basbakanliktaki findik protestosu 

kapat

1. chp ordu milletvekili sami tandoğdu'nun başbakanlık merkez binası önünde yaptığı eylemdir. *

* (bkz: 06 zps 52)
    #509216 (hunlu, 07.08.2006 17:10 ~ 19.11.2006 13:49)
  2. http://www.nethaber.com/?h=63377
    #509238 (palta, 07.08.2006 17:18)
  3. türk halkı yavaş yavaş uyanıyor diye düşünmeme sebebiyet vermiş, umut vaad eden eylemdir. *
    #509941 (arude50, 07.08.2006 20:35)
  4. milletvekilinin oy kazanmayı gözde bir olayı kullanarak hedeflemesi sonucu oluşan bir olaydır
    #510038 (fansturk, 07.08.2006 20:57)
  5. Yere serilan fındıkları yiyen inşaat işçilerinin karlı çıkmasını sağlayan eylem.
    #510116 (Asabisin galiba, 07.08.2006 21:20)
  6. dokunulmazlığı olduğu halde nasıl korumalar millet vekiline sert davranabiliyor dedirten hede.*
    #510125 (markasiz, 07.08.2006 21:23)
  7. fiskobirlik yerine yanlış bir biçimde başbakanlık önünde yapılmış olan eylemdir. fiskobirlik özerk bir kuruluştur. kendi yediği haltı kendi temizlemelidir. ama ülkem insanı buna alışacak. zor alısacak biraz cünkü batan bankaların parasını devlet ödüyorsa, hala cem uzanın sülalesine tokatlattığı paraları yaklasan secim öncesi hükümet ödeyecem diye takvim veriyorsa, hele bir de secime az kaldı düşüncesi serbest bir cağrısım olarak akla geliyorsa aslında vatandas eylemi doğru yerde yapmaktadır. ama teorikte asıl yapılması gereken yer fiskobirlik önüdür.

hükümet mekanizmasının bası da öyle diyor. bana ne sizin fiskobirliğiniz var diyor. behey insanoğlu. özerk olan kurum ne demektir. yarı bağımsız... tamam yarısı bağımsız ama öbür yarısı nereye bağlı bu degnegin. behey yurdum insanını cahil cühela yerine koyan zihniyet, yanından ayırmadığın tesbih imamesi gibi dolaştırdıgın cüneyd zapsu değil midir dünya fındık üreticileri forumunda başkan yönetici veya her ne ise... memleketim dünyanın dısında mıdır? neden agzını acıp da iki cift laf etmez bu insan. fiskobirlik özerkmiş. doğru türkiyedeki her özerk kurum gibi adayları siyasi erk belirler secimi üyeler yapar kurum da özerk olur. aha o zaman da böyle olur.

vatandaş kıvranıyor fındığın kilosunu 2.5 milyona sattık paramızı alamıyoruz diye... behey hükümet ben marketten o fındığı kilosu 20 milyondan alıyorum...nereye gidiyor benim 17.5 liram. fiskobirlikteyse görevlendir müfettişini sorsun hesabını. bunu yapman için illa fiskobirlik baskanının da palazlanıp bir parti kurması ve secimlerde karşına essegin seyi gibi, kuyruğu gibi dikilmesi mi lazım...yuru benim insanım yuru. devletim yıpranan asvaltları onarır, sen yürü.
    #510164 (kara hilal, 07.08.2006 21:37)
  8. inşaatta çalışan işçilerin orduda bulunan fiskomar alış veriş marketinin poşetlerine doldurduğu fındığı ailelerine götürmesidir.

not:bir çuval fındığı da başbakanlık korumaları tarafından içeriye!! götürülmesidir.
    #513310 (laulu, 08.08.2006 16:01)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

basbakanliktaki findik protestosu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. basbakanliktaki findik protestosu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu basbakanliktaki findik protestosu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about basbakanliktaki findik protestosu. Copyrights of the articles are belong to their authors.