bugün

how i met your mother. ondan önce de friends.
(bkz: dallas)
cebrail'le israfil ankaragücü'nün altyapısında oynuyordu.
(bkz: bangbros)
(bkz: Hiç)
bombom vardı.

buyrun kanıtı;

http://www.youtube.com/watch?v=Nx0mqic67FI
Ajda Pekkan kesin vardı.
Big Ass teorisini okumanı öneriyorum. Çok derin ve kafa karıştırıcı makaleler var ama brazzers.com adlı bilim portalında basitleştirerek anlatmış uzman arkadaşlar.

Edit: bangbros.com.tr da konuyla ilgili detaylı podcastlar var.
görsel
Hiçlik. Boşluk. Ve evren bu denli boşluğu kaldıramadı, bu hiçliğin ağırlığını, ve çöktü, olmayan evren kendi içine çöktü.
tabi ki de gang bang vardı.
Boşluk diye tanımlar bir çok bilim adamı.
Ne olduğu hakkında hiç bir fikri yok çünkü.
hadron çarpıştırıcısı vardı işte. sonra mikro boyutta gerçekleşen big bang, mikro boyutta bir evren yarattı. dışardaki gözlemcinin etrafında yalnızca 1-2 dakika geçerken bizim tarafımızda milyarlarca yıl geçti.
Tanrı iradesiz ve sıkıcı robotik Melekleri ve şımarık şeytanı ile cennetinin bahçesinde vakit geçiriyordu.

Sonra sıkıldı ve olaylar gelişti.
karanlık madde ve karanlık enerjinin içeriği çözüldükten sonra cevaplanabileceğini düşündüğüm sorudur.
ne vardı bilemem ama en azından evrenimiz yoktu.
o zaman garanti dolar 3.45 olmamıştı.

2 farklı evren birbirine değdiği yerde patlama oldu ve yeni bir evren oluştu.

evrenler dış katmanlarında farklı fizik yasaları olduğundan, birbirlerini nötrledikleri uzay-zaman boşluğunda yeni dengeler oluşturur.

anti madde ve kara madde yer değiştirir.

her uzayın kendi anti maddesi diğer uzaydaki madde ile iletişime geçtiğinde kara madde ve ona bağlı olarak madde tanrı parçacığı ve diğer atomaltı parçaların oluşmasına, bundan da enerji nin manyetik dalgalarının oluşmasına ve bunların birleşiminden de madde oluşmaya başlar..

anlatabildimmi ?

herşeyden önemlisi, sen anlayabildinmi ?

bi da anlatayımmı, yoksa sen anlarmısın ?
Little bang tabi ki de.
hiçlik.

türküsü de şöyledir;

big bang yoktu hiçlik çoktu.
big bang geldi hiçliği yendi,
bu güzel evreni bizlere verdi.
belki de her şeyin cevabı burada yatıyor. evrendeki tüm kaderimiz, tüm umutlarımız ve hayallerimiz, tüm var oluş sorunlarımız; hayatımızın anlamı, var olmamızın nedeni, hiçlik yerine neden varlığın olduğu...
her şey büyük patlama öncesine bakıyor.
bu patlamanın öncesini bilmek belki de bu hayattaki her şeyin sonu olur.
kim bilir.
Büyük Patlama'dan önce bir şey var mı?

Her şey nasıl başladı: Büyük patlama

Evren nasıl başladı?
Başlamadığını, hiçlikten ziyade her daim bir şeylerin olduğunu düşünmek cezbedicidir. Kozmologlar, eskiden evrenin sabit durum teorisi denilen bir teoriye inanıyorlardı. Kanıtlar bunun aksini gösterdiği için çok az insan bugün buna inanıyor. Çoğunluk bir büyük patlama'nın olması gerektiğine inanıyor.
13.8 milyar yıl önce, inanılmaz derecede yoğunlaştırılmış bir enerji oarak evrenin tümünün başladığı an olduğuna inanıyor. Var olduğu andan itibaren, genişlemeye ve soğumaya başladı. Bu süreç, atom altı parçacıkları oluşturdu, daha sonra da hidrojen ve helyum gazını oluşturdu. Basit atomlardan oluşan bulutlar bir araya gelerek yıldızları, galaksileri ve evreni oluşturan her şeyi oluşturdular.
bilim insanları, bu sürecin erken zamanlarından, atomların ilk biçim aldığı zamanlardan mikrodalga ışımaları saptadı. Bu ve her şeyin başlangıcından açığa çıkan enerji tarafından harekete geçirilen evrenin hala genişlemekte olduğunun gözlemi büyük patlama teorisini destekler. Tüm bunlar, "Büyük patlama öncesinde ne oldu?" sorusunu çağırıyor.
Geleneksel cevaba göre uzay ve zaman evrenin yaratılışından önce yoktu, dolasıyla yaratış anından önce, önce, zaman ve uzay olmadığı için hiçbir şey yoktu. Fakat artık pek çok kozmolog, bu soruya daha ilginç bir cevabının olup olmadığını değerlendirmeye başladılar. Anlaşılmasına zor olmasına karşın, Büyük patlama'dan önce belki de bir şeyler vardı.
evren aynen duruyordu. hiç kimse evreni big bang başlattı demez.
evrende en büyük meşrubat fabrikası yapımı bitmişti ve yanlışlıkla bir mentos atıldığında tüm meşrubatlar evrene dağıldı ve bigbang oluştu.
çarpışıp patlamaya hazır iki madde, molekül vb. ne dersen de artık. yoksa ne patlayacak. demek ki vardı.
muhtemelen ahmet hamdi tnpınar'ın şu ölümsüz dizeleri vardı:

Ne içindeyim zamanın,
Ne de büsbütün dışında;
Yekpare, geniş bir anın
Parçalanmaz akışında.
güncel Önemli Başlıklar