ben u sen 

kapat
  1. farsça'da "ben ve sen" anlamına gelir. diyarbakır'daki ünlü surların yedi burcundan birinin adıdır. aynı isimde birde mahalle mevcuttur.

bu burcun ilginç bir hesabı vardır:

Diyarbakır'da çok iyi bir usta varmış... iyi de kalfa yetiştirirmiş... Kalfa bir gün ustasına meydan okuyarak demiş ki;
    - Ben, senden daha iyi kale burcu yaparım. işte meydan... Halk da hakem olsun!

Yedi Kardeş Burcu'nun inşaatına usta, Evli Beden Burcu'nun inşaatına da kalfa aynı gün başlar... Gün gelir her iki burcun inşaatı biter...
    Burcu bitiren kalfa halkın huzurunda ustasına;
    - Ben mi, sen mi? diye sorar...
    Halk toplanır ve kalfanın yaptığı burcun daha güzel olduğunu söyleyince, usta kalfasının sanattaki üstünlüğünü kabul eder ama kendini kalenin burcundan aşağı atar.
    Ustasının ölümüne dayanamayan kalfa da yaptığı hatayı anlar, pişman olur ve kendisini burçtan aşağı bırakır..
    Diyarbakır halkı o günden bugüne o burcun adına 'Ben u Sen' der...
    #3629652 (dusunenadam, 06.07.2008 23:10)
  2. (bkz: yedikardeş burcu)
    #3629665 (enderun sevgiler, 06.07.2008 23:12)

© 2008 - uludağ sözlük

ben u sen başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ben u sen ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ben u sen nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turk kizlari » turban takmadan cennete gidecegini sanan zavalli » bos bos monitore bakmak » www iktisat eu » fatih terim » gokhan gonul dostlari » yalanci smiley » gotumuzde ergenekon parmagi » sinir hastasi bir sevgiliye sahip olmak » sercan yildirim » kurt ulumasi » deb » arcelik reklaminda dara ri rara diyen kadin » alaydim elin elime » kilic usurmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hossik » evlilik kredisi » iktisat » 7 turbanlinin birlesip huh cekmesi » hic bizimkini yediniz mi » neset ertas » gozu iste eli oynasta olmak » hamileyim sozune erkeklerin tepkileri » avenge » carriye roxalina » istifa edecek pasa » depr » artik beni sevmiyorsun » kapitalizm » duygudurum