bir kalem bir pergel bir de cikolata alacagim 

kapat
  1. katma deger vergisi (kdv) ilk çıktığında vatandaşı fis almaya teşvik etmek amacıyla erol adlı ucube çocuğun bakkala ilk girdiğinde bakkal amcasına söylediği söz...
    #112410 (beelzebub, 13.03.2006 02:39)
  2. anıların tozlu raflarından gelen erol'un gözlerimi yaşartan mübadele isteği...
    paranın mal ile mübadelesi...
    yani satım sözleşmesi...
    hele o alacam değil de "alacağım" deyişi yok mu...
    ahh ahh dilbilgisi kurdu yumurcak seni...
    #112413 (sıçtırtma lamasına, 13.03.2006 02:45)
  3. rahmetli turgut özal'ın necip türk ulusuna armağanı olan kdv'nin yan ürünü olan alışverişlerden sonra perakende satış fişi alma alışkanlığı kazandırmak amacıyla trt ekranlarında 80'li yıllarda dönen ve dimağlarımıza kazınan meşhur reklam repliği.

+bir kalem, bir pergel, bir de çikolata alacağım bakkal amca,
    -buyur evladım(o sırada anne bağırır)
    *erooooool, erooooool(erol koşarak çıkar)
    -eroool, dur evladım, fişini unuttun.

not1)reklamda erol'un ödeme yapmamasına rağmen bakkalın fiş kesmesi o bakkalın bu gün iflas etmiş olabilirliğini yüksek kılmakta.
    not2)o dönem bakkallarında yok yoktu, pergel bile satılmaktaydı, şimdi en baba marketlerde bile yok...
    #3686597 (protest sanayici, 19.07.2008 12:28)

© 2008 - uludağ sözlük

bir kalem bir pergel bir de cikolata alacagim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bir kalem bir pergel bir de cikolata alacagim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir kalem bir pergel bir de cikolata alacagim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» dilenci kadinin cocugunun yuzundeki kir » uludag sozluk ihtiyar heyeti » mihrap dagi » karma ekonomi » hayatin ciddiye alinmayancak kadar basit olmasi » turk kizlari » acik anksiyete » yarim » turkiye ye yatirimlarinizi artirin » hursit tolon » cemsbg » montla sic » medya canavari » erkan ogur » lupelius » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » edirne serhattaki payitaht zirvesi vol 2 » p s i love you » paraphilia » black star » aleksimiti » on your own » uludag sozluk kirmizi kitabi » hicbir sey demeden ayrilmayi tercih eden erkek » moonshield » delikanli adam » 9 crimes » soru isareti » caylakken 40 karakter siniri » hamsi » tanriya acik mektup