bayilan birini doverek ayiltmaya calismak 


kapat
  1. herhangi bir nedenden dolayi fenalik gecirmis ve kotu durumda olan birini, kendine getireyim derken iyice mal etmeye yol acan bir eylem bu.

    ben bunu bizim milletimizle ozdeslestiriyorum arkadas. her seyi asiriya kacan bir milletiz vesselam.

    bayilan birini gorunce o anki telastan, uzuntuden mi bilmem, o panigin etkisiyle bayilan kisi ustunde desarj olunur genelde. ama oyle boyle degil, bildigin dovuyorlar lan. boyle bi sahneye sahit olanlariniz elbette olmustur, zira dedim ya millet olarak ruhumuzda var.

    + selim? selim iyi misin?! noldu sana selim!
    - ... [baygin]
    + selim kalk! [omuzlardan siddetli bir sekilde sarsarak]
    - ... [cok fena]
    + selim ac gozlerini, al bak kolanya getirdim! [kolonyali mendili sol eliyle garibin burnuna bastirirken, diger eliyle sag yanagini tokatlar]
    - agh.. [ilk darbelerle yavastan kendine gelmeye calisir]
    + selim, selim! [omuzdan silkmeye devam ederek sol yanagi daha siddetli tokatlar]
    - aaah! [agziyla burnu yer degistirdi tokatlardan]
    + selim, uhuhu! [iyice kendinden gecti]
    - eeeh yeter ulan yeter! bayilmami mi bekliyodun noluyo lan! [abbov]
    + ama selim?
    - kalk git lan burdan! [artik tamamen ayildi]

    bu siddet anlarina tanik olduktan sonra insan icinde fenalasmaktan, bayilmaktan korkar olduk lan. yapmayin bak; gun gelir, devran doner siz de bayilirsiniz.
    #4314657 (KoPuSh, 04.12.2008 00:27 ~ 00:31)
  2. (bkz: sinir krizi geçirene sunni tenefüs yapmak)
    #4314671 (sick the red, 04.12.2008 00:30)
  3. karşıdan karşıya geçerken arkamdan gelen arabanın aynasının çarpması sonucu yere düştükten sonra hiçbir şeyim yokken beni ayıltmaya gelen adamın attığı tokat sonrası 15 gün boynumun tutulmasının örnek olarak verilebileceği durumdur.
    #4314673 (oropher, 04.12.2008 00:30)
  4. dayaktan bayıldıysa işe yaramayacak durum.
    #4314674 (theangelofdeath, 04.12.2008 00:30)
  5. (bkz: calismayan cihaza vurunca calismasi)
    #4316694 (PomPom, 04.12.2008 16:51)
  6. kavgaya tutuşmuş kişilere kafa atmak suretiyle kavgayı ayırmaya benzer. faydalıdır.
    #4316699 (der meister, 04.12.2008 16:52)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bayilan birini doverek ayiltmaya calismak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bayilan birini doverek ayiltmaya calismak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bayilan birini doverek ayiltmaya calismak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bayilan birini doverek ayiltmaya calismak. Copyrights of the articles are belong to their authors.