begendigi halde begenmedigini soylemek 


kapat

  1. çevresindeki insanlar tarafından beğenilmediğini varsaydığı bir şeyle karşılaşan bireyin, beğendiğini savunması gerektiğini zannederek ve bunu başaramayacağını düşünerek hatta va hatta beğendiği için utanarak o şeyi beğenmediğini söylemesi hadisesi. kendini kabul ettirme ihtiyacı duyulan ergen zamanlarda yapılması hoş karşılanabilen, ancak ilerleyen zamanlarda anlam verilemeyen olay.
    #366776 (hafiye, 22.06.2006 17:19)
  2. özelliklede sevgilinize aldığınız hediyelerde aa çok güzel derler ama verdikten sonra birdaha hediyeyi göremezsiz.yolda giderken hayrına birisine mi verdi diye düşünürsün.hepsi bi yana lan na kadar zevksiz insanmışım aldığım hediyeyi beğenmedi gibi düşünceler içinde dolaşır durursun.***
    #366796 (ozkrm, 22.06.2006 17:24)
  3. ikiyüzlülük durumu sonucudur
    #366829 (enterezan, 22.06.2006 17:36)
  4. (bkz: beğenmediği halde beğendiğini söylemek)
    #366862 (j butterfly, 22.06.2006 17:45)
  5. kıskançlık durumunda söylenebilecek şeylerdir
    #366953 (lois lana, 22.06.2006 18:30)
  6. abisiyle veya kardeşleriyle her şeyin zıttı düşüncelere sahip olup onları gıcık etmek isteyen kişilerin içinde bulundukları durum.

    abi: hacı ... aldım, nasıl, güzel mi, beğendin mi?
    gonulcelen: ne beğencem ya hiç güzel değil. baba duy! bak paraların ne uyduruk şeylere gidiyo!
    (gonulcelen iç ses: biraz kullanıp hevesi geçince bana verir mi acaba?)
    #1502559 (gonulcelen, 07.04.2007 18:01 ~ 18:45)
  7. beğenilen kişi ya da şeyin uzaklığını farkederek haddini bilerek hareket etmektir.
    #1848603 (abberline, 01.07.2007 16:01)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

begendigi halde begenmedigini soylemek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. begendigi halde begenmedigini soylemek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu begendigi halde begenmedigini soylemek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about begendigi halde begenmedigini soylemek. Copyrights of the articles are belong to their authors.