ben melamet hirkasini 

kapat
  1. aşık nesimi türküsüdür.

Ben Melamet Hırkasını

Ben melamet hırkasını kendim giydim eynime
    Ar u namus şişesini taşa çaldım kime ne (Haydar ...)

Gah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi
    Gah inerim yeryüzüne seyrederim alemi (Haydar...)

Sofular haram demişler bu aşkın badesine
    Ben doldurur ben içerim günah benim kime ne (Haydar...)

Nesimi'ye sormuşlar yarin ilen hoş musun
    Hoş oluyum olmuyayım o yar benim kime ne (Haydar...)

(haydar adlı türkü ile karıştırılır, o türkü ali ekber çiçek türküsüdür.)
    #626665 (kara hilal, 11.09.2006 22:59 ~ 23:00)
  2. müslüm gürses'inde yorumladığı türküdür.
    #1683838 (akif57, 25.05.2007 03:01)
  3. (bkz: kul nesimi)
    #1683863 (mulayim, 25.05.2007 03:10)
  4. uc anadolu da yorumlamıştır ve çok güzeldir. anlamlıdır. dinime karışmayın, kendinize bakın diyenler içindir.
    #1683867 (peride3, 25.05.2007 03:12)
  5. (bkz: melamet hırkası)
    (bkz: burda açılmışı var)
    #1683940 (paleface, 25.05.2007 03:55)
  6. muzeyyen senar'dan dinlenmesi gereken şarkı.
    #2984178 (lts66, 10.02.2008 21:08)
  7. şarkı/şiir içinde kullanalım.

ben melamet hirkasini
    Ben melamet hırkasını
    Kendim giydim eğnime
    Ar ü namus şişesini
    Taşa çaldım kime ne
    Haydar Haydar taşa çaldım kime ne

Sofular haram demişler
    Aşkımın şarabına
    Ben doldurur ben içerim
    Günah benim kime ne
    Haydar Haydar günah benim kime ne

Gah çıkarım gökyüzüne
    Seyrederim alemi
    Gah inerim yeryüzüne
    Seyreder alem beni
    Haydar Haydar seyreder alem beni

Gah giderim medreseye
    Ders okurum Hak için
    Gah giderim meygedeye
    Dem çekerim aşk için
    Haydar Haydar dem çekerim aşk için

Nesimi'yi sorsalar kim
    Yarin ile hoş musun
    Hoş olam ya olmayayım
    O yar benim kime ne
    Haydar Haydar o yar benim kime ne

asik nesimi / ruhi su
    #3586445 (elma kedisi, 26.06.2008 21:31)
  8. "kah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi
    kah inerim yeryüzüne seyrederim alemi "

bu toprağın özetidir efendim bu sözler. aşıklığın, sanatın, derdin, sevincin yani paylaşmanın sözleridir. yazabilene "aşk" olsun.

şimdi oturup da kimse iddia etmesin ben şarkı felen yazıyorum, hislendiriyorum insanları diye... yapmasınlar yani söyleyin. kızdım bak.
    #4074213 (zookeeper, 11.10.2008 15:05)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ben melamet hirkasini başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ben melamet hirkasini ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ben melamet hirkasini nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ben melamet hirkasini. Copyright of the articles are belong to their authors.

» alcapon » tuvturk istanbul arac muayene istasyonlari » lark » evlenince evrim geciren insan evladi » mesnun » www bombabomba com » www vodafone com tr » showbiz nedir » agza super oturan ingilizce kufurler » turk erkeklerinin yuzde 1 i gay 99 u gizli gayd » adem tugluca » otobuste sikismek » ama mutsuzluga da var misin » serbest dolasim » regl doneminde kanamanin gecikmesi » sevgiliye gunaydin mesajlari » arifeyi gorup bayrami gorememek » yasin ceylan » delirmekten korkmak » delirmekten korkmak » mutluluk ve huzun » sexmania yazar » ihtiyarlar balladi » kale seyahat » i belong to che » aishe » avea » msn de sik sik titresim yollayan insan » spina bifida dernegi » final impossible » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » 6 aralik 2008 amon amarth istanbul konseri » kumho » oymaagac » vakifbank » oriana fallaci » misket bombalari » the punisher » jose mourinho » freeservers » far