ben sana mecburum 

/ 2
kapat
  1. attila ilhanın dördüncü şiir kitabı.
    (delikanlımühendis, 14.01.2006 14:22)
  2. ben sana mecburum bilemezsin
    adını mıh gibi aklımda tutuyorum
    büyüdükçe büyüyor gözlerin
    ben sana mecburum bilemezsin
    içimi seninle ısıtıyorum

ağaçlar sonbahara hazırlanıyor
    bu şehir o eski istanbul mudur
    karanlıkta bulutlar parçalanıyor
    sokak lambaları birden yanıyor
    kaldırımlarda yağmur kokusu
    ben sana mecburun sen yoksun

sevmek kimi zaman rezilce korkuludur
    insan bir akşam üstü ansızın yorulur
    tutsak ustura ağzında yaşamaktan
    kimi zaman ellerini kırar tutkusu
    bir kaç hayat çıkarır yaşamasından
    hangi kapıyı çalsa kimi zaman
    arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu

fatih'te yoksul bir gramofon çalıyor
    eski zamanlardan bir cuma çalıyor
    durup köşe başında deliksiz dinlesem
    sana kullanılmamış bir gök getirsem
    haftalar ellerimde ufalanıyor
    ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
    ben sana mecburum sen yoksun

belki haziran'da mavi benekli çocuksun
    ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor
    bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden
    belki yeşilköy'de uçağa biniyorsun
    bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor
    belki körsün kırılmışsın telaş içindesin
    kötü rüzgar saçlarını götürüyor

ne vakit bir yaşamak düşünsem
    bu kurtlar sofrasında belki zor
    ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden
    ne vakit bir yaşamak düşünsem
    sus deyip adınla başlıyorum
    içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin
    hayır başka türlü olmayacak

attila ilhan
    (hadi leenn, 14.01.2006 14:40)
  3. öyle şiir cümleleri vardır ki o cümleden başka hiçbişey yazmasanız da çok şeyler anlatır... ben sana mecburum da öyle bir cümle... türk şiirinin en vurucu cümlelerinden....
    (Cyranox, 30.01.2006 12:56 ~ 12:58)
  4. vakti zamanında çocuklar duymasın adlı dizide tamer karadağlı okumuştu bu şiiri.Oldukçada güzel ve etkileyici okumuştu.
    (berbay, 30.01.2006 13:02)
  5. atilla ilhan'ın yazdığı bu şiir çeşitli makamlarla bestelenip şarkı olarakta söylenmiştir.
    (internettin, 12.05.2006 16:47)
  6. (bkz: mıh)
    (celibon, 12.05.2006 16:55)
  7. http://www.istisnai.net/003/ks.asp
    (nuh tufan, 24.12.2006 16:00)
  8. ben sana mecburum sen yoksun kısmı insanın içini acıtan attila ilhan şiiri.
    (freedean, 24.12.2006 16:03)
  9. a tribute to attila ilhan..

beni terkedip gittin diye
    seni seviyorum zannettim

beni sevmelisin ki
    bu kez ben seni terkedeyim
    nasıl içime oturdu
    yeminlen bilemezsin..
    (Dasti, 24.12.2006 16:08)
  10. ben sana mecburum diyen insan şu hayattaki en katlanabilir yalanlardan birini söylüyordur ancak. insan bir yalana inanabildiği andan itibaren hayat çekilir olabiliyor maalesef. çünkü tarih boyunca hayat hep yalanla beraber anılır olmuştur. 'yanlış zeminde doğru iş yapılamaz' derken adorno da bunu kastediyordu belki. tüm bunların neticesinde: ey sen deyip de ötesine bir türlü varamadığım, ve dilin beni tutuklu bıraktığı sesli duvarlarının dibine çökerten varlık! sana mecbur değilim ben bil bunu. yalnızca güzelleştirmen için sunduğum hayatımın bir nebze de olsa sana ihtiyacı var. çünkü goethe'nin de dediği gibi insana bu dünyada yaşayabilmesi için bir karış toprak yeter. seninse bizzat varlığın bu ezeli kanaati inkar ediyor. sana mecbur değilim ben, çünkü bu en başta kendi tarihimi reddetmek olur ki bu da aynı yalanın farklı bir vechesidir. insan ancak elindeki kitabı kapatıp bir kenara attığında bir bitişten söz edebiliriz. yoksa çevirilen her sayfadan sonra yeni bir başlangıçtan ve dolayısıyla hemen unutulmak istenen bir bitişten söz etmek ancak safdilleri kandıracak bir ideolojidir o kadar. ben sana mecbur değilim evet.
    (historiacalamitatum, 24.12.2006 16:20)
  11. samime sanay tarafından çok güzel seslendirilmiş atilla ilhan şiiri, bi insanın birine mecbur olduğunu hissetmesi ve bunu ifade şekline hayran olmamak elde değil.
    (tyro, 24.12.2006 17:16)
  12. 3 kelime yanyana gelir de bu kadar mi anlam kazanir dedirten cümle.*
    (ColdMa3L, 13.01.2007 22:03)
  13. 1976 yılında 1.istanbul Film Festivalinde sadri alisik'a en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran flim.
    (DayDreamers, 29.03.2007 02:56)
  14. 'sen benim en yüce alışkanlığımsın' cümleciğini akıllara getiren iddialı bir söyleyiş.
    (amrosia, 10.04.2007 13:23)
  15. + ben sana mecburum
    - neden kendi başına bişey olamıyormusun?
    + ya ahmak biz liken iz. ortak yaşamamız lazım. sende bana mecbursun yani
    - ha tamam o zaman.
    (sadis filozof, 10.04.2007 13:24)
  16. "hiç kimse vazgeçilmez değildir" denilerek zihinden afaroz edilebilecek düşünce.
    (Eqin, 10.04.2007 13:27)
  17. allah kimseyi kimseye mecbur etmesin dedirten bir (bkz: atilla ilhan)şiiri.
    (cmoslogic, 10.04.2007 13:45)
  18. siir etkileyici fakat, mehmet aslantug okudugunda daha da etkileyici hale gelen siir.
    (sucuklu yumurta, 14.05.2007 17:11)
  19. her kızı etkiliyebilecek olan muhteşem şiir.daha muhteşemide mevcuttur.
    (bkz: üçüncü şahsın şiiri)
    (kumrucesmedeyenir, 14.05.2007 17:57)
  20. 'hürriyet ve istiklal benim karakterimdir' gibi muhteşem şiirleri içinde barındrıran şiir kitabı. o şiirden bir kısım:

bir gece sabaha karşı
    en kilitli kapılarım açılacak
    yalnızlığımdan çıkıp gideceğim
    ne sensiz kalırsam korkusu
    ne kitaplarda okuyup altını çizdiklerim
    ne alkol tutabilecek beni
    ne ölüm telaşı........bir değil ben artık birkaç kişiyim...

(bkz: attila ilhan)
    (hebe, 03.07.2007 14:17)
  21. sevmek kimi zaman rezilce korkuludur
    insan bir akşam üstü ansızın yorulur
    tutsak ustura agzinda yaşamaktan...

şiir başLı başına bir şaheserdir.. fakat yukarıda ki benzetme ne kadar muhteşemdir öyLe.. "tutsak ustura ağzında yaşamak".. harikulade..
    (Tucimania, 03.07.2007 14:22)
  22. sevgilime söylediğim en güzel atilla ilhan.
    (ditty, 03.07.2007 14:56)
  23. magnum'un kızgın kumlardan soğuk sulara atlarkenki verdiği o his kadar, magnum bu hisse reklam için ne kadar mecbursa ben de sana o kadar mecburum. ama şu magnum'u ulu orta yerde, parkta bahçede yemesen de evde yesen daha bi güzel olacak kanımca.
    (ditty, 14.07.2007 16:33)
  24. ben sana mecburum adli siir kasetinde bu siiri okurken ibrahim sadriye, cem karaca eslik etmistir. *
    (yogurette, 17.07.2007 02:13)
  25. aslında atilla ilhan'ın oldukça ünlü bir şiiridir. ancak son zamanlarda kıraç'ın yorumladığı şarkının da adıdır.
    (hale yediler, 17.07.2007 23:43)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» elastohidrostatik » yol arkadasim » hanim oldu » ayse hatun onal » white » elinde kagitla ezan okumak » unlulerden duymak istenilen sozler » kiyamet gunu gazete mansetleri » herkese lolo bana da mi lolo » suleyman demirel in siyasete davet edilmesi » slav kavimleri » ucyuz besyuz » cenin icinde cenin » gul golge » yaran baslikli entry lerden gina gelmesi » vav olmak » babanin sinavin nasil gectigini sormasi » mal entry » indiragandi » shamrain » kaktirmak » ankara universitesi bahar senlikleri 2008 » yaran diyaloglar » sigaradan cekilen ilk firtla kibriti sondurmek » tan tasci » grand theft auto san andreas » dunyadan inmek » josh holloway » hamdi bey in yapmis oldugu 1 ytl lik teklife varim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa