billy wilder 

kapat
  1. Filmleriyle 21 kere Oscara aday olan Wilber, bu ödülü 7 kez kazanmıştır. Bazı filmleri:

Bazıları Sıcak Sever (1959) Some Like It Hot
    Yönetmen, Senarist

Sabrina (1954)
    Yönetmen, Senarist

Sunset Blvd. (1950) Sunset Boulevard
    Yönetmen, Senarist

Double Indemnity (1944)
    Yönetmen, Senarist
    #390305 (JuanSebastianVeron, 01.07.2006 21:58)
  2. ''Benim de on emrim var. ilk dokuzu, seyirciyi sıkmayacaksın. Onuncusu ise, filminin en son kurgusunu başka kimseye bırakmayacaksın!''

''Yakın plan son derece değerli bir şeydir. Tıpkı briçteki koz gibi.. Onu, değerini bilerek kullanmak gerekir.''

''Eleştirmenler bizim filmlerimizde açık-saçık buldukları şeyi, bir Fransız filminde çekici diye niteliyorlar...''
    #1997461 (ELeCTrO, 24.07.2007 02:31)
  3. nobody is perfect *
    #2242429 (demester, 01.09.2007 15:32)
  4. sinemaya geçiş yapmadan önce viyana üniversitesinde hukuk okumuş avusturya asıllı yönetmen ve rejisör.
    #2990893 (abberline, 12.02.2008 03:53)

© 2008 - uludağ sözlük

billy wilder başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. billy wilder ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu billy wilder nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» daily telegraph » cetin ugural » usak universitesi » ac omonia » olmek isteme nedenleri » patates » sertab erener » erkekleri degistiren dolgun saclar » ihan et » limon polonyasi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci