bugün

insanin kendini bir nesneye ya da aktiviteye normalinden fazla kaptirmasi, baglamasi olayi.
Genellikle icinden cikilamayacak depresif durumlarda daha fazla kendini gösteren ve zihinsel olarak bir$eye fazla odaklanmak ve o konuda sürekli bir doyumsuzluk hali.. Alkol, fuhu$,kumar,$iddet,uyu$turucu,para,sex,hirsizlik,taciz,asiri calisma,asiri yemek,sigara, kisacasi herhangi bir konuda asiriya gitme, dengeyi bulamama ve kalici ali$kanlik edinme örnek verilebilir.

Genclige ilk adimlarin atildigi yillarda sosyal yapinin ve yasanilan olaylarin etkisiyle herhangi bir konuda bagimlilik riski olabilir. Kendimizi disaridan cok iyi görebilmeliyiz;insan en gec kendini tanir, cünkü disaridan en zor kendini görebilir.
baska bir ifadeyle tiryakiliktir.kisinin onune gecemedigi seydir.hakimiyetin ve iradenin arka planda kaldigi bir durumdur.
maddelere, insanlara, doğaya, olaylara, mekanlara kısacası hayattaki herhangi bir şeye karşı geliştirilen, onsuz yapamama alışkanlığı.
insanın mantığını hiçe sayan durumdur.
(bkz: bağlılık)
(bkz: internet bagımlılıgı)
bağımlılığın üç ayağı vardır:
Birinci ayak maddenin kendisidir.
ikincisi bireyin kişilik yapısıdır.
Üçüncüsü ise kişinin bulunduğu bağımlılık alt kültürüdür.
Bir şeye kopamayacak derecede bağlı olmak. Genelde sağlıksız bir durumdur. Fakat sağlıklı olan bir tanesi vardır ki; Uludağsözlük bağımlılığı.
her açıdan kötü bir durum, ister ülke olsun ister birey.

ülke olsan başka bir ülkede yaşanacak ekonomik dalgalanmalar senin vatandaşını da beraberinde dalgalandırır.
birey olsan karşı taraf ağzına sıçar sen bir türlü "siktir git artık hayatımdan" diyemezsin.
"böyle kaderin içine tüküreyim" dersin anca.
vücudunun hiç de ihtiyacı olmadığı halde herhangi zararlı bir maddenin, vücuduna girmesini sağlayarak, bu maddeyi vücuduna alıştırması, devamında da bu maddeyi bırakamaması...
(bkz: futbol) *
bırakmak istendigi surece pesinden gidilen gibi en tehlikelileri icin;
(bkz: sozluk bagimliligi)
(bkz: uludag sozluk bagimliligi).
hiçbir zaman engellenemeyecek olandır.
(bkz: tek bağımlılığım bağımsızlığımdır)
bağımlılığın iki türü vardır. bir fiziksel bağımlılık bir de psikolojik bağımlılık vardır. fiziksel bağımlılık vücudun bazı kimyasallara alışması sonucu o kimyasal olmadığı zaman vücudun tepkiler vermesi sonucu oluşur. eroin, nikotin gibi. psikolojik bağımlılık ise sorunları düşünmemeye, bilinçaltına atmaya yönelik davranışlardır. saatlerce televizyon izleme, bilgisayar oyunu oynama, işkolik olma gibi. iki türlüsü de kötüdür.
alışkanlıklar ve alışkanlıkların zamanla saplantı haline gelmesiyle de birebir ilgili olması yanı sıra kelime köküne inildiğinde (gbkz: bağ) kelimesinden türemesinden mütevellit bir şey e (şey i bilerek e den ayrı yazdım daima şey ayrı yazıldığından gerçi biraz saçma oldu) zoraki olarak ya da zorunlu olmaksızın elde olmayan sebeplerden dolayı, fiziksel veya manevi olarak bağlı bulunma durumu.
uludağ sözlük. nikotinden bile fazla bir bağımlılık yapıyo anasını satim. güya tatile geldim ama pc arıyo gözlerim. ne bu ya, amatem e yatsam kurtulurmuyum acep.
aşk bir bağımlılık . hep bir doz fazlasını istiyor.
kadına, erkeğe, yeşile, beyaza, patlıcan kızartmaya ya da sigaraya olabilir...
bağımlılığınızı kabul edebilir, etmeyebilir, kendinizden bile saklamaya çalışabilir, yalanlar söyleyebilirsiniz...
ama en nihayetinde tersi, bağımsızlıktır....
ayrica bir uluslararasi iliskiler kavramidir. dunya ulkeleri arasindaki iliskilerin fakir veya orta halli ulkelerin zengin ulkelere bagimli olmalari ve zenginlerin cizdigi rotanin disina cikamamalari iddiasini ifade eder.

buna karsilik interdependency yani karsilikli bagimlilik teorisi ise tek tarafli bir bagimliligin bulunmadigini ve kimsenin kimseyi somurmedigini, zengin olsun fakir olsun herkesin sistemden bir fayda elde ettigini iddia eder.

(bkz: world system)
(bkz: dependency)
(bkz: interdependency)
(bkz: karsilikli bagimlilik)
(bkz: ice tea)
gavurların addiction dediği.
sigara ve tütün ürünleri, kokulu bitkiler. *
uç bir noktadan düşünülecek olursa yemek, uyumak, nefes almak gibi zorunluluklar da dahil olmak üzere bağımlılık zayıflıktır. akhilleus'un topuğudur. en kötüsü başka bir iradeye tiryakiliktir.
özgüveni az olan kişilerde görülen, bir başkasına endekslenme durumudur.
güncel Önemli Başlıklar