benim guzel ulkem 

kapat
  1. demokratiklestirilmis irak'ta, seçimlerin altı ay öncesinden sonuçların açıklanmasına kadar geçen zamanı, bağdat il meclisine aday olan bir doktorun hayatından kesitler sunarak anlatan, laura poitras imzalı 2007 yılı oscar adayı belgesel. bana göre amerika ya karşı fazlaca yumuşak bir tutum izlenmiş olsa da bölge de yaşananların en azından bir kısmını anlayabilmek açısından faydalı bir yapım. belgesel boyunca duyulan hüzünlü bir şarkı bölgenin makus talihini anlatırken, anlayana kurtuluşun reçetesini veriyor gizlice;

ah benim ülkem....
    mutlu bir sabahın olmayacak mı?
    birlesse herkes, sarsa yaralarını...
    hasretle bekliyorum yine gülümsemeni...
    ne zaman bırakacak bu kederler seni?....
    #1446623 (lambro, 24.03.2007 00:48)
  2. ulkesine sahip cikamamis, ulkesi cnn live'de canli yayinda isgal edilirken, isgal ordularini alkislarla karsilamis, asil dusmanlari ile savasmasi gerekirken kendi cikar ve mezhep kavgalari ile isgal altindaki ulkesinde bir de ic savas cikarmis bir ulke olarak irak.
    vatan hainlerinin amerikan televizyonlarina verdigi "amerika'ya getirdigi demokrasi icin tesekkur " reklamlarida cabasi.
    olan hic bir seyden habersiz bombalara hedef olan cocuklara oluyor, sadece.
    #1446653 (mese odunu, 24.03.2007 01:00 ~ 01:02)
  3. izlenmesi gereken bir belgesel, şarkılarını kazem al saher(kadhum al sahir) yapmıştır sırf şarkıları için bile izlenir bu belgesel ama bir türlü şarkılarını bulamıyorum hiçbir yerde...
    #1447834 (erme1984, 24.03.2007 13:44 ~ 13:54)
  4. (bkz: my country my country)
    #1447882 (dabaddah, 24.03.2007 13:58)
  5. (#1438107).
    #1447896 (daRkLove, 24.03.2007 14:02)
  6. 2007'nin oscar adayı belgesellerinden. laura poitras'ın ırak'ta sekiz ay geçirerek hazırladığı ve amerikan işgalindeki ırak'ı anlattığı bir belgesel.

laura poitras, ıraklı sünni bir doktor olan dr. riyadh'ı kendisine odak noktası olarak seçmiş. dr. riyadh, amerikan işgaline karşı bir tutum sergiliyor. ancak demokrasi taraftarı ve yaklaşan seçimlerle, sünni kesimin parlamentodaki yerini ve söz hakkını kesinlikle alması gerektiğine inanıyor.

belgesel, bir yandan ırak'ın günlük yaşamından izler sunarken, bir yandan da seçimlere doğru geri sayıyor. geri sayım devam ederken, siz sokaklarda dolaşan amerikan tanklarına, evin yakınına düşen bir füzeyle irkilen çocuklara, sanki dünya'nın en olağan işini yapıyormuşçasına ''bana 50 tane füze lazım, bunları şurdan kaça alırız?'' diye pazarlık yapan güvenlik sorumlularına, insanları oy vermeye teşvik etmeye çalışan dr. riyadh'ın hayatına tanık oluyorsunuz.

dışarıda şiddetli bir çatışmanın sesleri yankılanırken, elinde bir sineklikle ''nerde bu pis sinek?'' diye dolaşacak kadar silah sesine, bomba sesine, ölümün yankılarına alışmış insanlar görüyorsunuz. kısaca yaralarını sarmaya çalışırken, aynı zamanda özgür olmadığının farkında olan, şiddeti adeta kaderi olarak özümsemiş ırak'a tanık oluyorsunuz.

dr. riyadh ve eşinin tartışmasına kulak veriyorsunuz. şöyle diyor riyadh'ın eşi ve burkuyor içinizi: ''bu ülkeyi kaybettik biz! vallahi kaybettik! hem de sizin gibiler yüzünden. saddam hüseyin zulüm ederken öylece baktınız...'' belli ki amerikan'ın getirdiği demokrasi(!)'nin suçlusu olarak, kendilerine yapılan zulümleri sineye çekmeye alışmış ırak halkını sorumlu tutuyor. adeta, ''haksızlığa sessiz kaldığımız için, haksızlık kaderimiz oldu.'' diyor.

''ah benim ülkem, mutlu bir sabahın olmayacak mı?'' diye başlayan müziği ise belgeselin hüznüne hüzün katıyor.
    #2616483 (tony blair baykal bilmeyir, 22.11.2007 01:36)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

benim guzel ulkem başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. benim guzel ulkem ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu benim guzel ulkem nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about benim guzel ulkem. Copyright of the articles are belong to their authors.

» alcapon » tuvturk istanbul arac muayene istasyonlari » lark » evlenince evrim geciren insan evladi » mesnun » www bombabomba com » www vodafone com tr » showbiz nedir » agza super oturan ingilizce kufurler » turk erkeklerinin yuzde 1 i gay 99 u gizli gayd » adem tugluca » otobuste sikismek » ama mutsuzluga da var misin » serbest dolasim » regl doneminde kanamanin gecikmesi » sevgiliye gunaydin mesajlari » arifeyi gorup bayrami gorememek » yasin ceylan » delirmekten korkmak » delirmekten korkmak » sevisirken sevincten hoplayip ziplamak » kucuk oskar » hertha berlin i gozunde buyuten galatasaraylilar » yaliyorum yaliyorum dilim kuru kaliyor » surekli yorgun insan » serdep » burama kadar geldi » trabzon karadenizspor » smile adsl » umut yagmuru » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » la souverainete » iyi kotu » ara yildirimi bize lojistik destek saglasin » miami heat » aslan efe » askerce » ah su cilgin turkler » ben de donmek istiyorum » top sabri ye gelince daga tasa bakmak » buhtan