bir cocukluk travmasi olarak kizla oturtulmak 

kapat
  1. çocuk aklıyla düşünüldüğünde çok zor iş, çok utandırıcı iş.

ben bu öğretmenlerin erkekle kız öğrenciyi yan yana oturtma merakını anlamış değilim. tamam biliyorum ki o bizlerin kaynaşmasını kardeş kardeş ders dinlememizi istiyor ama daha çocuğuz yahu, bunun ayrımında değiliz. düşünce güzel de öğrenciler bunun için müsait mi? kimisi değil işte, tıpkı benim gibi.

ilkokul 3'de iken öğretmen severdi beni. sınıfta gayet zararsız kendi halinde bir öğrenciydim. arka sırada erkeklerle beraber otururdum. yerim iyiydi, keyfim yerindeydi taaaa ki bir gün kadın hocanın beni sıramdan alıp bir kızın yanına oturttuğu o s.kindirik güne kadar. neymiş? siz ikiniz kardeş kardeş oturunmuş, böylesi daha iyiymiş, modernlik bunu gerektirirmiş.. lan daha 9 yaşındayım ben, ne anlarım bunlardan?

kızın yanına oturdum ama put gibiydim yeminle.. kıza hiçbir şekilde dokunma yok, silgi alışverişi yok, konuşmak yok. dokunsan ağlayacam.. en çok yaptığın şeyse sık sık arkanı dönüp diğer erkek arkadaşların sana acıyan bakışlarını hüzünle seyretmek. ne var lan ne bakıyorsunuz a.mınakoyyim? yok laf dinlemezler. onlar sana acıyor, hem sen büyük suç işledin bir kızın yanına oturarak.

işin diğer boktan tarafı o dersin teneffüsüdür. zil çalınca arkadaşların yanına gelip "gız mısın la sen? niye gızın yanına oturdun?" diye sorguya çekerler. yaşadım olum bunlar zor şeyler. soruyu duyunca adama bir utanma duygusu çörekleniyor. bakıp "ne bileyim la öğretmene sorun işte" diye geçiştiriyorsun. pehhhh. zor gerçekten. hocam burdan size ricam bir erkekle kızı oturtacaksanız mümkünse sınıfın en utangaç öğrencisini bu iş için kullanmayın, ona travmalar yaşatmayın.
    (domaine hasret yumusak g, 08.05.2008 18:23 ~ 18:28)
  2. sosyalleştirilmediği için son derece doğal bir durumun travma haline gelmiş olması. yahu nedir bu kadar travmatik olan? eğer bu kadar travmatik olacaksa davranışçı kurama göre sistematik olarak duyarsızlaştırılması, kademe kademe yaklaştırılması lazım bu fobi oluşturmuş karşı cinsin diğerine. o duruma alıştıktan sonra adım adım her gün biraz daha yaklaştırılmalı. Öyle çatadanak yanyana koyarsanız travma yaşar işte öğrenci.
    (ShadowHook, 08.05.2008 18:45)
  3. gizil dönemdeki ilköğretim çocuklarının sadece kendi cinsine yönelmesi sonucu yaşanılan travmadır.
    erkek için kız tu kakadır. kız içinse erkek aynı durumdadır.
    ama gel gör ki bu fırtına öncesi sessizliğin acısı bikaç yıl sonra fazlasıyla çıkacaktır.

bizim sümüklü ismail olur playboy ismail
    (sonsuzeksibir, 08.05.2008 22:34 ~ 22:37)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» club gunes garden » el classico » arge sozluk » seni seviyorum » galatasaray sampiyo » turkcell super lig 2008 2009 sezonu » f tipi cezaevi » dunyanin en guzel kokulari » atalanta » 17 agustos 2008 galatasaray kayserispor maci » otobusteki insan profilleri » pipo bitince yere atip uzerine basmak » limit hiz » sazlar calinir camlica nin bahcelerinde » egemen korkmaz » mikail aslan » the missing » geyikceli » kafasina laptop dusen adam » schattenfaust » babalarin agzina yapismis laflar » tek basina bahar senligine giden sevgili » sidikle drift atmak » 20 mayis 2008 turkiye slovakya maci » ales » genc fenerbahceliler » hakan kadir balta » kendini yikmak » ben boyle veda etmeliyim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa