bipolar jonksiyonlu transistor 

kapat
  1. npn ya da pnp olmak üzere iki tiptir. kollektör, baz ve emitör kolları vardır. emitördeki ok işareti bjtden dışarı doğru ise npn; ok içeri doğru ise pnpdir.
    #1011351 (sen bana bu diyemezsin, 17.12.2006 15:27)
  2. base kısmındaki jonksiyonun dar olmasından dolayı, iletim bandındaki (conduction band) elektronlar ve delikler birbirlerini yok edemeden önce, elektronlar emitter ya da collector jonksiyonuna hareket edebilirler. delikler (hole) de tam tersi istikamete hareket ettiklerinde, collector ve emitter kollarında bir akım oluşur. emitterdan gelen elektronların ne kadarının collectore aktarılabildiği ise alfa parametresi ile hesaplanır (alfa*100 bu oranı yüzde olarak verir.). transistörün çalışabilmesi base jonksiyonunun dar olması nedeniyledir. aksi takdirde, bjt transistörün paralel bağlanmış iki diyottan bir farkı olmayacaktır.
    #4692865 (goodnessofemptiness, 13.02.2009 11:59)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bipolar jonksiyonlu transistor başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bipolar jonksiyonlu transistor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bipolar jonksiyonlu transistor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bipolar jonksiyonlu transistor. Copyrights of the articles are belong to their authors.