bir baskadir benim memleketim 

kapat
  1. insanın;
    -lay
    -lay
    -lay
    -lay
    -lay
    -lay
    -lay
    -la -la -ra -lay -lay-la-ra-lay-la... diyesi gelen cümle.
    #26042 (sıçtırtma lamasına, 19.01.2006 06:06)
  2. gurbet ehli için çok pis koyan bir şarkı..
    #26069 (Mosquito, 19.01.2006 07:02)
  3. kırosuyylaaaa kekosuylaaaa

abazasıyyylaaa hayvanıyylaaa

şahiniyylee doğanıyllaaaa

seeseekaasiyla dandik okullariylaaaa

he bi de asgari ücretiyle

bir başkadir benim memleketiiiimmm.

şarkısı
    #130911 (burningfingers, 25.03.2006 10:10 ~ 10:18)
  4. sözleri..

havasina suyuna tasina topragina
    bin can feda bir tek dostuma
    her kosesi cennetim ezilir yanar icim
    bir baskadir benim memleketim

lay lay...

anadolum bir yanda yigit yasar koynunda
    asiklar destan yazar daglarda
    kuzusuna kurduna yunus'una emrah'a
    butun alem kurban benim yurduma

lay lay...

mecnun'a leyla'sina erisilmez sirrina
    sen dost ararsan kos mevlana'ya
    yeniden dogdum dersin derya olur gidersin

lay lay...

gozu pek yanik bagri turku soyler cobani
    zengin fakir hepside sevdali
    ben gonlumu eylerim gerisi allah kerim
    havasina suyuna tasina topragina
    bin can feda bir tek dostuma
    her kosesi cennetim ezilir yanar icim

lay lay...

anadolum bir yanda yigit yasar koynunda
    asiklar destan yazar daglarda
    kuzusuna kurduna yunus`una emrah'a
    butun alem kurban benim yurduma

lay lay...

mecnun'a leyla'sina erisilmez sirrina
    sen dost ararsan kos mevlana'ya
    yeniden dogdum dersin derya olur gidersin

lay lay...

gozu pek yanik bagri turku soyler cobani
    zengin fakir hepside sevdali
    ben gonlumu eylerim gerisi allah kerim
    #163387 (can, 11.04.2006 20:11 ~ 20:13)
  5. ayten alpman hanımefendi'nin söylediği şarkı..memleketim diye de geçer..
    #163411 (atan alir spor, 11.04.2006 20:21)
  6. her insanın şehirler arası otobüs yolcuğunda içinden geçirdiği söz öbeğidir.
    #753994 (celibon, 19.10.2006 11:31)
  7. polıtıkacıları ne olursa olsun ıstıfa etmez hatta radyasyonlu cay ıcerler, fındık yerler, ananı da al gıt derler...
    tınercılerı topluma kazandırmak yerıne lınc ederler, pazar sevısgenlerı yerıne pazar magazın programları ızlerler...
    halk bunu ıstıyor dıye sureklı aynı gereksız, egıtımden uzak, aptal kutusu mantıgındakı programlar yayınlarlar...
    eldekı copu yırmı metre tasımak yerıne yere atarlar, aksırmayı, tıksırmayı, tukurmeyı normal sanırlar...
    namus cınayetını pek severler, orf ve adete cok baglı olup erkeksen ona buna sarkıntılık etmeyı erdem sayarlar...
    yapıcı degıl yıkıcı elestrıyı cok severler...

bır baskadır benım memleketım...
    havasına suyuna kurban olayım uleeeennn..
    #1471718 (baris baris, 30.03.2007 16:31)
  8. birileri çıkar ellerindeki güçle vatanı satmaya kalkışır, özelleştirme ile bütün stratejik açıdan önemli yerler yabancılara peşkeş çekilir, halkın yüzde 75 inin istemediği insan, sırf bir önceki seçimlerde seçmen sandığa gitmeme cahilliğinde bulunduğu için çankaya'ya çıkar, vatan için şehit olanlar, savaşanlar kelle olarak sayılır, medya devletin elindeki güçle sindirilmiştir, kısaca bir başkadır benim memleketim..
    #1529373 (Bohemian Rhapsody, 15.04.2007 12:38)
  9. her dinlediğimde içimi kavuran müthiş şarkı..
    #1660398 (Bohemian Rhapsody, 19.05.2007 00:55)
  10. ülkeyi pazarlayan zihniyetlerin, memleketimi gezerek asos'un mavisine, cide'nin yeşiline, palandökenin beyaz güzelliğine bakarak tekrar tekrar düşünmesini anlatan şarkı..* *
    #1661274 (Bohemian Rhapsody, 19.05.2007 08:56)
  11. Melodisi bir israil şarkısından aparılmış bir zamanların ünlü şarkısıdır.
    #1661279 (KIZILMASKE, 19.05.2007 09:00)
  12. bu sarki hepimizin sarkisiydi. cok yazik oldu...
    #1784112 (sobaninyanindayatanevkedisi, 18.06.2007 11:09)
  13. sarkida muzikal anlamda yine kayda deger hicbir sey olmadigi gibi ayni zamanda turkiye'de yasayan biri soyluyorsa kendini kandirma cumlesidir.
    #2729188 (84 44 114 44, 22.12.2007 12:22)
  14. yapmam gereken ve yurdumu guzel bir sekilde tanitmayi amacladigim bir sunumun sonunda Turk bayragi ve Ataturk resmiyle muthis gitmis ve yabancilarin cok begenmis oldugu bir sarki ...
    #2729209 (divit, 22.12.2007 12:27)
  15. aslında bir israil halk şarkısıdır...
    ah diyalektik. her zaman kazanır.
    #3532180 (encam, 13.06.2008 09:27)
  16. herseyin özellestirildigi, basının orhan pamuk'tan haftalarca bahsedip nuri bilge ceylan'a satır arasında tebrik mesajları sunan, iktidar ve muhalefetin kendi cıkarları ugruna milleti umursamadan davranan, arsenic oranı cok yüksek suları millete içiren ve bunu pişkinlikle söyleyen belediye baskanlarının bulundugu, yasama,yürütme,yargının birbirine girdigi, alt kimlik üst kimlik diye propagandaların yapıldıgı, dogru düzgün bir ideolojisi bile bulunmayan, 3 tarafı denizlerle cevrili olmasına ragmen deniz ticaretinin yerlerde süründügü, ithalat,ihracat ve ekonominin günden güne kötülestigi, sadece seviyorum bu ülkeyi diyen is adamlarının yapmadıgı yatırımlarıyla baska bir memlekettir benim memleketim.
    #3534630 (BarBunya, 13.06.2008 20:30)
  17. yurtdışında metro duvarlarında "tosun was here" yazısını görünce ya da dikiz aynasına nazar boncuğu asılı, arka camında da kirlent yastıkları olan bir araba görünce akla gelerek gözleri dolduran şarkı... *
    #3743977 (habis, 30.07.2008 15:51 ~ 15:54)

© 2008 - uludağ sözlük

bir baskadir benim memleketim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bir baskadir benim memleketim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir baskadir benim memleketim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» isildur » sola bakip saga pas atmak » carl sagan » tutuklu pasalar serbest birakilirsa olabilecekler » selcuk dereli » cocukken yapilan salakliklar » tost control » boga burcu erkegi » netmaster » mark ronson a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games