binlerce entry girip bir bok anlatamamis yazar 

kapat
  1. bakıyorum bazı yazarlara; binlerce entry girmiş, yazmadığı bir mevzu kalmamaış neredeyse ama anlatıp anlatabildiği iki tane s.kko ezber söylemden öteye gitmemiş.

yazdığı başlıkların çoğunda y.rak kürek espriler yapmış, bok gibi bkz'lar vermiş, 3 satır kelam etmeyi becerememiş, herhangi bir manaya gelen adam gibi bir cümle kuramamış.

madem yazacak bir şeyin yok, ne s.kime kalabalık ediyorsun, ne halt etmeye insanın gözünü yoruyorsun? madem bilmem kaç bin entry yazıp bir şey anlatamayacaksın, neden oturup iki dakika düşünmezsin? hepsini toplasan bir ederi olmayacak onca entry girmek için harcayağın zamanda oturup 10-15 tane güzel entry yazsan şu rezillikten daha iyi bir yerlerde olmaz mıydın?

ama anlatamazsın işte böyle mallara. illa her konuda yorum yapacak, illa her boku bildiği intibaı vermeye çalışacak, illa her yerden peydah olacak!

sözlük şey olmuş, böyleleri olmasa sözlük bilmem nasıl olurdu.. zerre umrumda değil. sokayım sözlüğe. ki bu gibi nedenlerle yazmalarına şerh düşmeye kalkan insanın da ta g.tune koyayım. benim derdim kendi gıcık oluşum, kendi kendime kuruluşum. yoksa yine de sözlük köpekliği yapanlardan evladırlar.

yavrum! evladım! herşey hakkında fikrin olamaz. her konu hakkında konuşmak durumunda değilsin. iki tane s.kindirik istatistikte görünmeyle de daha fazla tanınmazsın, daha değerli olmazsın. bi dur lan iki dakka, bi serin gel!

sevmiyorum böylelerini. onu bilsinler en azından...
    #4254561 (yeah beybi, 20.11.2008 02:49 ~ 02:50)
  2. (bkz: anlattiklarin karsindakinin anladigi kadardir)
    #4254573 (chanson de roland, 20.11.2008 02:53)
  3. (bkz: tribünlere oynamak)
    #4254592 (slash, 20.11.2008 03:01)
  4. (bkz: binlerce entry okuyup bir bok anlayamayan yazar)
    #4254601 (oneydilan, 20.11.2008 03:09)
  5. bkz vererek kendini savunduğunu sanacak kadar da acizdir. bıktım am.na koyim ya! hala acınası haller, hala bir cümle kurdum savuşturdum, bir bkz'la karşılık verdim sanrıları. acıyorum lan resmen bunlara. acıyorum şu yaştaki insanların bu kadar kendini ifade etmekten aciz olmasına.
    #4254604 (yeah beybi, 20.11.2008 03:09 ~ 03:18)
  6. (bkz: fabala)

birçok entry yazıp hiçbir şey anlatamamaktır.

şahsen ben kendimi hep bu kategoriye koyuyorum. zaten sözlüğü bir amaç olarak görmüyorum. kimi zaman eğlenmek amaçlı kimi zaman dert sırdaşı... ama amacım fikirlerimle ön plana çıkmak olmadı. öyle olsa çok kolay dikkat çekici yöntemlerle iş sonuca varır. şimdi ben mesela bu entryi yazdım ve biliyorum eksi oy gelecek ama zikimde mi diye sorarsan ziklemiyorum lan.
    #4254608 (fabala, 20.11.2008 03:13)
  7. (bkz: yazı anlayan için yazilir)

bu bakınızla izahati verdim bitti gitti demiyeceğim. ama biraz acmam gerektiğini düsünüyorum.

meraksiz, hayal gücü kısırlıgının bol oldugu bu mantar cagda hala anlatabilmek anlattikca ögrenmek ve ögrendiklerini anlatmak kadar zor bir şey yoktur.

velev ki hiç bir şey yapmadan sikayet etmek için sikayet edenlerin tonla oldugu günümüzde - burda yeah beybi kast edilmemiştir peşinen söyliyeyim- küçük adam olmanin birincil sarti birşeylere salak salak bakmaktir.

madem yazmiyorsun, madem okumuyorsun o halde sözlükte ne işin var demezler mi adama? hele ki sözlük kavraminin iyice anlamindan saptirildiği ve bir nevi siyasi parti progabanda meydani yahut inekpaşa stadi oldugunu pas geçmeden sözlük kavramina hizmet eden kişilere cok sayida ayni konuyla ilgili bilgi entryleri girdiği vakit moderasyona bu yazarin kopartin kellesini diyenler coktur. elbette onlarin yapmiş oldugu develiği yaparak onlar gitsin demeyiz.

daha önce yazilmiş seylerini yazmak istemeyen kişi eski konularini bakinizla verir. marifet aaa anlamadim demek değildir. anlamaya calişmaktir. ama ikinci sinif kiçi tutmayan 60 yasinda yemiş yemiş sicamamiş hayvan mantalitesi ile ben anlamiyorsam bir boka benzemez sartlanmasi kadar hazin birşey yoktur.

yaziyi uzatmanin bir alemi yok.

sözümüzün özü;

yüzme bilmiyorsan ne işin var agacta?
    #4254636 (mulayim, 20.11.2008 03:33 ~ 23:30)
  8. sozluge bir seyler anlayabilmek icin girenlere yardimci olmak zorunlulugu hissetmeyen yazardir. zira kendisi bir seyler anlayabilmek icin sozluge ihtiyac duymamaktadir. sozluk onun icin eglenceli bir bilgi paylasim platformudur, konferans salonu degil. bildigini, dusundugunu kendince en uygun sekilde yazar. bir seyler almak isteyen alir almak istemeyen soyle bir bakar gecer. bu noktada "hey sen arkadaki en son ne demistim tekrar et bakalim" diyen hoca hallerine girmesine de gerek yoktur. sozluk bu kadar ciddiye alincak bir husus degildir. burada ne akademik yayin yapiyoruz ne calistay ne de siyaset meydani programi. sozlukten bu kadar cok sey beklemek maalesef baska acizliklere isarettir. yukarida bu baslikla ilgili bir bakiniz verdim gectim (#4254601). hala da o bakinizin bunca yazdigimdan cok daha fazla sey anlattigini dusunuyorum. lakin sonrasinda baslik sahibi yazarin bu bakinizlara karsi serzenisi her ne kadar uslup olarak dikkate deger olmasa da bir seyler icin caba sarfettigini gosteriyor (#4254604). muhtemelen tartismak istiyor, belki sozlugun faydasina olsun diye belki sadece on plana cikmak icin bilemem ama "bari bu cabasi karsiliginda uc bes kelam edeyim" diye de dusunduruyor insana.

son soz; bir sey anlatmak istemedigi icin anlatmayana aciz denemez. bir sey anlatmak isteyip de basarili olamayan da aciz degildir bana gore. aciz insan anlatmak istedigini anlatmak icin hakaretten oteye gidemeyendir.
    #4254664 (oneydilan, 20.11.2008 03:51 ~ 03:54)
  9. bu yazarları (hepsini yada herhangi birisini) eleştirmek için illa sözlüğe bir şeyler anlayabilmek için giriyor olmak, sözlükten başka kaynak bilmiyor olmak, sözlüğü acayip derecede ciddiye alıyor olmak, sözlüksüz yaşayamıyor olmak, sözlükte eğlenemeye karşı olmak gerekmez.

bu yüzden "başlık sahibi yazar"la/"hiç de iplemediğim ama tenezzül edip cevap verdiğim yazar"la/"ya aslında tartışmak bile istemediğim yazar"la bu gibi şeyleri bağdaştırmak için daha ciddi argümanlar gerekir. mesela "sözlük sözlük" diye feveran etmeye alışkın olduğunu gösteren entrylerini bkz vermek (hani şu çok şey anlatan bkz'lardan), tepkilerini sözlük endişesi bağlamında verdiğine delalet eden sözlerinden örnek vermek faydalı olabilir.

(bu arada başlığa baktıkça görüyorum ki başlıktan ve ilgili entryden binlerce entry giren yazarlarla ilgili bir genelleme olduğu sonucuna varılmış, ki varılmasa yahşi olur.)

zira belki şöyledir, belki böyledir gibi faraziyeyle saçma sapık savunma yapmak için okuduğunu anlamaktan da aciz olmak gerekir. benim bahsini ettiğim gibi bir tane yazar varsa, ki var, gerisi yalandır cancağızım. hayır, benim s.kimde mi "aslında bilmem nasıl olmayan", sözlüğü hiç ciddiye almayan zart zurt yazarlar? ben öyle olanını yazmışım, yada öyle olmasa bile eleştirmişim. orada yazandan da eleştirinin temelinde yek kendi estetik kaygımın yattığı aşikâr. ayrıca merak ediyorum: benim bunları söyleyebilmek için binin üzerinde entry girmiş her yazarın entrylerini tek tek okumam icap eder miydi mesela?

kaldı ki herhangi bir özgürlüğün kısıtlanmasına yönelik bir talep mi var ki, "konferans salonu değil, bildiğini düşündüğünü istediği gibi yazar" gibi alakasız savunmaya gidiliyor? evet, herkes bildiğini düşünüğünü istediği gibi yazar ve bence yazmalıdır da. aynı özgürlükten yararlanarak ben de o yazılanları bildiğim ve düşündüğüm gibi eleştirebilirim. vs. vs.

bir şey anlatmak isteyip başaramayana aciz denebilir. bir şey okuyup anlayamayan da anlamaktan acizdir. bununla birlikte bir şeyi tartışılırken tartışma konusunu tutturamamak da güzel bir acziyet örneğidir.

(uslup olarak dikkate değmiş olması ümidiyle...)
    #4254711 (yeah beybi, 20.11.2008 04:31 ~ 12:35)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

binlerce entry girip bir bok anlatamamis yazar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. binlerce entry girip bir bok anlatamamis yazar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu binlerce entry girip bir bok anlatamamis yazar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about binlerce entry girip bir bok anlatamamis yazar. Copyrights of the articles are belong to their authors.