bir anne icin cicek toplamak 

kapat
  1. Nisanın ilk günleri, Bornova kırları...
    Sırt çantamızda Akkoca Şarabı,
    Bir arkadaşla bu yıl
    Kırlarda ve erken kutluyoruz 1Mayıs'ı.

Ben bir ağaca dayalı, dingin...
    Arkadaş çiçek ve kekik topluyor
    Hasta annesi için.
    Annesinin günleri sayılı.

Demete iliştirilen her çiçekte
    Düşüyor olmalı ki imgelemine
    Bir fotoğraf karesi,
    Arada anılar anlatıyor annesine dair.

Anne, kucağında üç aylık torunu,
    itile, kakıla, örselenmiş yüreciğiyle
    Ulaşmış görüş yerine.
    Kızı, tel örgüler ardından
    Sezdirmeden göğüslerine inen sütün sızısını
    Gülümsüyor annesine.
    Bebeğiyse üç karış ötesinde
    Hasret anne sütüne.

Ben ayrı, kız kardeşim ayrı hapisanelerde,
    O ilden, o ile, bitkin düştü annecik.
    Yaşadı üzünçlerle.
    Büyüdü ciğerindeki leke.

Anımsadıkça,
    Bir sızı iner yüreğime:
    Getirdiği çamaşırlar ne güzel kokardı!
    Giymezdim bir süre;
    Kokuları uçmasın diye.

Kır çiçekleri onun son isteği.
    Benim de ona sunabileceğim
    Son hediye.

(bkz: metin demirtaş) *
    #1768679 (fatal, 14.06.2007 19:47)
  2. tüm annelere yapılması gereken yasa dışı olmayan eylem.
    #1768689 (evey, 14.06.2007 19:49)

© 2008 - uludağ sözlük

bir anne icin cicek toplamak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bir anne icin cicek toplamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bir anne icin cicek toplamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» elvin besikcioglu » yarim vole » fikri semsigil » angelica » pkk vuruyor hukumet uyuyor » brachiosaurus » eskisehirspor un naci transferi » anadolu universitesi » jansoldier » benjcev » stevemcqueen » iphonealma com » uludag sozluk » emo yanlisi akp ci kurt » komik degil gulunc olmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » crossing the bridge the sound of istanbul » fenerbahce puan kaybetmez puan verir » keneden korkmayan kahraman solcu » neyzen tevfik » uludag sozluk texas hold em poker zirvesi » the lord of the rings » cik aradan » avrupa birligi » en az iki manita yapmak » are you manager » adventure » alisan satilmis » uludag sozluk un sevgili klonundan basliklar » makinist » turkan soray