bare 

kapat
  1. genel olarak tek parmakla aynı perde üzerindeki tüm tellere basmaktır. büyük ve küçük bare olmak üzere iki çeşittir. büyük bare, genelde 1. parmak yani işaret parmaKLA 6 telin hepsinin kapatılması, küçük bare ise 2,3 telin aynı parmakla kapatılmasıdır. ben gitar çalıyorum demek için ilk aşamadır. "aşamadır" yani daha çalmıyosunuz.
    #59499 (redwinemania, 09.02.2006 19:40 ~ 29.06.2006 14:23)
  2. yeni gitar ogrenenlerin heveslerinin kırılmasına neden olan bir tur sol el pozisyonu... hersey iyi hostur, yalar yutarsınız c leri, am leri, g leri ama f notasını gordugunuz zaman neden herkesin gitar calamadıgını anlarsınız. evet bare basmak zordur, ama imkansız degildir, usenmeden sıkılmadan calısmak gerekir...
    #226775 (sazan, 10.05.2006 04:11 ~ 04:12)
  3. bare basmak için direkt f'den değil bareli versiyon g'nin minörüyle başlanmalıdır. orta parmak işaret parmağa azıcık destek olur, elleriniz daha çabuk alışır*.
    #466075 (frozsgy, 27.07.2006 13:11 ~ 03.02.2007 16:36)
  4. (bkz: insafsız fa majör)
    #1627390 (dalgali kur, 10.05.2007 11:50)
  5. ozellikle fa major yuzunden isaret parmagina kramp girmesine sebep olacak harekettir.
    #1839652 (RaDaMeNT, 29.06.2007 13:51)
  6. eğer gitarınızın telleri ile klavye arasındaki mesafe hayvani ise, daha doğrusu sikko bir gitar ise, bileğin .mına koyar. kangren olursunuz. yarıda bırakıp "bu ne azap lan" diye ağlayan var.

ama baresiz basılan bir g, bir c ile de dağlar vardır arasında be kardeşim.

lakin benim tavsiyem il önce arpej öğrenin ki kendinize güveniniz gelsin. kendinizi bir şey sanın. yoksa nice yiğit heba olmuştur bare yolunda. vazgeçmiştir. arpej bilirseniz, kumsalda, romantizmin doruğuna vurursunuz en azından. o gazla değil bare, en kral solonun bile götünü kesersiniz.
    *
    #2851747 (chosen, 17.01.2008 14:47)
  7. gitarla gerçekten ilgilenip kendini gelişmeye niyeti olan insanla sadece akdeniz akşamları çalmayı düşünen insanı ayıran teknik.

ne zaman ki bare arpejlerinizin sesleri düzgün ve net çıkmaya başlar, o zaman "evet, işte başlıyoruz" dersiniz.
    #3152424 (double cross, 17.03.2008 08:36 ~ 08:38)
  8. büyük kesim, gitarı öğrenmeye başlarken en başta c, am, em gibi akorları öğrenirken, ne lan bu gitar çalmak kolaymış, der. ardından f gelir. bare diye bir kavram ortaya çıkar. işte gitarın nasıl bir çalgı aleti olduğu burada belli olur ve tabi ki çalacak kişinin de ne kadar azimli olduğu.

öğrenmenin en iyi yolu sürekli alıştırma yapmaktır. benim tavsiyem dandik gitarlarda çalışılmamasıdır. telleri kalın gitarlarda çalışılmamalıdır; çünkü esnek tellerde öğrenmek daha kolaydır.
    parmağın ne tam altı ne de tam yanı basılır. altı ile yanının ortasını basmak meseledir. öhöm öhöm, şey, parmak bilmem ne olur bare basana kadar.
    #3474198 (yumusak falan degil bu g, 31.05.2008 17:00)
  9. basılan şey.
    #3474213 (kisil, 31.05.2008 17:04)
  10. gitar çalmak isteyen adamı, canından bezdirir. tamam herşey iyidir, tam bare basmak istersiniz. 6 tele birden yüklenir, ancak sadece 3 en fazla 4'ünden tam ses alırsınız.

diğerlerinden ses bozuklukları çıkar, canınıza tak eder. o 2-3 teli de tam basana kadar parmaklarınız nasırlanır. oysaki dm, am, e akorları ne kadar kolaydı, tam çalıyordum, ah ulan nerden çıktı diye bu düşünmek kötü olur, moral bozar.

çalana kadar savaşmak gerekir. 1 gün içersinde yapmak imkansızdır, o yüzden moral bozmaya değmez. devam etmek gerekir. ilkokul 2. sınıfa başladığım vakit, ilk dönem sonunda öğrenmiştim. bir baktımda 14 yıl geçmiş...
    #4879356 (Gabriel Sharlson, 18.03.2009 16:15)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bare başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bare ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bare nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bare. Copyrights of the articles are belong to their authors.