bugün

mesela doğada tekerlekli bişey yoktur. söz temsili at.
en az enerjiyle mükemmel mesafeler alan ve çevreye zararı olmayan at malum tekerleksizdir.
biz onu kopyalayıp araba yapmışız, tekerlek takmışız. yanlış.
bu yanlış başka yanlışları getirmiş, tekerleklerin rahat ilerleyeceği binlerce km. yol yapmak zorunda kalmışız. haliyle doğa zarar görmüş.
akla yeni gelen amma en vurucu olan önerme şudur.
akıllı yaklaşım sorunu ortadan kaldırmaya çalışır az akıllı olansa onla birlikte yaşamayı öğrenmeye çalışır.
bilimin bütün işi aslında ağırlığa karşı yapılan işleri kolaylaştırmaktır. motorlar, entegreler vs.ler hep bunun için geliştirilir ama asıl yapılması gereken sorunu temelden çözüp ağırlığı, kütleyi kontrollü olarak sıfırlamaktır.

bir arabanın kütlesini kontrolünüz altında sıfırladığınızda ya da sıfıra yaklaştırdığınızda 1 litre benzinle 1 milyon km. yol yaparsınız.

pilot un bilime katkıları sürecek, bizi takip etmeye devam edin.

hop hop oop, bi sn uçuyorum lan.
doğru tespittir.

otomobil ele alındığında daha da acık olarak gözükür. doğadaki ulaşım aracı attır. ve zehirli atık üretmez.

e at yavaş diyenlere de derim ki, insanlığın ortalama ulaşım hızı 1800 lerde 30 km. imiş. şimdide buna çok yakın bir değerde. sebep trafik sıkışıklığı tabi.
bir mühendis olarak katılmadığım görüştür. bilim doğru yolda ilerlemektedir fakat ekonomiksel kaygılar sonucu, yapılabilecek ürünlerin kalitesizleştirilmesi sonucunda bir takım çevresel sorunların olduğu da doğrudur. bunun önüne geçebilmek için kıt kaynakların doğru kullanılması ve devletler arası ekonomik tereddütlerin ortadan kaldırılması gereklidir. bu sorun da hemen çözülemeyeceği için, bazı kişiler bilimin yanlış yönde ilerlediği kanısına kapılacak ve bu düşüncelerini bizlerle paylaşacaklardır.
bilimin yanlış yönde ilerlemesi diye birşey yoktur. bilim ne bir gemidir ne de varılacak bir liman. insanların evreni anlamaya çalışmalarıdır. kendi kendini yol üzerinde aynı zamanda düzeltmeye çalışır. sevgili yazarın burada dikkatsizlik sonucu bilim ve teknoloji arasındaki farkın ayrımına varmadan aceleyle yazılmış olmasından kaynaklanan bir kullanım hatası vardır. bizim hayatımızı kısmı ölçekli olsa da olumsuz etkileyen bilimin yansıması olan teknolojidir. bu da göç yolunda düzelir felsefesi içinde kendi kendine çeki düzen verir.
(bkz: teknoloji)
birinin trafik levhalarıyla oynamasının sonucudur. çok geçmeden fark edilir ve geri dönülür.
hayatın kendisi de bir ironi değil midir zaten?.. iyi-kötü,yararlı-zararlı,...,ying-yang...... dolayısıyla bilim de iyisiyle kötüsüyle kabul edilmelidir. sonuçta her şeyin bir sonu vardır. her ne kadar her şey mükemmel gitse de bir şekilde olayların akışını bir başka şey de değiştirmeli ki mutlak son yaşansın. medeniyetlerden örnek verecek olursak mu,atlantis,mısır... hangileri şu an varlığını sürdürüyor. ulaşılabilecek en sınır noktaya ulaşıldığında her medeniyet kendi kendini yok eder,sayaç sıfırlanır ve her şey sıfırdan başlar.
bilimsel ilerleme ve o ilerlemeler sonucu ortaya çıkan ürünlere bakıldığında anlaşılabilcek gerçek.

en azından bir terslik olduğu kesin.

bilim ilerlemiş otomobil yapmış lakin bir taraftan insanlığa faydalı olurken uzun vadede havayı kirleterek büyük zararları oluyor.
bu örnek coğaltılabilir.

bu işte bir terslik yok mu ?