basra 

kapat
  1. nüfusu 2.600.000(2003), Irak'ın ikinci büyük şehridir. Şattül Arap su yolunun kıyısında Basra Körfezi'ne 55, Bağdat'a ise 545 kilometre uzaklıktadır.

Uzun süre Osmanlıların idaresinde bulunan şehir I. Dünya Savaşı sırasında ingilizler tarafından işgal edilmiş, daha sonra ise Irak devletinin bir vilayeti olmuştur.

kaynak: vikipedi
    #1942518 (hattori kibar feyzo, 16.07.2007 00:05)
  2. dalgasıyla meşhur olmuş, ülkemizde özellikle yazın sıcak havaların tek sorumlusu olarak gösterilen şehir.
    #3586541 (kalliope, 26.06.2008 22:03)

© 2008 - uludağ sözlük

basra başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. basra ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu basra nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» evaeverson lemos da silva » ben yakisikliyim diyen erkek » bir sigarayi bitirmeden oburunu yakmak » klasse » fakir olmek » gorucu usulu » sandalye » istevizyon » kisisel haklara saygili tuvalet » 4st 7lb a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci