basbakan yerini bilecek 

kapat
  1. (bkz: tarihteki unutulmaz ayarlar)
    #2869169 (spor tutkunu disi, 20.01.2008 19:38)
  2. neye istinaden söylendiği anlaşılamayan, pozitif dayanaktan mahrum kendi çapında cümlecik.
    #2869172 (grand ekinoks, 20.01.2008 19:39)
  3. meydanlarda dayı gibi konuşup; yargıtay a ona buna sert çıkışan, kendini artık padişah sanan bir başbakana kendisinin konumunu kendi verdiği cevapla hatırlatıldığı durumdur.
    #2869223 (sechqeen, 20.01.2008 19:51)
  4. yüzyıllık devlet geleneğini seçimde aldığı oyların verdiği aymazlıkla hiçe saymaya çalışan siyasetçi şahsın, bir devlet adamından aldığı net ve yalın cevap.
    #2869245 (metinmilli, 20.01.2008 19:55 ~ 19:56)
  5. başbakan'ın kendisini padişah sanması nedeniyle aldığı ayar.Ülkenin henüz düşmemiş kaleleri olduğunu hala bilmiyor sanırım.

Cumhurbaşkanlığı kalesi düştü, yök kalesi düştü diye padişah mı oldum sandın mübarek !

(bkz: ayar verilmez alınır)
    #2869261 (ben bugun bunu gordum, 20.01.2008 20:00)
  6. sonsuza dek ülkenin başında duracağını zanneden bir şahsa söylenmesi uygun düşen söz. zirâ insanda biraz edep, hâyâ olmalı. ülke değil de koyun sürüsü yönettiğini zanneden, bütün türk halkını bir kısım kendisine oy verenler gibi güdülmeye muhtaç sanan ve "sen kimsin", "kimseye hesap vermeyiz", "gerekirse yasa değiştiririz" gibi sokaktaki ahmet'e mehmet'e yakışan ama bir başbakandan en son duyulması gereken sözlere aşina olmamıza neden olan bir siyasi yönetici de yeri geldiğinde yerini bilmelidir. allah mısın sen...
    #2869263 (gothic evil, 20.01.2008 20:01)
  7. (bkz: tez kellesi vurula)
    #2869264 (el matador, 20.01.2008 20:01)
  8. bu ülkede hala atanmışların seçilmişlere ayar verebildiğinin bir göstergesi.
    #2869274 (fhrmrt, 20.01.2008 20:03)
  9. devletin hükümetten ibaret olmadığını kavrayamamış kişiye verilmesi gereken cevap.
    #2869297 (mamma mia, 20.01.2008 20:09)
  10. bu "cumhuriyette", hatta tekrar soyleyeyim, "cumhuriyette" ( http://tdk.gov.tr/TR/SozB...CDE&Kelime=cumhuriyet ) secilmislerin egemenlik kazanmasini kale kaybetmeye benzeten, acikca halka savastiklarini soyleyen ve bu durumdan hic te hosnut olmayan atanmis burokrasi kivranmasinin lafidir. ciddiye alinmamali, tam gaz devam edilmelidir.

pesinen edit: bu halk budur kardesim, yersen! "ya halk cok salak ama" ayaklarina girenler, ataturk, hem de 1920'lerin osmanli tebasi halindeki halkina nasil egemenlik vermeyi planlamis, ona baksin! cumhuriyet budur. yok bu halk haketmiyor cumhuriyeti dersen, o zaman monarsi icin savasirsin, o zaman da karsi taraf seni alt ederse cumhuriyet, demokrasi, laiklik gibi insani degerlerden bahsetmeye de hakkin olmaz!
    #2869320 (curufinwe, 20.01.2008 20:13 ~ 20:16)
  11. yürütme ve yasama, rejim dahilindeki eylemlerin gidişatını yönlendirme memuriyetidir. yargı, bu eylemlerin rejim dahilinde kalmasını denetler. bu sebepledir ki, yargı üyeleri seçilmezler, rejim doğrultusunda eğitilip göreve atanırlar. bu sebeple, her konuda en son söz yargının olmak durumundadır; çünkü kuvvetler ayrılığını prensip edinen demokratik yönetim biçimlerinde yargı, herşeyin üstündedir.

aksi takdirde, her şeyi bilen halktır mantığıyle her türlü kavram oylamaya sunulsaydı, örneğin padişahlık ya da meşrutiyet gelsin mi gelmesin mi şeklinde referandumlarla da karşılaşmak olasıdır. unutulmamalıdır ki, devrimleri gerçekleştiren kurucu meclisler bir anayasa belirler, rejim bu doğrultuda oluşturulur. demokrasi de demokrasi, cumhuriyet de cumhuriyet diye ah vah edenlerin bu konuda fikirler saçmadan önce kavramlar konusunda bilgi edinmeleri gerekmektedir.

ha bir de şunu belirteyim, atatürk'ün karşısına çıkartılsaydı kaç saniye süreyle yüzüne bakabileceği* şüphe götürür bir insanın sağa sola dayılanmasından alınan şevkle futbol takımı tutmakla siyasi fikir beyan etmek arasındaki farkı gözetmeden beyanatlar verenlerin ufuktan yavaş yavaş sinyal vermekte olan ekonomik kriz neticesinde kimi suçlayacakları da ayrı bir merak konusudur.
    #2869533 (CaesarAug, 20.01.2008 20:52 ~ 07.02.2008 19:34)
  12. devleti oluşturan anayasal kurumlarının başındaki insanları burokrat sanan insanların alamayacağı ayardır.yine de ve ısrarla ayar alinmaz verilir.

ha mevcut durumda sayın cuhmurbaşkanımız meclisin seçtiği devletin başı olmaktan uzak başbakanın atadığı birisi gibi hizmet etmeye devam etmektedir, bürokrat yanılgısı oradan geliyor olmalı akp'li kardeşlermizin.

(bkz: çankaya noteri)
    #2870612 (ben bugun bunu gordum, 20.01.2008 23:27)
  13. adalet'in *, mülkün * temeli olduğunu unutan ya da görmezden gelenlere hatırlatılmasıdır.
    #2877681 (montajelemani, 22.01.2008 10:35)
  14. akape hükümetini iktidara getiren tarafsız taraflı kesimin başlarından olan yekta güngör özden'in saçmalıklarından biridir. bilmezler ki ülkeyi kurtarayım derken oy potansiyelini fazlalıkla artırdıklarını. bu yüzdendir ki siz ve sizin gibiler (bkz: deniz baykal) hiç bitmesin ister akapeliler.
    #2877692 (burkay, 22.01.2008 10:40)
  15. cılız bir misillemedir.
    #2877709 (yatay zeka, 22.01.2008 10:50)
  16. padişahların bile yerini bildiği, kendinden büyük allah olduğunu her an anımsadığı bir devlet geleneğinde zaten olması gereken durumdur.

bu memleketin tarihi yerini bilmeyen yöneticilerin "başına" gelenlerin örnekleri ile doludur.
    #2877781 (zaknafien, 22.01.2008 11:13)

© 2008 - uludağ sözlük

basbakan yerini bilecek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. basbakan yerini bilecek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu basbakan yerini bilecek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sir isaac » dun uye olanlar » objectophilia » aura » tekrar yasanilmasi istenilen gunler » tropic thunder » dev genc » afrodizyak » bilinc » maslak opet » bir kere bile bira icmemis insan » batuhan karadeniz » cagrisim » cryptopsy » elektrik » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yusuf simsek » pkk li kadinin patlayiciyla yakalanmasi » pkk » baba anneme soyle oldum » baslik sayi uyumu » zaman makinesini icat eden turklerin diyaloglari » izmir » kazin ayagi oyle degil » banu guven hatirina ntv izleyen insan » turk televizyonlarindaki cadili diziler » usurmek » abreaksiyon » sinavda mesaj atmak » pardus 2008 » galatasaray