bilgi ile kultur arasindaki farklar 

kapat
  1. aslında başlığın bilgili olmak ile kültürlü olmak arasındaki farklar olması gerekiyordu.

öncelikle her insanın bir kültürü vardır. her insan doğduğu andan itibaren çevresinde yaşanan kültür ie yetişir, yetiştirilir. gelenek, görenek ve adetleri de kapsar. yetiştirilme tarzı kültür ile oluşur.

fakat bilgi sonradan edinilir. kişi, bireysel olarak bilgi birikimine yön verebilir. bu bilgi birikimi kişinin kültür anlayışını değiştirebilir tabi belli koşullar altında! benzer şekilde kültür de kişinin bilgi edimesine etki edebilir.

bu sebeple bir insanın cahil olması onun bilgisiz olduğunu niteler çünkü kültürsüz insan yoktur!
    #934203 (steril mikrop, 01.12.2006 13:03 ~ 13:04)
  2. (bkz: egitim ve ogretim arasindaki farklar)
    #934206 (lemur, 01.12.2006 13:04)
  3. bilgi üniversitesi ve kültür üniversitesi arasındaki farklar gibi bir bakış açısından bakarsak iki üniversite de parası olan, açıkta kalmak istemeyen öğrencileri almaktadır. taban puanları baraj puanına çok yakın olur hatta. ikisinin de içinde bulunmadığım için farkı bilmesem de benzerlikleri oldukça fazladır.
    #934336 (st27, 01.12.2006 14:00 ~ 27.06.2007 22:51)
  4. başlığı "bilgili olmak ile kültürlü olmak arasındaki farklar" olarak kabul edersek, kültür bilginin içselleştirilmiş halidir.
    #934344 (telashe, 01.12.2006 14:04)
  5. başlık altındaki ilk entry'de de belirtildiği gibi bilgi varsa vardır yoksa yoktur ancak kültür mutlak vardır ve göreceli bir kavramdır.
    #934411 (firtina, 01.12.2006 14:19)
  6. (bkz: bakmakla görmek arasındaki fark) gibidir.
    #934534 (tyro, 01.12.2006 14:50)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bilgi ile kultur arasindaki farklar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bilgi ile kultur arasindaki farklar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bilgi ile kultur arasindaki farklar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bilgi ile kultur arasindaki farklar. Copyrights of the articles are belong to their authors.