bugün

türkçeye boş ev olarak çevrilmiş olan kim-ki duk*'un en son sanatsal filmi.bu filmde de konuşmalar yerine vücut diline önem verilmiştir.
iki ana karakterin film boyunca sadece iki* cümle ettiği bir film olma özelliğini taşır. ev sahiplerinin evde olmadığı evlere girip, konaklayan, karşılığında da evde bozuk olan herhangi bir aleti tamir eden genç bir çocuğun hikayesidir. bu evlerden birinde tanıştığı bir kadınla filme aşk da girer ve olaylar gelişir. "hepimiz kilitlerimizin açılmasını bekleyen birer boş eviz" de filmin afiş yazısıdır.
kahramanimizin muzik setine cd yi yerlestirdikten sonra play tusuna basmasiyla birlikte hoparlorlerden suzulerek evin icerisine dolan bir de sarki vardir ki filmde izleyenlerin gozlerini degil gonullerini de birlikte doldurur. yaaa, yaaa!
kim ki-duk'un en sevdiğim filmi.aşkı anlatmak için konuşmaya gerek yoktur demiş ve diyalogsuz bir aşk nasıl anlatılır dersi vermiştir.

http://www.imdb.com/title/tt0423866/
film boyunca beşi geçmeyen diyaloglarıyla, harika themei gafsası ile, filmin sonunda aşkın iki kişiyi bir yaptığını süper bir şekilde göstermesiyle beni dehşete düşüren ve ayrıca kore sineması kadar olamadığımız için de beni kahreden izlenesi, arşivde tutulası ve hediye veren dvd dergisine teşekkür ettiren filmdir.
mülksüzlüğe vurgu yapan, diyalogların çok ötesine geçmeyi başarabilmiş, aşkı, sessiz ama destansı bir havada anlatabilen kim-ki duk filmidir. filmin harika theme'i gafsa'nın insanı büyülememesi imkansıza yakındır.

(bkz: kim ki duk)
(bkz: natacha atlas)
(bkz: gafsa)
harika bir sahnesi vardır:
filmin başrol oyuncularının sonlara doğru kızın kocasının olduğu anda öpüşmeleri.iki sevgili ve aldatılan koca aynı resimdedir ve herkes mutludur.
hayat böyle mi diye kafayı kırdıran düşüncelere iten bir sahne olarak filmi göklere çıkarmamı sağlamıştır.
bir "kim ki duk" filmi.. uzakdoğu sinemasının bir ürünü.. filmin geneli birkaç cümleden oluşuyor ama sanatsal açıdan bakıldığında gerçekten çok güzel.. senaryo harika.. çekim açıları çok güzel.. tavsiye edilesi film..
(bkz: herkes izlemeli)
Bin-Jip sessizliğin hakim olduğu bir film.Ve ilginçtirki konuşmayarak bizim konuşarak anlattıklarımızdan daha fazlası daha iyi bir biçimde anlatılıyor.

Konu şöyle: Adamın biri yaşamını başkalarının evlerinde sürdürmektedir.Tabi evde hiç kimse olmamalıdır.Evlerde 2-3 gün kalmaktadır.Bu bedeli evdeki bozuk eşyaları tamir ederek ödemektedir.Bir gün boş sandığı bir eve girer ve bir kadınla tanışır. Kadın evli olduğu adamdan devamlı şiddet görmektedir.Boş evlere giren adamla kaçarlar.

Filmde anlatmakla bitmiycek ayrıntılar, mükemmel sahneler var.Harika mesajlar gizli.Eleştirmenlerce yılın en iyi filmi seçildi.

Finaliyse onlarca soruyu beraberinde getiriyor.Tartıya çıkan sevgililerin kilosu neden 0(sıfır) kg. geliyor?

0 kg. gelen nedir? 0 noktasında oldukları içinmi? 0 kg. gelen aşk mıdır? Aşkın önemsiz olduğunumu söylüyor Kim Ki Duk?
Bence tam tersi. Evet aşkın 0 kg. olduğunu söylüyor ruh aşkla, sevgiyle dolduğu zaman bedenin bir ağırlığı kalmıyor.Bedenen soyutlanıyorsun diyor..

Son sahnede kadının evli olduğu adamın arkasında bulunan sevgilisine bakmaktadır.Arkasındaki adam soyutlanmıştır.Gölgesi yoktur.Sevdiğinin gözlerinin içine bak sana mı bakıyor yoksa senin arkandaki örnek sevgili modeline mi?

Her şeyden önce sevgi diyor Kim Ki Duk.Her şeyden önce buna ihtiyacımız var.
Aşk bir hayalete aşık olmak mı? Aşkla dolduğunda 0 kg. mı olursun? Ya da büyük soru: Sen yaşadığını mı zannediyorsun?

Aşka bakış açınızı değiştiren harika bir yapım!
film boyunca acaba sesi nasıldır bu adamın diye sizi düşündürten, 2004 - Güney Kore yapımı film. Tatile giden insanların evlerini kullanan ve karşılığında ev sahiplerinin bozulan eşyalarını tamir eden garip bir insanın yaşadığı hayatı ve içine girdiği garip ilişkiyi anlatır.
boş ev bir kim ki duk filmidir. koşa koşa gidilmiş ve izlenmiştir. filme kapılınmış ve hiç konuşulmadan izlenmiştir. * izlenmesi şiddetle tavsiye edilir.
izlenilmesi gereken bir filmdir kesinlikle.özellikle filmin son sahnesindeki baskül'ün 0 olarak gözükmesi oldukça etkileyicidir.
edit:kızları tavlamak için illa gevşeklik yapmak gerekmiyormuş be sözlük!!!
soundtrack'iyle de adindan cok soz ettiren kore yapimi film.
"it's hard to tell that the world we live in is either a reality or a dream" diye bitiveren peşpeşe üç-dört kere izlenebilen filmdir. müziği de ayrı bir güzeldi..
filmin en can alıcı sahnelerinde arapça bir şarkı girer ki inanılmaz güzeldir. cok etkileyici bir filmdir tavsiye edilesidir.
son derece etkileyici çok güzel sahneleri olan bir film. izlenesi.
uzak doğu filmleri içinde en çok izlenmesi gereken filmdir. insanı acayip etkileyen masalsı bir havası vardır. * *
hepimiz birer boş eviz, ta ki birisi kilidimizi kırıncaya kadar.
tekrar tekrar izlenebilecek bir film. kim ki duk klasikleri arasinda yerini almi$tir ki ciddi anlamda sinema tarihinde bir klasik olabilecek nitelikte bir filmdir. ses yok goruntu $ahane.
içerisinde çok az dialog barındıran, dikkat çekici, başarılı kore filmi.
hayalet evlerde kaybolmak yerine hayalet olmayı seçenlerin öyküsü.
sinema dünyasının birtakım mucizeleri vardır. bir film oluşturulurken çok zekice ayarlamak gerekir her şeyi. şans veya mucize adı her neyse, o bir anda gelirse ortaya akıl almaz işler çıkar.
sinema-müzik uyumu bu türden bir mucizedir. kimi filmler, fonundaki müzik olmadan asla elde ettiği başarıyı yakalayamaz. kimi müzikler de o film olmadan. bu film bana the dreamers'taki kardeşlerin ayrılmazlıklarını hatırlatıyor gafsa'sı ile. gafsa öylesine işlemiş ki filme, öylesine işlemiş ki filmi, ortaya bir roman çıkmış adeta.
aynı yazgının ürünü requiem for a dream vardır bir de. ya lux aeterna hiç yapılmamış olsaydı?
aşkın en saf hali. hayatımızdan kelimeleri çıkarırsak geriye ne kalır sorusuna verilmiş en güzel cevap. kim ki duk un insanı şaşırtan, büyüleyen sessizliğinin, minimalizminin doruk noktası. tartı üstünde "0" çeken iki sevgili. zaten yok bir adam. kurosawa'yla, kar wai'la, miike'yle tavan yapmış uzakdoğu sinemasından naif bir dokunuş.
yazıyla rakamsal değerin belirtildiği durumdur. dokuz yüz doksan dokuzdan sonra gelen sayı adetince jip vardır.
sessiz ask filmi. hatta siir gibi film.