bugün

son zamanlarda reklamları ile popüler olan bal markası.*
her seneyi devriyede milliyet gazetesiyle birlikte, üzerinde davetkar bal kavanozlarının
resimlerinin bulunduğu bi takvimi (pirelli takvimiyle kapışır) verilen bal markası.
reklamlarına çıkan küçük salak kızın, kuş parmağına bakıp "bal parmaaaaakkkmm" dedikten sonra parmağını ısırmasını beklediğim bir reklama sahip balcı.
her zaman aynı lezzeti sağlayabilen, sağlıklı ve güvenilir olduğu hissi veren bal markası.
tüp balı ilk çıkaran firmadır. * *
reklamında olan kızı çok şirin bulduğum ayrıca tüp bal çıkararak beni koca cam kase ballardan kurtaran firma.
yılların serçe parmağını sırf dandik bir reklam sloganı için değiştirme teşebbüsünde bulunan balcı.
çam balı çok lezzetlidir. özellikle çay için birebirdir. Ballı çay sonrası şeker kullanılmıyor ya.
kombiyi yakmamakta ısrar edip, evde donarak geçirilen 3 günün ardından hastalanıp işe dahi gidilemeyince, sabah markette diğer markalarla arasındaki fiyat farkına rağmen "atın ölümü arpadan olsun" sloganı çerçevesinde aldığım üründür. fiyat/performans oranı çok iyi, o ayrı...
1 kg şemdinli balını 65 tl'den satan firma.
Balı gerçekten berbat olan bal markası.
Basmışlar glikozu.
reklamının iğrenç ötesi olması nedeni ile kullanmadığım bal markası.
görsel yiyim mi seni.*
arge merkezi belgesi olan firmalar arasına katılmıştır.
piyasa malı (ya da haydi ticari ballar içerisinde diyelim) en sistematik çalışmaya çalışan firmadır. bu kategoride kalite standardizasyonu için çaba sarfetmektedir. ayrıca yöresel (Hakkari, şemdinli, siirt...) ve farklı nektarlardan gelen ballarla (narenciye, kestane, kekik, çam, çiçek) ürün gamı oldukça çeşitlidir.

Bal piyasasında en büyük sorun güven... Gerçekten balcıdan aldığınız petek bal bile arıya şeker ya da glikoz yedirilerek oluşturulmuş olabilir. Hatta aromalı glükoz şurubları yedirerek size kestane balı yediğinizi bile düşündürtebilir kötü niyetli bir üretici...

Hal böyle olunca ARGE ve denetim maliyetleri de fiyatlara yansıyor tabi ama gerçekten bu ülke için bu bal fiyatları çok yüksek.
TEMA Vakfı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Arılar Varsa Yarınlar Var projesi ile arıların, ekosistemin çeşitliliğine ve yaşamın sürdürülebilirliğine katkıları konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmayı hedefleyen marka. 1980 yılında kurulmuştur.
ben bu markanın balları aldığı üreticileri nasıl denetlediğini çok merak ediyorum. Yani balcılar bilir balcılık zor ve özveri isteyen bir meslektir ama aynı zamanda bin türlü çakallığın döndüğü de bir meslektir. En basitinden arılara şeker yedirirler paso. tüm bu hileyi hurdayı ayırt ediyorlar mı, tüm türkiye ye kavanoz kavanoz bal satıyorlar böylesine büyük miktarlarda malı nasıl denetliyorlar bal satın aldıkları yüzlerce arıcı olmalı.