bartleby 

kapat
  1. 4. nesil bir yazar. ***
    #1445312 (t bag, 23.03.2007 20:08)
  2. durma noktasina gelen entry trafiginden dogan sansi iyi kullanarak sol cerceveyi aynalara bogan yazar,aynalarla arasinda degisik bir iliski bulundugunu dusundugum kisilik.
    #2698722 (reconquista, 15.12.2007 05:02)
  3. farz-i misal ediyorum ki kendisi versalies sarayinin aynali salonundan sorumlu olan kişi.
    #2698745 (mulayim, 15.12.2007 05:58)
  4. nicki görünce "mr bartleby" adlı hikayeyi hatırlatan uuser. bir katibin ilnginçliklerinin anlatıyordu. yapmamayı tercih eden bir insandı. böyle bir durum işte.
    #2893430 (fayaka, 25.01.2008 10:22)
  5. geçmi$i yazarında sır kalmı$ gibi (deli gibi merak etmiyorsam top olayım) bir adam bu i$te. (herman melville'in bir hikayemsisinde bir karakter. hiçbir $ey yapmayan, enteresan bir tip. ergenlik dönemimde rastlasa idim kendisine, kesin örnek seçerdim onu.) ayrıca oldukça ilginç prensipleri olan bir yazıcı.
    ("i would prefer not to" kısmını "yapmamayı yeğlerim" diye çevirmek sanırım daha ho$ olmu$ heheh. burda saçmalamamayı yeğlediğim için sustum.)
    #3889448 (sidikli, 29.08.2008 22:40)
  6. (bkz: bartleby ve surekasi/#2232221)
    (bkz: katip bartleby)
    (galiba bir de bu versiyonları var...)
    #3889457 (sidikli, 29.08.2008 22:41)
  7. "i would prefer not to" sozuyle butunlesmis, herman melville'nin 'bartleby, the scrivener' hikayesinin bas karakteri. hikayeyi okuduktan sonra bi' sure bartleby'nin etkisinde kalmaniz kacilmazdir. cozulmesi, anlasilmasi zor bir karakterdir.

hele bir de hakkinda essay yazarsaniz devreleriniz bi sureligine yanar.
    #4456420 (KoPuSh, 02.01.2009 18:23)
  8. bir görünüp bir kaybolan kuyruklu yildiz, bir iki derken ücüncüsünü saymadan yokoluveren saklambac ebesi, zile basip kacan kisa pantolonlu ha$ari mahalle sümüklüsü* gibi bi bi $ey.
    arada ciziktirip silmesiyle me$hur.

**
    #4493479 (kurbaalarprensolur, 09.01.2009 05:14 ~ 05:15)
  9. (tematik mod: on)
    burada geçirdiği zaman içerisinde; değerli insanlarla tanıştı, yazılarını okudu etkilendi,,,,bazen! bazen de kızdı, çok pis küfürler etti, günlerce sözlüğe uğramadığı bile oldu. velhasıl, yine böyle uzunca bir zaman, buralarda olmamanın ruh sağlığı açısından daha faydalı olacağını düşündü ve hep yaptığı gibi kırık dökük ifadelerini de beraberinde götürdü. blog olayına el atar mı bilinmez, ama şöyle bir adresi kayıt altına aldı: katipbartleby.blogspot.com. bir gün burada bir şeyler cızıktırırsa, şu ortamda hoş birer sada olan kıymetli yazarlardan da alıntılar yapmayı düşünüyor. öyleyken böyle.
    #4536145 (bartleby, 17.01.2009 14:29)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bartleby başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bartleby ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bartleby nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bartleby. Copyrights of the articles are belong to their authors.