bir kizil goncaya benzer dudagin 

kapat
  1. muhayyer kürdi eser.bestekar amir ateş,güftekar ise melek hiç.güftesinin bir bayan tarafından yazılmış olması şaşkınlık vericidir.o da ayrı mevzuu.sözler ise şöyle;

Bir kızıl goncaya benzer dudağın,
    Açılan tek gülüsün sen bu bağın,
    Kurulur kalplere sevda otağın,
    Kim bilir hangi gönüldür durağın.

Her gören göğsüme taksam seni der,
    Kimi ateş gibi yaktın beni der,
    Kimi billur, bakışından söz eder,
    Kim bilir hangi gönüldür durağın.
    #192814 (prestij muzik ailesi, 23.04.2006 21:24)
  2. aslında pek bilinmese de harikulade bir eserdir. özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde trt radyolarında dinlenilebilecek şarkıdır.
    #1784158 (ncldlbz, 18.06.2007 11:20)
  3. ilk kez istiklal de duyduğum gözlerimi yaşartan sonrada hastası olduğum mükemmel şarkı trt fm dede sık sık çıkmaktadır.
    #1896649 (replikasyon, 10.07.2007 00:50 ~ 00:56)
  4. melek hic iN YAZDIĞI ŞARKI.

BiR KIŞ AKŞAMI iSTANBUL BEYOĞLU NDA, BiR MEYHANE DE SEVDiĞiM ARKADAŞLARIMLA EĞLENMEYE BiRAZ EFKAR DAĞITMAYA GiTMiŞTiM. BiRAZ ZAMAN SONRA iÇERi O MEKANDA SAHNE ALAN KiŞiLER DIŞINDA, BAŞKA BiR EKiP GELDi. ELLERiNDE KLARNETLERi, UDLARI, KANUNLARI MASA MASA DOLAŞIP KiM ME iSTERSE ONU ÇALIP SÖYLÜYORLAR. HERKES iÇiYOR, EĞLENiYOR, SAZ EKiBiNDEN UDi, iLERDE KALABALIK MASADA, AMA iÇi TEK BAŞINA BiR KADINA BAKIYOR, KADIN ASLINDA O KALABALIKTA O KADAR YALNIZ Ki BUNU UDi BiLE FARKEDiYOR VE O MASAYA GiDiP, VE TÜM MEKANA SESLENiP '' BU ŞARKI BU GÜZEL ABLAMA BENDEN'' DiYOR. KADIN DA AĞLADI BENDE. BU ŞARKI BANA HEP O GECEYi VE O KADINI HATIRLATIR.
    #2293464 (novakatinamite, 10.09.2007 15:51)
  5. bu şarkı trt' de ne an duyulsa sesi açılır sonuna kadar. duymayanların, iyice dinlemeyenlerin vay haline!
    bir hayli subjektif olsa da: en sevdiğim şarkıdır.
    genelde serap kuzey ve amir ateş seslendirir.
    #3074329 (fayaka, 29.02.2008 10:46)
  6. isminden bir halt anlaşılmasa da dinlenildiği vakit değeri anlaşılır. 'lan bu kadar zaman nasıl dinlememişim' denir. fakat üst üste 50 küsür kere dinledikten sonra, biraz baygınlık verdiği doğrudur.

trt fm'e teşekkürü borç biliriz. *
    #3081427 (Garfield, 01.03.2008 23:48 ~ 23:50)
  7. hiç kimse bilmesin, sadece ben bileyim ve ona söyleyeyim, denilen şarkı. onun bilmesine de gerek yok hatta. o kadar kendinde yaşıyor ki şarkı, insan durup "ben aşık mıyım" diye soruyor kendine...
    #3609600 (ess ess, 02.07.2008 14:45)
  8. türk sanat müziğini sevmeme sebebiyet veren şarkılardan biri.
    #3627282 (fransiz kaldim, 06.07.2008 14:06)
  9. aylin sengun tasci nın yorumu ile kulağa daha bir hoş gelen parça .
    #3627298 (templar, 06.07.2008 14:10)
  10. (bkz: bir kizil gorunce yavsar dudagin) *
    #3627312 (revolter00, 06.07.2008 14:13)
  11. ilk duyduğumda ateşin büyüsüne kapılmıştım anın müziğiydi anla kayboldu gitti sandım, beklenmedik bir yerde kulağıma ilişti sözleri nasıl tılsımlı bir andı o öyle hala etkisinden kurtulabilmiş değilim, anlam veremedim ağlarken buldum kendimi;
    '...
    Her gören göğsüme taksam seni der,
    Kimi ateş gibi yaktın beni der,
    Kimi billur, bakışından söz eder,
    Kim bilir hangi gönüldür durağın.'

amir ateş/ hasan eylen...
    #3842020 (Siren, 19.08.2008 23:45)

© 2008 - uludağ sözlük

bir kizil goncaya benzer dudagin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bir kizil goncaya benzer dudagin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir kizil goncaya benzer dudagin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ugur gursoy » ibne » guzin abla » zeyrek sigorta mudurlugu » kahraman ve terorist arasindaki celiski » the digital millennium copyright act » 5 mayis 2050 aktutun karakoluna pkk saldirisi » okocha vs hagi » nobody s fool » pokerstars » 6 ekim 2008 besiktas hacettepe maci » gentle giant » tribal enfeksiyon » bok boceklerinin yemek secmesi » melih gokcek ankara nin kanini emiyor » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » chicken royale » izam » ilkler yagli gevrek » yaran fotograflar » legal teror orgutleri » doviz burosu » rock barlardaki garsonlarin vurdumduymaz olusu » sozluk yazarlarinin emo sevdalisi olmasi » sozlukteki darbeciler » kurtlar vadisi pusu » derin bir oh cekmek » basliklari alt alta okumak » flag counter » kizkaciran damat » ssuu