benjcev 

/ 2
kapat
  1. yeni bir yazar.

(bkz: hoş geldiniz)
    #2636338 (ecayip heyvanlara benziyirsen, 27.11.2007 17:28)
  2. an itibari ile 17 yıl + 2 ay + x gün * dur arkadasim, kankam. neyse buraya uzun uzun annatmayacagim hos gelmis yeni bir yazar. * *
    #2638885 (KisiselBirIleti, 28.11.2007 09:29)
  3. sözlüğün son bombası.

aykırı yazılarıyla bir anda dikkatimi çekti. sait faik hakkında yazdıklarıyla beni şok etti, yunanistanın türkiyeyi tehdit olarak görmesiyle ilgili garip şeyler yazdı, filistinden, direnişten falan bahsetti. kadınların vatkalı kıyafetlerine fazlasıyla takılmış bir bünye olduğunu görünce rahatlar gibi oldum. sonra okudukça daha bir sevdim, birikim kokan yazılarıyla olgunluğa, geyik yazılarıyla mutluluğa koştum; sen de yap güzel oluyor.

yalan lan yalan; 20 yıllık arkadaşım! öğrenciyken muhalif bir komunistti şimdi yönetici.. henüz mühendis değilken giydiği beyaz bağcıklı lottolarının yerini şimdi gıcır pumalar almış. yakında viskiye de başlarsa şaşırmam. fakat iyi yazıyor, seviyorum bu adamı..
    #2685442 (derin mavi, 11.12.2007 10:23 ~ 11:05)
  4. bu günün kendisi için küçük ama dünya için çok büyük bir gün olduğunu düşündüğüm zat-ı muhterem.
    #2800102 (KisiselBirIleti, 06.01.2008 21:51)
  5. an itibariyle olduğum kişi.

--spoiler--
    "hayat bir bilmeceler silsilesidir. akıl labirentinde yaşadığımız bu çılgın macera bizi kavrayış denilen çıkışa yaklaştırır. varoluş düzeninin bu didaktik yapısı her ne kadar karmaşık görünse de sonuç itibarı ile mükemmeldir. ve bu mükemmellik paradokslarla gizlenmiştir."
    --spoiler--

bak işte bir minik benjcev, lara lala lara li la la
    benim gibi neşe içinde, lara lala lara li la la

edit: 90+3'te çocuk oldum.
    #2862988 (benjcev, 19.01.2008 17:18 ~ 20:02)
  6. henüz tanınmıyor olsa da, yakın zamanda adından sıkça söz ettirmeye başlayacak yazar.

kendisinde ışık var, gayet düzgün başlıklar açıyor ve başkaları tarafından açılan başlıklara mizahi bir katkı sağlıyor. takip etmeye değer...
    #2868337 (salca, 20.01.2008 16:16)
  7. son günlerde topuklarını kanat misali kullanan şener şen gibi. böyle heyecanlı, böyle dengesiz, tutarsız hareketler, yerli yersiz kahkahalar falan.. en son telefonla konusurken, sandalyenin iki ayağı üzerinde sallanmaya çalışırken kafa üstü düştü. baktım olmayacak, açık açık konuştum. meğer bi sebebi varmış, meğer geçmişine bi şans daha verilmiş, meğer adam huzurlu ve mutluymuş..

(bkz: kalbe sığmayan mutluluk)
    #2907808 (derin mavi, 28.01.2008 14:20)
  8. hakkında ne yazacağımı bilemediğim, bildiğim zaman anlatamadığım, anlatmaya çalıştığımda kelime haznemde ve ifade gücümde aniden oluşan ciddi sorunlarla yüz yüze geldiğim, basit cümlelerle tanımlar yapmayı istemediğim halde bir süre önce uçan aklımı toparlayamamdan ötürü sade bir kaç cümle ile bitireceğim bu entrynin başlığını nick olarak kullanan zat-ı muhterem.

benjcev diyorum, "heh, bizde seni bekliyorduk" demek geliyor içimden. sözün kullanıldığı ortamlarda oluşan hareketlilik ve mühim bi faaliyete girişecek olmanın verdiği durunamama hali ile.
    çünkü benjcev beklenendir, lazımdır, o olmadan olmazdır.

benjcev diyorum, aklıma anaokulundaki masal saati geliyor. hani ağız açık, salyaları akıtır halde öğretmeni dinleyen, transa geçmiş, bir süre sonra öğlen içilen sütün de etkisiyle ossura ossura uykuya dalacak olan küçük çocukların huzuru, rehaveti..
    çünkü benjcev kötülük yapmayan, kraliçenin aynasına delikanlı olmayı öğreten, "ulan sakın yeme o elmayı" paniği yaşatmayan, balkabağının infilakı sonucu oluşan faytonla insanı güzel diyarlara taşıyan bir kurbağa prenstir.

ve tüm anlatılanlar bir yana, aslında daha masalın başındayken gökten düşen üç elmadan biridir benjcev.
    onlar* muradına erdi, kerevetine çıkan çıksın, beni ırgalamaz.
    #3031129 (ceketli ali dayi, 19.02.2008 18:43 ~ 18:49)
  9. potansiyel selebriti. ahan da buraya yazıyorum biraz da kısa yazarsa ortalığın mına kor.
    #3114804 (isildur, 09.03.2008 15:17)
  10. kendisi bir dövüş oyunu karakterinin bacakarasında derbi izleyen ilk sözlük yazarı ünvanını eline geçirmiştir..
    iyi bir taraftar, daha da iyi bir yazar, muhteşem bir aranjördür.. daha hiç bir şarkıyı aranje etmemiş olması, ufak ve önemsiz bir ayrıntıdır..
    #3328933 (rapper ninja, 28.04.2008 02:10)
  11. nick altından olumlu olumsuz dayayıp döşemelerden hoşlanmadığım vakıadır. fakat bu arkadaşın özel bir durumu var, iyi yazıyor, fakat henüz popüler olamamanın sancısını çekiyor senkronize vaziyette. böyle bir dertle yaşayıp yaşamadığı hakkında da bir fikrim yok, yazarlığı ilgilendiriyor beni sadece.

şimdi herife mahalleye yeni taşınmış, kale arkasına geçip maça oyuncu dahil etme konusunda hiçbir etkisi olmayan şişko kaleciye "ben de oynayabilir miyim?" sorusunu yönelten güzel yüzlü velet misyonu yüklemiş gibi olduk ama değil. el veriyoruz bir yerde. hak ettiği popülariteyi taşıdığı zaman pekala ve çok kez canı da sıkılabilir siklemez bi karakteri yoksa. önemli olan takip edilmesi okunması bence. başarılı harbiden.

fakat benjcev'in unutmaması gereken şey, uludağ sözlük'ün şimdilik, yağmurlu havada patlak basket topuyla futbol oynanan okul bahçesi tadında olduğudur. benjcev gibiler maça dahil oldukça mahallenin, maçın havası değişir, top değişir ve sair. şişko kaleci gibiler değil. onları ben zaten paso şutluyorum ahıah.

aldım seni oyuna, şşş bekten çıkma ama ahah.
    #3364158 (vaudeville for vendetta, 06.05.2008 15:59)
  12. üç yüzüm. üç yüzüncü sigaramı uzatan, üç yüzüncü şişe efesimi açan. üç yüzüncü entrymi de kendisine göçerttiğim dostum.
    hafta sonu kıyısından köşesinden yanına kaynaşmayı planladığım güzel insan. umarım bu istanbul gezim daha öncekilerden farklı olur. önceki gezilerden hatırladığım bir kaç küçük ayrıntı; * boğaz içinin altında kalan * sahil de kahvaltı niyetine simit peynir efes şişe, ordan taksime geç, mekana takıl orda efes şişe, galata köprüsüne git keza orda da efes şişe. bir sefer de beni tarihi mekanlara götür, camilere götür.
    yazarlığına bişi demeyeceğim, arkadaşsınız torpil geçiyorsun dersiniz diye.
    son zamanlarda gözünün içinin gülmesi de beni ne kadar mutlu ediyor anlatamam, bunda emeği olan kişiye de özellikle teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

birinci sınıfta küçük bir çocuk
    elinde toz leblebi, üstünde gocuk
    ne zaman baksam gülümsüyor yüzü
    jelibon yemiş, ışıldıyor gözü
    can diyor, kardeş oluyor zamanla
    elini uzatıyor her türlü hatamda
    v harfi ile bişi bulamadım kusura bakma

özel tanım: kardeşlik duygusunu öğreten insan.

kardeşim...

yıllar sonra gelecek edit: çocuğuma bisiklet alan amcası. *
    #3386668 (KisiselBirIleti, 12.05.2008 10:34)
  13. babamla okey oyununda ( niye güldün hasbam? bu oyunu amerıka'da zeka gelişimi için maymunlara oynatıyor olabilirler. maymunun teki okeyi vurunca yere evrim de atlıyo olabilir. ben de okeyi vurdum muydu yere gazoz kazanıyom ne var yani?) çift olursak en delikanlı tavrımla bileğimi ıstakanın üzerinden sarkıtıp kaş göz işaretleriyle "ortak nasıl el" diye sorarım.

eli iyiyse sadece "bu çocuk okurrrrr, olmuş bu olmuş" diye bagırır babam. ben babama benziyorum ve bu yazar için sadece;

"bu çocuk okur, olmuş bu olmuş" diyorum. subjektiflikten çıkıp objektif yazabildiğim zamanlarda kendisi için tanım olarak;

"henüz tanınmıyor ama sözlüğün en iyi yazarlarından olma potansiyeline sahip" tanımını layık gördüm. bakayım. evet şık durdu bu tanım.
    #3501360 (nukleerella, 06.06.2008 10:27 ~ 16:02)
  14. sıkı yazardır. takip edilesidir. iyidir. hoştur. boş değildir. kaliteli adamdır. süperdir (eh yazar kardeşim, daha ne diyeyim ).
    #3532139 (yuzyillardir akan cesme, 13.06.2008 09:04)
  15. iste budur ustat kıvamında entrylerin sahibi yazar. başlığı 34 sayfadır diye tahmin etmiştim entrylerini okuyunca, dolayısıyla da ben başlığına entry girmeyecektim amma velakin bir nickaltında 18. entry olmayı her zaman çok istemiştim ve entry giresim geldi bir anda. biri benden önce entry girecek de bu entry 19.luğa düşecek diye panik olduğumdan hızlıca yazmış bulundum entryi.

edit: oha entryim 15.liğe yükselmiş. top 20 listesi gibi hissettim an itibariyle. aferin bana.
    #3533734 (paez, 13.06.2008 16:30 ~ 03.07.2008 13:58)
  16. kendisini msn messenger da avatar altinda beliren ufak kutu'nun burdur'da yarattığı o panikte yayın yapmaya çalışırken tanımıştım. hattı zatında uzun süreden beri begenerek okudugum entarilerin terzisidir kendisi. bak yukarı, diğer referanslar bana yazacak bir sey bırakmamış zati. kendisini tebrik ediyor, diğer yarışmacı arkadaşlara "deskt.rin gidin la" diyorum...
    #3557963 (montajelemani, 19.06.2008 15:45 ~ 15:46)
  17. renkhaber ünlüsü.
    #3559662 (otistikabi, 19.06.2008 21:52)
  18. özgün espri yeteneği, arsızca gözlem hırsı.. ayy dur lan ibne gibi yazdım. çok güzel yazıyor. hayatın anlamını buldum yazılarında diyebil. off olmadı. "keşke hergün böyle yazılar okusam" dedirtiyor bana. hah tam labunya oldum.

siktirdim gittim ben.
    #3560844 (deep, 20.06.2008 09:49)
  19. adını ne zaman sol framede görsem nedense ufak ufak kalp krizi geçirmemi sağlayan adam. hayır, bir andaval çıkıp "kötü yazıyor" ( kaldı ki itinayla alın karışlanır) diyecek o da buraları bırakıp gidecek diye sonradan da badem gözlü olacak diye korkttuğum can. gitmeden, buralardayken değeri bilinmeli yazarlarından.

nasıl da altın suyuna batırılmış tenekelerin yanında 24 ayar saflığıyla parlıyor zibidi.

çokta mütavazidir. kendisi için yiğit özgür mü yuttun lan sen diye sorduğunuzda "yok canım daha çok süheyl behzat tadında yazıyorum ben" der ablasının gülü.

(bkz: okur bu çocuk okur)
    #3560864 (nukleerella, 20.06.2008 09:57)
  20. yüro iki bin sekizin en iyi on birinde yok!
    ağlıycam yeminle!
    #3560940 (kuzgun, 20.06.2008 10:34)
  21. keyifle okunan yazılara sahip yazar.
    gerçek, geyik, saçma, sapan, doğru, düzgün var her şey.
    #3592436 (deeplomattt, 28.06.2008 14:45)
  22. "kızarmış ekmek biraz da peynir aman efendim ne güzel yenir" şarkısı vardı eskiden, hani şu kahvaltı etmeden evden çıkmadığımız, annenin yağlı ballı sürülmüş ekmek parçalarını kapıda ağzımıza tıkadığı,( kaldı ki unutulmaz o lezzet) günlerin sanki biraz daha yavaş daha aksak olduğu sarı, yaz günleri. ( ağlayacam duygulandım lan)

sonraları büyüdük ya biz ve elbet o espriyi yaptık ardından! biz büyüyünce kirlenmemişti de biz idrak etmiştik hep kirli olduğunu aslında. bu girişin bu adamla alakası yok. yok ama kendimce bi bağı var işte. var, dinle!

şimdi, çocukken kızarmış ekmeğimin üstüne sürdüğüm "bal" bu adamın entryleri, kahvaltı etmeden koşar adım çıktığım evimden. işe gelir gelmez açıp okuduğum ve sabah sabah o ufak lezzetli ekmek parçaları bu adamın cümleleri resmen lan. adam gibi, çocuk gibi kadın gibi vs. vb. gibi her yönüyle yazıyor ve iyi ediyor bu yazar. ( yeminle bu kadın gibiyi de yanlış anlar lan bunlar)

hani böyle çok seversiniz birini de hakettiği değeri göremeyince düşünürsünüz ne yapsam da bilseler değerini diye, hani sonra ulan burda ibne de çok şimdi bu adam için "yeminle yazıyor her entrysi küçük küçük kalp krizi geçirme sebebi, her bir cümlesi şeften ayar bakışı yeme nedeni" yazsam dikkati çekip eksiye de boğacaklar bu zibidiyi, biliyorum. aslında daha çok şey yazılır bu adama da ama susuyorum.

işte o yüzden diyorum ki; bilin bu adamın değerini, bilin. kaçırmayın elinizden. bak zaten, istatistiklerde yok adı, yazmamış dün küsmüş demek ki!!!

sahi, senin adının olmadığı dikkat çekici entry nasıl olur lan? bak üstüne oynuyorlar ben diyim sen bunları takma yaz be usta!

tanım: düğünümde pistin bi köşesinde cluber takılacak can. haberi yok ama öyle. şarkıları da kendi seçecekmiş. ha bir de ne yazarsan yaz hakkında yetersiz kalacak olan yazar. bi yerlerin satır araları eksik kalıyor illa.

işte öyle...
    #3617694 (nukleerella, 04.07.2008 09:27 ~ 10:03)
  23. sözlüğün okunması en zevkli yazarlarından. varsın fazla tanınmasın be canlar fark olmaz okundukça. seoviler dadanır güzelliklere örtü çeker. kirlenmesin yazdıkları..
    #3635944 (burkay, 08.07.2008 10:24)
  24. uzun yıllar önce, red kit'in sayısını hatırlamadağım bir macerasının kapağında, karaya vurmuş ölü bir balinanın tepesine çıkmış zayıf bir kadın vardı. hikayenin en absürd noktalarında sürekli kareye giren bu kısık gözlü kadın, hep aynı cümleyi tekrarlıyor, gerek red kit'in, gerek başka kahramanların elini sıkarken hep aynı şeyi söylüyordu;

''sizden memnunuz''
    #3640113 (hosaf, 09.07.2008 01:40 ~ 01:47)
  25. vaudeville for vendetta tadında epeyce gülmeme sebebiyet veren yazar. iyi bu iyi. lan seviyom sizi.

-son bi kere öpiyim kapatcam *
    #3642265 (what if, 09.07.2008 16:59)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

benjcev başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. benjcev ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu benjcev nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ceviz receli » cyber akuma » rte » jose manuel reina » karabayir » wallhack » askerlik yoklamasi » kokarcali silgi » progress » kizlari dar goruslu sanmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci