baycu noyan 

kapat
  1. moğolların batı orduları komutanı. cormagon noyan ın yerine azerbaycan valiliğine atanmış, babai isyanını fırsat bilerek selçukluya yardım etme bahanesiyle anadoluyu fetih politikasını geliştirmiştir.

önce ermenistan ı, sonra erzurum u ardından da kösedağ savaşı sonrası sivas ı alarak anadolu ya yerleşti. anadoluyu müthiş bir kaosun içine sürükledi. sivas şehrinde yaptığı katliamları anlatmaya kelimeler yetmemektedir.
    #2877283 (gulce, 22.01.2008 03:18)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

baycu noyan başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. baycu noyan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu baycu noyan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about baycu noyan. Copyright of the articles are belong to their authors.

» araba yarisi oyunlari » yemekteyiz naim » alternatif cengel bulmaca sorulari » bal kutusu » sevdiye » osmanli atasozleri » denizli pekdemir avm » yolumuz gurbete dustu deki kaval sesi » ağza boşalmak » bayram gelenekleri » iyi opusmek icin yapilmasi gerekenler » romen rakamlari » her karsiliksiz ask bir cigliktir » her karsiliksiz ask bir cigliktir » hakan balta nin hamile esi » bas goz etmek » spor yaparken muzik dinlemek » azalan verimler kanunu » secretcv » saltuklar » orgazm ignesi kadinlari ucuruyor » herkes kendi olsun » msn vermek » ya ozgurluktur ya olumdur boranlar » google chrome » roberto carlos un akli real madrid de » ycorai » uludag sozluk hakkinda ne dediler » nijer » elektrikli sandalye » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » mango » abbara » opusmek » getafe » metin turkcan » falling slowly » arapaima gigas » ilk bilen siz olun » mutsuzluk » maria magdalena