bir kapi acip gitsem 

kapat

1. cahit sıtkı tarancı'nın en güzel şiirlerinden biri.

Ben bu dünyaya yanlış gelmiş olacağım ben
    Ben öyle her insandan o kadar uzağım ben
    Yine bu gözlerimdir okşanacak şey arar
    Yoksa içimde başka bir dünya hasreti var
    Uyanır gibi birden bir korkulu rüyadan
    O içimden sevdiğim, benim olan dünyadan
    Bir ses bana "Gel!" dese, ben o sesi işitsem
    Kimsecikler duymadan bir kapı açıp gitsem
    #529011 (nightspirit, 12.08.2006 01:31)
  2. ilk basımı 1933 yılında sühulet kütüphanesitarafından yapılan, ömrümde sükutisimli şiir kitabından cst şiiri. 1910,4 ekim doğumlu cahit sıtkı'nın ilk dönem şiirlerindendir.
    #529029 (zinani, 12.08.2006 01:34 ~ 01:36)
  3. Gel diyen sesin azrail olması ümidiyle vuslatı bekliyorum. Kulun sevgilisi kimdir ki. Hadi Allahım çağır beni şiiridir.
    #4752827 (zigana34, 23.02.2009 22:26)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bir kapi acip gitsem başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bir kapi acip gitsem ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir kapi acip gitsem nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bir kapi acip gitsem. Copyrights of the articles are belong to their authors.