bugün

anarşizm tanım olarak ele alındığında ; kalıplardan suyutlanmak anlamına geldiğine göre , ülke nüfusu manevi potansiyeline bakmaksızın ortaya çıkan durum türban takanların ve takma ittifakında birleşenlerin birer anarşist olduğu durumu kendini gösterir.
takınılan tavır itibariyle duruma bakıldığında aslında sadece tanımlardan çağrışım yaparak bütünün ya da ülke bütünlüğünün geleceği açısından kaos teorileri üretmek pekde zor olmasa gerek.
hürriyet kavramından mütevellit her potansiyel kendinde çıkan anarşist ruhun öncülüğünde kendi takvimine bu ruhu şırınga eder.
görülen o ki ve görülenden ortaya dökülen türban anarşist bir duruma sürüklenmektedir.
(bkz: türban türbana karşı)
(bkz: karanlık türban) ya da diğer bir deyişle;

(bkz: türban karanlığı)
anarşizm, totaliter düzene bir baş kaldırıdır. vandalizmle karıştırılmamalıdır kesinlikle. türbanın yasağının kalkıp, serbest hale getirilmesi türbanın, bir anarşi ortamı oluşturmaktan çok vandalizme davet çıkaracaktır.

burda tartışılması gereken türban yasağının totaliterizmin bir örneği olup olmadığıdır.

konuya ilişkin kişisel fikrime değinmek gerekirse; türbanı yasağı değil tam tersi türbanı savunmak totaliterizme bir hizmettir. totaliterizm, başta devletin kürek çektiği bir sandaldır. ve var olan devlet de şu an türban yasağının kalkmasını savunan hükümettir. bu mantıkla yola çıkacak olursak türban bir anarşizm simgesi değildir. öte yandan velev ki türban bir siyasi simge olsun. siyasete karşı bir atak için siyasetin kullanılması da kendi içersinde tutarsız olan bir eylemdir. ve anarşizm de kanaatimce bunu desteklemez.