beni kategorize etme 

kapat
  1. sozlerini bulent ortacgil in yazdıp 90lı yılların basında sezen aksu nun sezen aksu soyluyor albumunde seslendirdigi, gunumuzde zuhal olcay ile tekrar hayat bulmus olan neseli sarkı.

beni kategorize etme, benle oynama
    yaftayı yapıştırıp bana isim koyma
    karikatürleştirme beni, ilahlaştırma
    tabulaştırma sakın, tapulaştırma

ben seni öyle sevdim, öyle sevdim
    ben seni öyle sevdim, böyle mi sevdim

matematikleştirme beni, çarpma, bölme
    toplama, çıkartma sakın beni hesaplaştırma
    mekanikleştirme beni otomatikleştirme
    yarıştırma sakın onla bunla karşılaştırma

ben seni öyle sevdim, öyle sevdim
    ben seni öyle sevdim, böyle mi sevdim

sıkıştırıp tıkıştırma beni depolaştırma
    duygularım yok oldu, yüreğimi nasırlaştırma
    beni demoralize etme, depolitize etme
    her işten kaçar oldum, illegalize etme
    (sazan, 23.03.2006 04:34)
  2. "beni kafandaki standarta oturtmaya çalışma kardeşim, ben böyleyim" diyenlerin çığlığı olabilecek naif eser.
    bulent ortacgil'den dinlemenin ayrı bir lezzet sunduğu yapıt.
    (ferrole, 23.03.2006 12:23 ~ 03.03.2007 10:09)
  3. sanki aşkı ve insanları kategorize etmek isteyenlere inatla bir ortacgil şarkısı.
    (vernon sullivan, 30.06.2006 16:37)
  4. (bkz: beni alalama)
    (shalamar, 30.06.2006 16:37)
  5. kesinlikle bülent ortaçgilden dinlenmesi gerektiğine inandığım şarkı.
    (exgi, 02.08.2006 15:42)
  6. kast sistemine karşı yapılan bir protesto yürüyüşünde açılması muhtemel pankart.*
    (hashasin, 04.10.2006 22:42)
  7. sözlükteki durumu en iyi anlatan şarkıdır.
    (sonkuzu, 23.01.2007 17:06)
  8. 'benim daha iyi bildiğimi, benden daha iyi bildiğini sanma' gibi bir anlamı olan, özellikle, bas gitarın arka fonda belirgin olduğu müziği ile gönlümde yer etmiş, sezen aksu soyluyor adlı gotik, içinden farklı farklı ağır parçalar çıkan albümünün en şakrak şarkılarından birisi..
    (faidelibilgi, 11.03.2007 15:50)
  9. (bkz: insanları kalıplara sokma hastalığı)
    (queen, 11.03.2007 16:03)
  10. beni kategorize etme agzını yüzünü kırarım diye devam etse çoook daha güzel olcak sarkı...
    (asalbob, 08.06.2007 02:07)
  11. geçerliliğini kaybetmeyen şarkı.
    (pelvis, 27.06.2007 23:07)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» wireless » shy child » doktorlarla girilen komik diyaloglar » john bonham » halitkin » paranoid android » bir erkegin en seksi oldugu an » killer pad » veliefendi hipodromu » national treasure 2 » bati yakasi » bismillahirrahmanirrahim falan olmak » recep tayyip erdogan » telegol » david duchovny » ercan karakas » kankayla eve cikmak » kas yaparken goz cikarmak » pankromatik » metin turkcan » kandira nin tarihi eserleri » oscar » sivasspor un uefa itirazi » askta kadin ve erkek farki » 11 mayis 2008 heybeliada piknik zirvesi 4 » agiz aramak » gece bizden sorulur » hatunlarin efendi erkek yerine pic tercihi » sheeva a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa