besin ogesi 

kapat
  1. besinlerin bileşiminde bulunan, vücutta değişik görevleri olan karbonhidratlar, lipidler ( yani yağlar), proteinler, vitaminler ve mineraller gibi kimyasal maddelere verilen isim.
    #268795 (ben miyim, 22.05.2006 04:12 ~ 04:14)
  2. yiyeceklerin yapısında bulunan, vücudun ihtiyaç duyduğu bileşiklere besin öğesi denir. makro ve mikro besin öğeleri olarak iki grupta değerlendirilirler.

- makro besin öğeleri;
    vücuda enerji verip dokuları oluştururlar.

* karbonhidrat

* protein

* yag

- mikro besin öğeleri;
    bunlar enerji vermezler, vücudun metabolizmasının düzenli çalışmasını sağlarlar.

* vitamin

* mineral

* su
    #1645734 (ditty, 15.05.2007 11:57)
  3. (bkz: dengeli beslenme)
    #1650090 (ditty, 16.05.2007 15:30)
  4. diyet ile vucuda alınan tüm faydalı ögelerdir.
    #1650205 (MeLaNKoLiK, 16.05.2007 16:02)

© 2008 - uludağ sözlük

besin ogesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. besin ogesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu besin ogesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» akcapinar damacana su senlikleri 2007 » barbara harris » devrimci sosyalist isci partisi » aptallik » ilk insanlarin zembille geldigi gercegi » arkasindan yetisilemeyen market gorevlisi » takeaway » demir demirkan » yaran diyaloglar » arkadasin olmesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci