balkon 

/ 2
kapat
  1. avcılar ilçesinin sahil tarafında kalan mekan.geceleri bir hayli dolar hatta tv de de cıkmıştır bu yer.istanbul un en fazla kuru içilen yeri diye tabiki.aynı zamanda tüm dertliler kederliler içiciler orda toplanır akşamları.
    #2024158 (nightsun, 27.07.2007 23:59)
  2. uyunduğu zaman hasta olunan yer.
    #3153380 (paraisorey, 17.03.2008 15:03)
  3. insanın kendisine yakı$anı giymeye çalı$ırken çıkmaması gereken bi$eydir balkon.
    #3657618 (sidikli, 13.07.2008 06:26)
  4. osmanlı mimarisinde aslen olmayıp 19.yy sonrasında Batı mimarisinin taklit edilmeye başlanmasıyla osmanlı coğrafyasında gözlenmeye başlanmış yapıdır. sezai karakoc'un balkon şiirinde de balkon aslında imgelem olarak batı'yı, çocuk da doğuyu taşır. ama bu imgelemi sezebilen insan sayısı oldukça azdır.
    #3658225 (semensima, 13.07.2008 13:29)
  5. yaz aylarının vazgeçilmezi...
    #3658227 (grand ekinoks, 13.07.2008 13:29)
  6. yaşlı amcaların koca göbeklerine, evlerin dışarı olan uzantısına, güzel hatunların göğüslerine denir.
    #3658236 (salcali kalca, 13.07.2008 13:32)
  7. bir charles baudelaire şiiri:

balkon

hatıralar annesi, sevgililer sultanı
    ey beni şad eden yâr, ey tapındığım kadın
    ocak başında seviştiğimiz o zamanı
    o canım akşamları elbette hatırlarsın
    hatıralar annesi, sevgililer sultanı

o akşamlar kömür aleviyle aydınlanan
    ya pembe buğulu akşamlar, balkonda geçen
    başım göğsünde, ne severdin beni o zaman
    ne söyledikse çoğu ölmeyecek şeylerden
    o akşamlar, kömür aleviyle aydınlanan

ne güzeldir güneşler sıcak yaz akşamları
    kainat ne derindir, kalp ne kudretle çarpar
    üstüne eğilirken ey aşkımın pınarı
    sanırdım ciğerimde kanının kokusu var
    ne güzeldir güneşler sıcak yaz akşamları

kalınlaşan bir duvardı aramızda gece
    seçerdim o karanlıkta göz bebeklerini
    mest olur, mahvolurdum nefesini içtikçe
    bulmuştu ayakların elerimde yerini
    kalınlaşan bi duvardı aramızda gece

bana vergi o tatlı demleri hatırlamak
    yeniden yaşadığım, dizlerinin dibinde
    o mestinaz güzelliğini boştur aramak
    sevgili vücudundan, kalbinden başka yerde
    bana vergi o tatlı demleri hatırlamak

o yeminler, kokular, sonu gelmez öpüşler
    dipsiz bir uçurumdan tekrar doğacak mıdır
    nasıl yükselirse göğe taptaze güneşler
    güneşler ki en derin denizlerde yıkanır
    o yeminler, o kokular, sonu gelmez öpüşler
    #3767116 (semensima, 04.08.2008 01:46)
/ 2
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

balkon başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. balkon ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu balkon nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about balkon. Copyright of the articles are belong to their authors.

» dort kisilik oyunlardaki besinci kisi » gobegin bir adim onde olmasi durumu » fransiz balkonun bokunu cikarmak » alternatif kurtlar vadisi cesitleri » daphnelazer com » cumartesi gecesi sarhosken entry girmek » gulmesinler diye anlatilmayan super projeler » icki icmedigi halde mezeyi somuren denyo » yeralti edebiyati » turkiye hic laik olmadi olmayacak » camasir ipi » kedicilik » sadece turkiye de gorulen olaylar » jean genet » yanci » tuvalette sigara icmek » uykunun kacmasi » dini bayramda misafire likor ikram eden ev sahibi » odtu yu odtu yapanlar » evde kimse yokken yapilacaklar » charles baudelaire » periost » we have to go back » malzeme bilgisi » hukugu » imkb 100 endeksi » murphy noktasi » cok anlamli laflar » koltuk altinda cikan sivilce » sun sagari saki bana mestane disunler » terbiyesiz atasozleri » plautus urgan » ankara karsiyaka mezarligi » civciv cikacak kus cikacak » adiyos » www,89.com » sifali bitkiler ve otlar » yusuf islam in uu beybi beybi diye sarki soylem » henri de toulouse lautrec » www,89.com » is ve isci bulma kurumu » abazanlik turkiye nin en buyuk sorunudur » annemin anisina adiyorum » tanrinin dogum gunu » nuve » dolphin » ask carpmasi » entry dogum yapti » discilerdeki galos takintisi » alcoholica » hocaefendiye sovup ataturk elestirildiginde kizmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » william jacob baer » tuncay guney » superkahramanlar musluman olsa idi olacaklar » ataturk de elestirilebilmelidir » esrar perdesi » omrun payizinda » sermet erkin » gozunu budaktan sakinmayan yazar » dudak tiryakisi » anti klise timi