balkona yumurtlayan kumru 

kapat

1. balkon sahibini durduk yere binlerce heyecana sürükleyen kumrudur.

-yasanan kisim-

uzaktan balkonu kesmekte olan iki kumru görülür. bu kumrular bir hafta içinde balkona konmaya saksıları yoklamaya başlarlar. akabinde en beğendikleri saksıya kumru hanım yerleşir.
    sonrasında her sabah balkona çıkılır, domates saksısına yumurtlayan kumru 15 dakika izlenir. kumrunun eşinin yuvasına çer çöp vs. getirmesi izlenir. bu gözlemler sırasında doğanın bir parçası olmanın ya da en azından bu durumu dışarıdan izlemenin betonlar arasına gömülmüş bir kent insanına verdiği haz muhteşemdir. öyleki yuvaya zarar vermemek için domatesler sulanmaz.

- yasanmak uzere olan kisim-

sonra kabuk kırılır. yavrular büyür. uçarlar balkondan. akabinde balkon sahibine çöp ve toz içerisinde bir balkon, yumurta kırıkları ve kuş tüyleri kalır. yeniden beton mezara girer insan. terkedilmişliğin burukluğu; doğayı az da olsa yaşamanın sevinci ve sair..
    #3597940 (emptywords, 29.06.2008 21:41 ~ 21:42)
  2. böyle durumlarda olay mahallini en iyi gören bir yere kamera kurulup yaşananların her saniyesini kaydetmek gerekir. daha sonra o kaydın üzerine kişi kendi sesiyle yorumlarını katmalı, "en sonunda yavru kabuğunu kırdı ve kendisi için yeni bir dünyaya gözlerini açtı", "baba kumru yavruya solucan getirdi" gibi. aha belgesel yaptım diye sevinilir, national geographic e bir kopya gönderilir. onlardan "tamam kardeş biz seni ararız" cevabı alınır. televizyonun karşısına oturulur, kayıt tekrar izlenir ve farkedilir ki karşı binada çiftleşen bir çift insanın görüntüleri kameraya sızmıştır. * ama vageçilmez, yeni bir çift kumrunun balkona gelmesi heyecanla beklenir, beklenir, beklenir...
    #3597970 (hejocre, 29.06.2008 21:50)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

balkona yumurtlayan kumru başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. balkona yumurtlayan kumru ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu balkona yumurtlayan kumru nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about balkona yumurtlayan kumru. Copyright of the articles are belong to their authors.

» liv taylor » aramyan uncuyan ermeni ilkogretim okulu » fonografi » seven hill » gata » 1 aralik 2008 guney batida gokyuzundeki ay yild » sekreter jale » yumrukluk » cek git bebegim » kutup » yaya toure » ataturk un gittigi okullar » tropikal kusak » ataturkculuk » serhan sesen » ninni » mantikla matematik sorusu cozmek » cry for you » tropikal kusak » wernher von braun » diyorum ki » kutsal taslar » osmanli yuzunden birbirine girmek » ustaligin bir bilim olmasi » tavushavasi » yazar nickleriyle yazilabilecek siirler » orta sinif » marco van basten » star wars » surahi hanim » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » babiali saray ve cemiyet arasindaki iktidar savasi » gormeden inanmam » ccgh » zerre » incecikten bir kar yagar » rosetta stoned » bernard accama » devlet teroru magdurlarinin hep muslumanlar olmasi » youtube » adim atismak