benim pirim 

kapat
  1. kazak abdal türküsüdür.

Benim pirim Hacı Bektaş Veli'dir
    Pirim piri Şahımerdan Ali'dir
    Seyyit Ali Sultanın kendisidir
    Mürsel Baba oğlu Sultan Balımdır

Erenlerin lokmasından yer isen
    Gerçek imamların aslı der isen
    Dinle pendi sana derim er isen

Arslan gibi apıl apıl yürüyen
    Kendi özün Hak sırrına bürüyen
    Kepenegin yanı sıra yürüyen

Mümin olan lokmasını yedirir
    Her sözleri rumuz ile bildirir
    Gümansız bil anı gerçek Velidir

Kızıl Deli ocağında uyanan
    Baştan başa yeşillere boyanan
    Varıp pirin eşiğine dayanan

Mekan tutmuş Hanbağında bucağın
    Bulutlara ağıp tutan sancağın
    Uyandırdı pirimizin ocağın

Kazak Abdal der rivayet eyledim
    Üç yüz altmış er ziyaret eyledim
    Bu da söz başı bir hikayet eyledim
    #738746 (kara hilal, 15.10.2006 01:48)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

benim pirim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. benim pirim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu benim pirim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about benim pirim. Copyright of the articles are belong to their authors.

» alcapon » tuvturk istanbul arac muayene istasyonlari » lark » evlenince evrim geciren insan evladi » mesnun » www bombabomba com » www vodafone com tr » showbiz nedir » agza super oturan ingilizce kufurler » turk erkeklerinin yuzde 1 i gay 99 u gizli gayd » adem tugluca » otobuste sikismek » ama mutsuzluga da var misin » serbest dolasim » regl doneminde kanamanin gecikmesi » sevgiliye gunaydin mesajlari » arifeyi gorup bayrami gorememek » yasin ceylan » delirmekten korkmak » delirmekten korkmak » james morrison » askin insana yaptirdiklari » iq seviyesi azaldikca mutlulugun artmasi » mhp akp dostlugu » sabah kurban kestiler aksam icki ictiler » oyunu ver oyunu boz » 31 ceken aylar » god of war 3 » sevisirken sevincten hoplayip ziplamak » loan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » hakettigi yerde olmadigini dusunen insan » surekli bakiniz vererek entry giren yazar » son dilegi » slywitch » face » northwich » travian » zorunlu arkadaslik » amerikada ki japon toplama kamplari » ara yildirimi bize lojistik destek saglasin