bir delinin hatira defteri 

kapat
  1. gogol'a ait muhteşem eser. insan psikolojisi üzerine yazılmış en güzel kitaplardan birdir.

ayrıca genco erkal'ın performansı ile tiyatroda izlenesi.
    #913575 (kasimpasa canavari, 26.11.2006 20:07)
  2. bir delininin hatıra defteri palto ve burun hikayelerinden oluşmuş eser.
    #913624 (no leaf clover, 26.11.2006 20:20)
  3. gogol un sosyal ilişkilerden, kadınlardan, toplumsal statülerden, dönemin siyasi yapısından dem vurduğu metaforik eser.
    #1835023 (holy idle, 28.06.2007 15:06)
  4. Harika bir eserdir keyifle okutur, lisedeki edebiyat hocası kitabı arkadaşımın elinde görüp okumayın böyle saçmalıkları dediği için daha bir heveslendim aldım okudum beğendim, kitabın ilk iki eseri sosyal şartlar yüzünden delirme noktasına gelen hatta deliren insanları anlatır, palto eseri çok sayıda yerde tiyatro sahnelerinde de yerini almıştır, burun ise yazmak için yazan embesil yazarlara göndermedir ya da gogol amca sağlam bir mecaz anlam kullanmış ama şarap içen şarap içen şarap anlamamıştır.
    #2186100 (sarap icen sarap icen sarap, 23.08.2007 21:11)
  5. palto adlı öyküsüyle ağlatan kitap.
    #2186184 (herpes, 23.08.2007 21:28)
  6. yanlış okumalara tabi tutulmuş bir roman daha. hatıralar bana sana ona ait değil. o'na ait.
    #2225101 (zinani, 29.08.2007 21:48 ~ 21:49)
  7. içinde esere adını veren öykü dışında palto ve burun adlarıyla iki hikayenin daha bulunduğu gogol kitabı. özellikle palto adlı öyküde varoluşçuluk akımının ilk izleri görülebilir. bununla birlikte dönem rusyasındaki toplumsal yozlaşma ve adaletsizliğe karşı yaptığı eleştiriler bakımından da dikkat çekicidir..
    #3128227 (dante, 12.03.2008 16:39 ~ 16:40)
  8. (bkz: 14 şubut)
    #3152785 (ismail aq, 17.03.2008 12:13)
  9. siniflar arasi cizginin artik iyice belirginlestigi bir toplumda sosyal tabakanin altlarinda yer alanlarin hikayesi. tipik bir rus roman klasigi. tema her zamanki gibi, fakirlik, sefalet, siniflar arasi yasanan yasama dair farkliliklar vb. burada bir parantez acmak lazim. bizde eskiden hatta gunumuzde bile devlete kapagi attin mi senden krali yok anlayisi vardi. oysa ne hikmettir bilinmez rusya'da bu durum tam tersidir. yani memur ile kapida yatan itin bir farki yok. kapat parantezi! simdi bir memur ama o memuriyet ona o kadar agir geliyor ki, adam kendini ispanya krali sanacak kadar deliriyor.

birde suna dikkat cekmek lazim. rus edebiyatinda bizdeki gibi cogunlukla hikayeleri mutlu sonla bitirip, okuyucuyu zihinsel tatmin yoluna gidilmez. neyse o! palto hikayesinde bir paltoya hayatini adayan eleman, palto sahibi olunca caldirir paltoyu. sonra yataklara duser, hasta olur ve olur. yazar bir sans daha verir elemana ve ruh olarak geri dondurur ama sahsen bu, bende mutlu son etkisi yapmamisti acikcasi. ama asil vurgu yine sefalet, aclik ve fakirliktir.

bu tema burun hikayesinde de degismez. sabah kalktiginda burnunu yerinde bulamayan elemanin yasadiklarini ne kadar fantastik dille anlatirsan anlat, en nihayetinde memurdur (ulan ne kotu bir seydir bu memurluk) ve her sey kotudur.

gogol, "olu canlar" romaninda yapamadigi psikolojik tahlilleri azda olsa burada yapar ama hicbir zaman dosto ve tolstoy'a ulasamaz...
    #3152916 (el erzurumi, 17.03.2008 12:58)
  10. gogol'un bu mükemmel eserini ankara devlet tiyatroları'nda erdal besikcioglu'nun üstün performansıyla izleyince daha da bir anlam ve önem kazanan herkese tavsiye edilen yapıt.
    #3402264 (ece nin e si, 15.05.2008 22:58)

© 2008 - uludağ sözlük

bir delinin hatira defteri başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir delinin hatira defteri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir delinin hatira defteri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mavi ekran » sevgililerin birbirlerinin huylarini almalari » el elden kalmaz dil dilden kalmaz » dusuk iq belirtileri » st elmo s fire » yolda yururken kizlara goz kirpmak » erotik filmde dublaj » loch ness canavari » control room » nihat genc ile tartismaya girmek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci