bicak parasi 

kapat
  1. devlet hastanesı doktorlarının amelıyat hızmetlerıne karsılık aldıkları ıllegal para, bu para uzerınden vergı odenmez.
    #1309847 (painkiller, 16.02.2007 00:02)
  2. http://yenisafak.com.tr/G...2008&c=1&i=151813
    #4267008 (grand ekinoks, 22.11.2008 23:34)
  3. düğünlerde, doğum günlerinde pastayı getirmek üzere görevdirilmiş şahsiyetin bıçak kesmiyor bahanesiyle almaya çalıştığı bahşiştir.
    #4267022 (TIFILafet, 22.11.2008 23:37)
  4. doğum günü klişelerinden biridir.
    eğer kafe tarzı bir yerde kutlanacaksa doğum günü
    ve sen de gidip üşenmeden pasta yaptırıp (veya alıp) kafeye getirirsen
    tam da elemanın doğum günü kutlanırken pasta gelir
    ve adam elinde alüminyum kağıda sarılmış bıçakla gelip
    "bıçak kesmiyo malesef efenim..." der...
    öğrenci tayfası burada genellikle yüzsüzlük yapar..
    "abi olur mu öyle şey.sen ver bana bak nasıl kesiyorum pastayı" gibi cümleler kurup salağa yatmaya;
    ya da daha düzgün tabirle tecahül-i arif sanatı icra etmeye başlar
    ama bıçağı getiren eleman bunu yemez tabi.
    o bıçakla pastayı kesip tabaklar halinde önüne servis eden kadar sen de yiyemezsin birşey
    sonra makul bir para garsona verilir.
    sen de gene çoğu zamanki gibi tutamayacağın sözlerden birini verirsin.
    "bir daha bıçak kesmiyor derse bu herif kesin dalacam" gibi tehditvari cümleler kurarsın
    pastanı yer olan biteni unutursun.
    ta ki bir sonraki doğum günü kutlamasına kadar...
    #4561835 (ceza aka keskinkilic, 21.01.2009 18:16)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bicak parasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bicak parasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bicak parasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bicak parasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.