ben senin yerinde olsam 

kapat
  1. başkasının yerinde olmayı bi an için çok isteyerek olmak istediğiniz kişinin bazı olaylarda yaptıkları yanlıs ya da eksik bulma durumunda iç geçirerek söylediğimiz sözdür ben senin yerinde olsam.
    ama olası bir süprizde onun yerine geçtiğinizde yine ondan iyisini yapamıyacağınız bir durum olduğunu çoğu kişi kabul etmez.
    bu söz çok da önemliymiş gibi bir de ingilizce kalıbını öğretirler yurdumun ingilizce öğrenmek isteyen öğrencilerine.
    neymiş "if i were you", çok da tın.
    #501916 (perspektif, 05.08.2006 17:28)
  2. (bkz: if i were you)
    #501920 (lilith, 05.08.2006 17:29)
  3. çoğunlukla bilmiş,empati kurmaktan yoksun olan ve asıl amaçları tavsiye vermekten çok karşısındaki insanları yönlendirmek ve daha da kötüsü gütmek olan şahısların nasihat maratonu girizgahı...
    #502038 (edelweiss, 05.08.2006 18:02)
  4. genelde tavsiye cümlelerinin takip ettiği ifadedir...
    #3415289 (crazyhodja, 19.05.2008 00:10)
  5. "işine karışıyormuşum gibi olmasın" ibaresi bu cümlenin vazgeçilmez garnitürüdür.
    #3415295 (grand ekinoks, 19.05.2008 00:11)
  6. cümle içinde kullanımı:

-ben senin yerinde olsam, ki olamam, "ben senin yerinde olsam" deyip cümleye başlamam, kimse kimse gibi düşünemez, hissedemez ki. her insanın dünyaya geldiğinden beri yaşadıkları, hissiyatları, fikirleri farklı şekillenir hem. bizi biz yapan şu ana kadar yaşadıklarımız. hepimizin olaylara tepkisi etkisi bambaşka. "ben senin yerinde olsam" demek ukalalık değil, bilmişlik hiç değil, ama çok da mantıklı değil.

bakkala gidip "ben senin yerinde olsam iki kiloluk deterjan alırım bak daha ucuz" değil tabi ki, biz doğamız gereği insanların ciddi kararlarıyla, sevgililik ilişkileriyle ilgili çok iştahlıyız, alakayız, akıl vermeye bayılırız, bazen burnumuzu da sokarız, bahsettiğim budur.
    #3415957 (peevish, 19.05.2008 02:11)
  7. 'ben senin yerinde olsam' cümlesini sarf eden kişi, ne olup ne olamayacağını bilemeyen şahıstır.
    #3418212 (secretideas, 19.05.2008 16:28)

© 2008 - uludağ sözlük

ben senin yerinde olsam başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ben senin yerinde olsam ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ben senin yerinde olsam nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cok yorgunum » bir lokma al bi yerin siser » saatte nacar kadinda macar » not now john » black betty » asansorde calan radyo » sabaha kadar iciyoruz zirvesi » basligimtrak » nah » arkasindan yetisilemeyen market gorevlisi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci