ben bir yakup idim 

kapat
  1. urfa bölgesinden bir türkü.ayrıca zara nın çok ta güzel söylediği türkü.sözleride şöyle;

ben bir yakup idim kendi halinde
    mevlamın kelâmı vardır dilimde
    yusuf'u kaybettim kenan ilinde

ağlar yakup ağlar, yusufum deyu
    gitti de gelmedi ah yavrum deyu

bir bezirgan geldi, üç aylık yoldan
    yusuf'u çıkardı kırk arşın kuyudan
    kerem kani kıldı mısır?a sultan

yusuf'u götürdüler ölüm kasrına
    attılar kuyuya başı üstüne
    ihlas ile çıktı suyun üstüne
    ahhh

#166341 (kurabiyecanavari, 13.04.2006 11:08)
  2. yakub'un yusuf adındaki oğlunun, diğer oğullar tarafından bir kuyuya atılmasını anlatır.
    yusufun kuyuya atılma sebebi, babasının onu diğer cocuklarından daha cok sevmesidir.yani kıskançlık yüzündendir.

yusuf daha sonra bu kuyudan kurtulur; bir ülkede zindana düşer. burada rüya tabirini öğrenir.

kuranı kerim'de anlatılmıştır. tabir ettiği rüyalara, 2 örnekte verilmiştir.
    #166406 (pilotmont, 13.04.2006 11:43)
  3. zulfu livaneli tarafından da yorumlanmıs olan türkü. albumdeki adı yakup ile yusuf tur
    #1347608 (lionheart, 25.02.2007 18:59)
  4. oguz aksac'ın yorumu ile ayrı bir güzel olan ağıt.
    #1408963 (örümcekkafalı, 14.03.2007 00:55)

© 2008 - uludağ sözlük

ben bir yakup idim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ben bir yakup idim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ben bir yakup idim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» instituto cervantes » kenan dogulu » tugce becerikli » viski sisesine cay doldurmak » astroloji haritasina bakarak asik olan tip » firat universitesi » hadise » 10 ekim 2008 turkiye belarus maci » kate mosse » sevim basbug » golge haramileri » huysuz ve tatli kadin » broadway da muzikal izlemek » afuv » dementia praecox » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sozlukle ilgisiz istekler » muz kokulu sampuan » the turning » ergenekon cetesi » birilerinden arta kalan duygularla yasamak » erkegin sevdigi kiza acilamamasi » defendant » amelie nothomb » demirhindi » senin olmaya geldim » olum mecliste vekiller teklif ediyormus » dunyadevletleri com » takimina gol atan futbolcunun kartini yirtan cocuk » sozluk yazarlarinin itiraflari » devrim arabalari