bassavci nuri ok un maasiyla ilgili beyanati 

kapat
  1. yeni mesleğe başlayan bir hakimin maaşının 2088 ytl olmasına rağmen-ki kıdemli hakimler 3000-4000 ytl alıyor- "iki çocuk okutan bir hakim bu parayla nasıl geçinsin" diyen densiz bir insanın eylemi.adama sorarlar baban holding patronu muydu diye,çocukken muhtemelen aç karnını doyuramıyordun şimdi aldığın maaşı beğenmiyorsun bu kadar insan bu ülkede ne yapsın?
    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=169130
    #401837 (grand ekinoks, 06.07.2006 16:51 ~ 16:57)
  2. basbakan rte'nin maasının yetmediğini belirtmesi kadar saçmadır. girmeye çalıştıgımız ab üyesi ülkelerdeki yargıçların maaşları ile orantıladıgımızda durumun içler acısı hali daha da belirginleşir.

ayrıca : yargı gibi önemli bir noktada karar verici konumunda olan kişileri maddi anlamda sıkıntı cekmeyecek bir seviyeye cıkartmak; ileride yaşanacak, rüsvet, yargıda nufuz kullanma gibi pek çok iddiaların da önüne geçilmesi açısından önemlidir. ingiltere'den örnek verelim yıllık hakim maaşı 214.000 euro civarındadır. bizimkilerin en kıdemlisinin 5 katı aşağı yukarı.
    #401852 (montajelemani, 06.07.2006 16:54 ~ 17:07)
  3. (bkz: başbakanın maaşı)
    #401856 (aquantass, 06.07.2006 16:55)
  4. rüşveti önlemede hakim maaşı kadar hakimin karakteri,şerefi,namusu da önemlidir.bilmiyor muydu bu mesleğe başlarken kaç para alacağını?madem yeterli görmüyordun,neden bu işi seçtin diye sorarlar adama...
    #403569 (grand ekinoks, 07.07.2006 04:47)
  5. hakkını arayan herkes sussun o zaman bu sığ mantığa göre. savcı saçmalamış, polis aihm'e basvurmuş, memur sokaktaymış, çiftçi ölmüş bitmiş, kime ne ??? insanların baba parası yerken böyle konuşması normal tabi. ama hayata atılınca, hele bir de çoluk-çocuğa karışıp ev geçindirmeye başlayınca pusulaya gerek kalmadan hanya ve konya istikametlerini net olarak saptamak mümkündür.
    #403942 (montajelemani, 07.07.2006 12:58)
  6. herkes hakkını aramalıdır elbet,fakat türkiye şartlarında mükemmel maaş alıp da akabinde "bu para yetmiyor,namussuzluk yapabiliriz sırf bu nedenle benden söylemesi" demek abesle iştigaldir en hafif tabiriyle.bu ülkede sadece hakim\savcıların çocuk yapma yeteneği yok,daha az maaş alan insanlar da aile geçindiriyor ve bir savcı onlara nazaran "zengin" olmasına rağmen tatminsizliği ve açgözlülüğü yüzünden halinden şikayetçi olması şık kaçmamaktadır.geçenlerde rüşvet yiyen tapu memurlarını gösterdiler,adalete hesap verecekler.o adam çıkıp da "ben 1000 ytl. maaş alan birisiyim,sen 4000 ytl aldığın halde geçinemiyorum diyorsun,ben nasıl geçineyim.hal böyleyken,sen benden 4 misli maaş almana rağmen rüşvet imasında bulunuyorken hangi yüzle beni yargılarsın o halde ben haydi haydi yerim" derse ne denilecek?
    #404206 (grand ekinoks, 07.07.2006 14:44)
  7. aslında aklı başında olan her bireyin bu konudaki sığ tartışmaya girmemesi gereken başlık. ama uyduk bir kere devam edelim, açıklayalım ki genç nesil öğrensin.

devleti meydana getiren üç ana erk vardır.

a- yasama
    b- yürütme
    c- yargı

bunların başında yönetici konumunda olan insanlar genelde * konusunda belli bir liyakatı olan, uzman kişilerden seçilirler ve hassas noktalarda, sorumluluk sahibi olan kişilerdir. o sebeple yaşam standartlarının uygar devletlerdeki meslektaşlarıyla aynı olmasını istemelerinde hiçbir sakınca yoktur.

siz çıkıp bir gümrük memuru, bir maliye memuru ya da bir trt memuru ile bu tarz kişileri kıyaslayamazsınız. kaldı ki o memurlar da haklarını aramalıdırlar çünkü aldıkları ücret bırakın yoksulluk sınırı, açlık sınırı ile bile başabaştır. hakim konuşmayacak, memur, polis, öğretmen konuşmayacak sonra demokratik toplum olacağız öyle mi ??? ee bu kadar demekki işimize gelen demokrasi anlayışı. sadece yargı bağımsızlığı noktasındaki negatif tutumları yüzünden hükümeti eleştiren bir yargı mensubunun, insanca ve diğer ülkelerdeki meslektaşlarıyla eşit bir gelir seviyesinde olma isteğini saçma (!) olarak nitelendirmek partizanlıktan başka bir şey değildir. bunlara karnımız toktur.
    #404255 (montajelemani, 07.07.2006 15:04 ~ 15:10)
  8. konunun birinci dereceden tarafı olduğumdan-genç yaşıma ve öğrenecek onca şeyime rağmen(!)-bu tartışmada sığ olan bir taraf varsa o ben değilim dediğim başlık.sayın başsavcının "diğer erklerle yargı erki eşittir,o halde mensupları arasında da eşitlik sağlanmalıdır;maaş dahil" demesi ayrı,binlerce ytl. maaş almasına rağmen "bu parayla nasıl çocuk okutalım" demek ayrı.o halde cevabı ben vereyim:baban seni nasıl okuttuysa sayın ok,siz de öyle okutun...
    #405057 (grand ekinoks, 07.07.2006 21:42)
  9. genc nesillerin anlaması gereken sudur ki, her memurun çocuguna yurtdışında okuması için burs verecek zengin arkadaşları olmayabilir.bu sebeple çocuklarının iyi eğitim alması için, eşiyle başbaşa bir restoranda yemek yemek için, kapadokya turu yapmak, eyfel kulesini görmek, birikimlerini emekliliğinde yerleşeceği sahil kasabasından ev almak gibi kimine göre saçma (!) kimine göre insana dair istekleri olması; bu sebeple insanca yaşaması için bu istekleri dile getirmesi hakkıdır.

işi sulandırmanın bir manası yoktur. bir savcının hakkını aramasına tepki gösterenlerin, milletvekillerinin 2. dereceden yakınlarının sağlık harcamalarının tbmm tarafından karşılanması konusunda sessiz kalmaları dikkat çekicidir. hoş, bilgi (!) aldıkları basın-yayın organlarında da bu konuda haberler çıkmamıştır ama olsundur. aramaya inanan, bulmasını da bilir.
    #405164 (montajelemani, 07.07.2006 22:27 ~ 10.07.2006 02:39)
  10. aslında birşey yazmaktan çekiniyorum nede olsa savcı adam *
    #405198 (JuanSebastianVeron, 07.07.2006 22:40)
  11. muassır medeniyetlerini hedeflediğimiz ülkeleri baz aldığımızda haklı bir serzeniş. eğer siz hayatınızı ikame ettirme kısıtları olarak sadece ev kirası vermek, günde üç öğün yemek ve yol parası giderleri olarak sınırlandırmışsanız, e tabiki asgari ücret bile alsanız kendi bütçenize göre yaşarsınız.

ama hayat sadece salt ihtiyaçlardan ibaret değildir. normal insanlar için eğlenmek, spor yapmak, tatile çıkmak gibi aktivitelerde insan metabolizması için vazgeçilmez eylemlerdir. kaldı ki babalarımız bizi kıt kaynaklarla okuttu diye bende çocuklarımı aynı şartlarda okutmak zorunda değilim. bir örnekte ben vereyim: şu anda istanbul'da yaşayıp hayatında denizi görmemiş beş milyon (sayı ile 5.000.000) insan olduğu tahmin edilmektedir. sizce bu normal midir? eskidende eksikti bu yargı, şimdide eksik. iki yanlış bir doğru etmez.

ayrıca bana göre işçinin, memurum, emeklinin, hakimin ve bircümle maaşlı çalışanın maaşlarının en azından açlık değilde, yoksulluk sınırının üzerinde olması gerekmektedir. bir örnek daha vereyim: bugün büyük çaplı firmaların (yani holding yada o seviyeye yakın firmalar) hesaplarını denetleyen hesap uzmanı arkadaşlarımızın maaşları sadece 1800 YTL'dir. maaşı kıyas yapmadan önce hesap uzmanları hakkında azıcık bilgi almanızı şiddetle tavsiye ederim.
    #856704 (kasimpasa canavari, 14.11.2006 10:03)
  12. başsavcı nuri ok'un aldığı maaşın milletvekillerinin aldığı maaş ile hemen hemen aynı olmasına bakıldığında değerlendirilmesi gereken eylem. bir diğer kategori kamu görevlileri konuşabilir bu konuda belki, ancak nuri ok değil bu konuda konuşacak kişi.
    #857118 (grand ekinoks, 14.11.2006 12:35 ~ 13:48)
  13. yüzsüzlükte son noktaya varmış bir zat-ı muhteremin dikkate alınmayacak beyanatı..Ulan millet askeri ücretle geçinmeye çalışırken sen 4 milyarı beğenmiyorsun oldu olacak sana ramazanda sözlükçüler olarak yardım edelim gerçi sen şimdi buna hayır da demezsin ki en iyisi sen beni kaale alma. şaka yaptım şaka..
    #857180 (xiphoideus, 14.11.2006 12:50)
  14. hakim ve savcılarına her ay açık çek göndererek onların rüşvet yemelerini önleyen ülkelerdeki adalet sisteminin kusursuzluğu gözönüne alındığında haklı bir istektir. maası sadece karın doyurmak ya da aileyi geçindirmek olarak görmek aynı zamanda dünyayı zaman geçirme yeri olarak görmektir. ülkemizde herkesin maası azdır. kapitalizmin bas vaadi kimseyi aç bırakmak değil tersine herkese sadece geçinebilecek kadar para vermektir. bu yüzden yolsuzluk, bu yüzden cahillik, bu yüzden hırsızlık, bu yüzden rüsvet... çok mu ekonomik indirgemeci oldum? marksist miyim neyim?
    #857283 (bresson, 14.11.2006 13:20 ~ 13:21)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bassavci nuri ok un maasiyla ilgili beyanati başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bassavci nuri ok un maasiyla ilgili beyanati ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bassavci nuri ok un maasiyla ilgili beyanati nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bassavci nuri ok un maasiyla ilgili beyanati. Copyrights of the articles are belong to their authors.