bir haklilik gerekcesi olarak kaymakam kizi olmak 

kapat
  1. türkiye standartlarında adaleti belirleyen en önemli (!) unsurlardan biridir.türkiyemiz de yaşanmıştır...

ayrıca şaşkınlık vermeyen bir olaydır...kısaca değinelim;

Çanakkale Çan ibrahim Bodur Stadı'nda yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı provaları esnasında çan adlı güzide ilçenin kaymakamının kızının, hocasına el kaldırması üzerine davacı olan öğretmenin nezarete atılıp hakkında soruşturma başlatılması olayıdır.

ve buradan şu sonucu çıkarıyoruz; kız haklı(!) çünkü arkası sağlam,iyi yere dükkan açmış. atatürk'ün gençlere armağan ettiği 19 mayısı kutlamak için çabalalayan öğretmen ise haksız (!). nedeni bilinmemekte henüz...

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=318037
    (naif, 08.05.2008 21:56)
  2. tanım: türkiye'nin torpil cenneti olması.

suçun şahsiliği diye bir şey var. burada suçlu olan kızdır. kaymakamın suçu yoktur. ancak kaymakam delikanlı olmalı ve istifa etmelidir.

çünkü belli ki kız babasından cesaret almıştır.

konuyla ilgili olarak:

ii mehmet yani bildiğimiz fatih sultan mehmet daha çocuktur. ele avuca sığmayan bir çocuk. Babası ii murad veliahtının iyi bir eğitim görmesini istemektedir. ancak kimse II. Mehmet'e hocalık yapmaya yanaşmamaktadır.

Çünkü II. Mehmet padişah oğludur ve hocalara kök söktürmektedir.

Son olarak molla gurani bulunmuştur. Molla Gürani derslere başlar ama II. Mehmet zırt pırt artislik yapmaktadır. Molla II. Murat'a çıkar:

-Efendim şehzade sizden cesaret almaktadır. Sizin gücünüz kırılmadan şehzadeyi eğitmek mümkün olmayacaktır der.

II. Murat:

+nasıl olacak molla diye sorar.

Molla Gürani:

-Biz dersteyken siz geleceksiniz ben de dersi böldüğünüz için elimdeki sopayla size vuracağım der.

padişak olayı okeyler. neyse... ders başlar II. Murat derse girer. Molla Gürani gürler:

-ne bu densizlik siz dersi nasıl bölersiniz der ve sopasını II. Murat'a vurur. padişah özür diler ve çıkar.

o günden sonra II. Mehmet anlar... anlar...

bilemem belki hikaye sadece hikayedir. ama budur olması gereken.

(bkz: kaymakam istifa etsin)
    (enemyof, 08.05.2008 22:31)
  3. Bir türkiye gerçeği olarak sadrazamin sol tassagindan düşmektir.
    (nekrofili, 08.05.2008 22:34)
  4. bir hukuk devletinin olmazsa olmaz ilkelerinden biri olan hukukun üstünlüğü ilkesinin çiğnenmesidir. herkes için eşit olan değişmez yasaları kişisel hadiseler uğruna delmektir, geçmektir. peki bu hadise ilk midir, elbette hayır. konu hakkında klişeleşmiş deyimler bile mevcuttur. en sık tercih edilene bir bakmalı öyleyse;
    (bkz: hamili kart yakinimdir)*
    (roark, 08.05.2008 22:50)
  5. ülkemdeki is bulmaktan tutun da, tedavi bile olabilmenin önceliğinin torpil sahiplerinde olduğuna bakarsak, ne yazık ki bizi hiç şaşırtmamış olaydır. keşke şaşırtsa, "aaaa olamaz, hayatımda görmedim böyle bir şey! skandal!" diyebilsek. yer yerinden oynasa keşke. skandal ama, bizim ülkemizde skandallar çabuk unutulur ya, skandallar standartlarıdr ya, o bakımdan pek de önemsenmeyecektir bu da. şaşırtmıyor kardeşim, maalesef şaşırmıyoruz yahu.

sonuç: guclu olan haklidir bu ülkede.
    (filozofil, 08.05.2008 22:53)
  6. haberin doğruluğunu araştırmak gerekir. bu tip konularda medya sansasyon koparmayı sever.
    öte yandan çuvaldızı da kendimize batırmamız lazım. torpil morpil diye ortalığı ayağa kaldırırken kendimiz aynı fırsatlar önümüze serildiğinde nasıl tavır alıyoruz? kaymakamın yerinde bizim kızımız olsa "evet hocam siz haklısınız iyi etmişsiniz" mi diyeceğiz? muhtemelen güç de elde olduğuna göre çoğumuz benzer tavırları takınabilirdik. mesele de burada işte, buradan atıp tutmak kolay; önemli olan o gücü sindirebilmek. zaten meseleler bu yüzden düzelmiyor ya, bir dönem her şekilde etik kurulu kesilen insanlar kendileri belli makamlara geldiğinde bu tip tavırlar sergiliyor. sen de ben de o da...
    (grand ekinoks, 08.05.2008 22:59)
  7. (bkz: kaymak am kizi olmaktan utanmak)
    (pringles, 08.05.2008 23:08)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» eleskirt in tarihi eserleri » plastik top ile hali saha maci yapmak » glokal » ali kesen » agri kesici ve ates dusurucu » abazan atasozleri » karanfilli naciye » ani harabeleri » recep toparli » metroda gitar calip sarki soyleyen insan » dogancilar » beri uz zimme » kanalturk » peter schmeichel » radyo uludag » babalarin agzina yapismis laflar » allah » intihar » tartisma uzadikca artan desibel » the body shop » exelance » sahin k nin soyadi » ankara 5 inci sulh ceza mahkemesi » harfi cer » 14 mayis 2008 detroit pistons orlando magic maci » turkiye sozluk » berberin ayna tutmasina kil olmak » vezirkopru » beykoz a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa