benim universitelerim 

kapat
  1. maksim gorki'nin yasam mucadelesini ortaya koyan, hayat universitesinden mezun olusunu anlatan eser.
    #568302 (dygjoe, 23.08.2006 08:58)
  2. maksim gorkinin otobiyografisinin son kitabıdır. diğerleri için:
    (bkz: çoçukluğum)
    (bkz: ekmeğimi kazanırken)
    #2264168 (chirurgus, 05.09.2007 00:40)
  3. içerisinde enteresan benzetmelerin olduğu kitaptır aynı zamanda.
    "noelden önce kesilmiş bir kaza bakar gibi bana baktı."
    #3971748 (şubat, 16.09.2008 22:55)
  4. "benim üniversitelerim" kendi bestelediğim şarkının adıdır. Sözleri de şöyledir:

Orda bir bina var kampüste o bina mühendislik binasıdır.
    mühendislik adına hiçbirşey yok ama o bina mühendislik binasıdır.
    içinde ne bir laboratuar ne de doğru düzgün bir hoca,
    öğrencileri adam yerine koymaz kimse ama,
    gelişmekte olan bir ülkeyiz ya mühendisleri kim ne yapsın o okulda.

doktor lazım bol bol bu memlekete bütün gelirler gitsin tıp fakültelerine
    rektörler de tıpçı zaten ne gördülerse onu yapsınlar onlar da elleme
    mühendis yok kim yapacak bu tıbbi makinelerini, hastaneleri ve diğerlerini
    getir yurtdışından zengin olsun amerikalısı, almanı, ingilizi
    doktorlarımız yetişsin döner sermayeden köşeyi dönsün erkeğe doğum kadına prostat yapsın diye.

avukatlar vardır bir de yalancı şahitlikten para kırarlar çoğu
    efektif olarak taş taş üstüne koymazlar ama onlar da alır paralarını
    adliye sarayları yapılır en modern şekilde 7 yıldızlı dubai otelleri gibi
    ama bir nanoteknoloji merkezi yapılmaz ki türkiye de dünyaya ayak uydursun
    5 tane hukuk kitabı 1 de anayasa bitir ol sen de bir avukat, hakim, savcı
    neyine lazım bu ülkenin teknoloji, bilim, uzay çağı
    aman hastalanmayalım,evimize icra da gelmesin, gerisini kim ne etsin.
    sen mi kurtaracaksın ki bu ülkeyi bu satırları yazarsın sen de boşver salıver gitsin.

söz-müzik: mezarkabul ftw
    #3972029 (mezarkabul ftw, 17.09.2008 00:10)
  5. --spoiler--
    Benim Üniversitelerim Gorki'nin başyapıt olarak kabul edilen üç kitaplık yaşamöyküsünün son bölümüdür.
    Gorki, okuma aşkıyla yanıp tutuşan on altı yaşında yersiz yurtsuz bir delikanlıyken, üniversiteler kenti Kazan'a gelmiş ve yaşam üniversitesinin çetin sınavlarından geçerek kendi kendini yetiştirmişti. Yaşamının acı ve yoksulluk içinde geçen bu döneminde, ilk kez halkçı-ihtilâlci gizli siyasal örgütlere katılmış, Volga boylarındaki köylerde, halk arasında sevrimci propaganda ve ajitasyonda bulunmuştu.
    işte Gorki, ilerde gerçekçi bir yazar olmasında önemli bir rol oynayacak olan zengin deneyim ve renkli serüvenlerle dolu bu delikanlılık dönemini Benim Üniversitelerim 'de bütün ayrımtılarıyla dile getirir.
    --spoiler--
    #4026222 (LocK, 29.09.2008 22:49)
  6. gorki'nin otobiyografilerinden biridir. kişisel çıkarlarını ve zevklerini ön planda tutmayan, her zaman arka planda kalmaya çalışan bir kişinin hikâyesini okumak insana belli belirsiz bir hüzün veriyor.
    #4088749 (guest, 14.10.2008 21:26)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

benim universitelerim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. benim universitelerim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu benim universitelerim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about benim universitelerim. Copyright of the articles are belong to their authors.

» devrim sinemasi » alcapon » tuvturk istanbul arac muayene istasyonlari » lark » evlenince evrim geciren insan evladi » mesnun » www bombabomba com » www vodafone com tr » showbiz nedir » agza super oturan ingilizce kufurler » turk erkeklerinin yuzde 1 i gay 99 u gizli gayd » adem tugluca » otobuste sikismek » ama mutsuzluga da var misin » serbest dolasim » regl doneminde kanamanin gecikmesi » sevgiliye gunaydin mesajlari » arifeyi gorup bayrami gorememek » yasin ceylan » delirmekten korkmak » delirmekten korkmak » servet cetin » halil berktay » cozy powell » sevilmek umidi sevmekten beter » ehliistirahat » sevgilinin saci » neden kotulendigi anlasilamayan entryler » 3 ay kafa iznine cikmak » evini su basan venedikli » bandirmaspor » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » kugu golu canavari » gitmesen olmaz mi » kuresel eylem grubu » egemen » shabani nonda » mustafa kemal ataturk » cince » gulen institute » dee » askname