bugün

atatürk'ün vasiyeti. mustafa filminin de afişinde geçmektedir.
asla unutulmadığı için hatırlamaya da gerek kalmaz. insanlar, ölümden değil de öldükten sonra arkalarında bir iz bırakamamaktan korkarlar. insanların farkında olmadan bilinçaltlarının yönlendirmesi ile çok çocuk yapmaları da bu düşüncenin eseridir. hayatta en faaliyetsiz insan en fazla çocuğu yapma eğilindedir. atatürk, yapılabilecek en büyük eserlerden birini, türkiye cumhuriyeti'ni bizlere bıraktığı için ebediyen unutulmayacaktır.
asla şüphem yoktur ki, türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfi ve medeni kaabiliyeti atinin yükselen medeniyet ufkunda bir güneş gibi doğacaktir!..

bu söylediklerim hakikat olduğu gün, senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: beni hatirlayiniz

Mustafa Kemal Atatürk
çok çabuk unutacağımızı bildiği için söylemiştir. Biz seni put yaptık, heykeline sarıldık. Hükümetleri kabrinde defterlere şikayet ettik.
Ama seni anlamadık. inatla da anlamıyoruz. Ne devrimlerini ne fikirlerini...

Biz artık kendimizi de hatırlamıyoruz.
zarif ve asil bir söz.
söylemeseydi dahi yapılacak olandır. hatırlamak değil unutmamak önemlidir.
"asla şüphem yoktur ki; Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile, batının yüksek medeniyet ufkundan yeni bir güneş gibi doğacaktır. bu söylediklerim hakikat olduğu gün senden ve bütün beşeri medeniyetten dileğim şudur: beni hatırlayınız..." *
dünyanın en zor işlerinin üstesinden gelmesine rağmen yinede yumuşacık kalabilmiş bir yüreğin dünyaya bıraktığı bir cümle. ağlamaklı oluyorum duyduğumda, gördüğümde, her aklıma geldiğinde.
Atatürk'ün hüzün dolu sözü.
--"--
senden ve bütün medeni beşeriyetten dileğim şudur: beni hatırlayınız!
--"--
Hüzün dolu olduğu için onuncu yıl nutkundan çıkarılmıştır.

http://haber.gazetevatan....yil-nutku/337372/1/gundem
unutmak mı? belki, daha ölmedim.
atamın uza-görüsü ile dile getirdiği, günümüzde anlamı daha iyi anlaşılan sözü.
milletini iyi tanıyan önderin, her an yüz çevirebileceğini gayet iyi bildiği bir toplum yapısının aktörü olarak gördüğü milletin her ferdine ayrı ayrı seslendiği iki kelimelik nutkudur adeta.
insanoğlunun en masum isteklerinden biridir. unutulmaktan daha fazla ne koyar ki?
hayatı cephelerde geçmiş, bir sürü askeri başarı kazandıktan sonra yepyeni bir devlet kurup yönetmiş, dünyanın sayılı siyasi ve askeri dehalarından biri, yirminci yüzyılın bir kaç isminden biri de olsa, insanın unutulmaktan korktuğunun göstergesi, tüyleri diken diken eden atatürk cümlesidir.
Hatırlanası değerse evet, değilse unutmak daha iyidir yoksa tuna tabulara sarıp aşkın ölüm kokuyor, sana değmezmiş gibi şarkı türevleriyle unutmak zorunda kalmanın acısı ağır olur.
atamızın vasiyetidir.
sahibini unutturmak isteyenler küstahlaştıkça ve çoğaldıkça inadına daha çok anımsadığımız söz, alçakgönüllü arzu.
bunu diyen kişi fikirleriyle değilde her meydana heykellerini diktirerek, her yere resim ve büstünü koyarak kendini hatırlatmaya çalışıyor...

bence bu çok komik.

fikirlerine gelince ise chp bile o mantıkla ayakta kalamıyor.

ne de olsa faşist alman ve italyan mantığının kopyasi bil militarist mantalite üzerine bina edilmiş bir ideoloji...

almanya da, italya da battı ama bizde hala can çekişiyor.
atamızın bizden istediği tek şey.
her daim atamız için yapacağımız tek şey.
belki de bir insan bunu küstah, bencil olduğu için değil de, "beni hatırlayınız" dediğinde, o günleri, çabaları, aydın zihniyeti hatırlayınız, hatırlayınız ki, miras olan kutsal vatan, "vatan" olarak kalsın diye istemiştir, kim bilir? belki de bu yüzden unutturulmak isteniyor da olabilir. di mi.
insanin masum bi arzusu.