baldiz 

kapat
  1. gelinin kız kardeşine verilen addır.
    baldan daha tatlı oldukları rivayet edilir.
    #33948 (kısmetsiz, 23.01.2006 21:03)
  2. bir ankarali turgut klasiği ..

''... karanlıkta ablan sandım,
    ondan öptüm baldız seni ...''
    #194036 (postsinaptik golge, 24.04.2006 14:50)
  3. şahin k. nın gişe filmlerinden birinin ismi..
    #194041 (TTTDDD, 24.04.2006 14:51)
  4. Kadir inanır, Müjde Ar, Mete inselel, Ali Şen, Renan Fosforoğlu, Zeki Alpan, Oya Öğe, Yonca Yücel, Levent inanır'ın oynadığı; 1975 yılında yapılmış müthiş bir komedi filmidir...
    Almanya' dan dönen Hasan (Kadir inanır) kasabada hasretle beklenmektedir. Çünkü kasabanın zengin eşrafından olan beşik kertmesinin babası, onu bir an önce kızıyla evlendirmek istemektedir. iki kızı vardır. Biri güzel naciye (Müjde Ar), diğeri Hasan'ın beşik kertmesi olan çirkin fikriye. Bunu öğrenen Hasan istanbul' a kaçar, ama güzel baldız hep aklındadır.

iki ailenin pikniğe gittiği bölümde radyodan maç anlatan spiker ile hasan'ın hareketleri o kadar özdeşleştirilmiştir ki; gülmekten sandalyeden düşürür insanı... "hasan etrafına baktı, hasan, hasan kaleciye yiyecekmiş gibi bakıyor, hasan, hasan vuruyor, hasan attı, hasan attı gol oldu..."

şükrü arnamus (ali şen) durumu anlayınca hasan istanbul'a kaçar, şükrü arnamus da oğlunu (mete inselel) peşinden yollar... hasan kayınbiraderini ayartır... bakir biri olan kayınbirader tecrübesiz olduğunu söylemek için "enişte be, benim köyde eşekten başka metresim olmadı" cümlesini kurması insanı ayrı bir yarar... babasından para istemek için yazdığı mektuplar ayrı bir yarar... baba silah tutukluk yaptı, kendime bir hoca tuttum, attığımı vuruyorum... alttan vurma, önden vurma, arkadan vurma" gibi tabriler ayrı bir yarar... filmin bir de "kara murat" isimli kahramanı vardır ki; o ayrı bir olaydır...
    #1134466 (paleface, 10.01.2007 20:00)
  5. mutlu evliliklerde 'baldızım baldan tatlı, aldığım ondan tatlı' sözleriyle sevimlilik kazndırılan hanımın kız kardeşidir.
    #1134548 (hoscakal, 10.01.2007 20:15)
  6. http://www.youtube.com/watch?v=eulaqCrFUD4 +
    #1378427 (piandahalf, 05.03.2007 22:02)
  7. (bkz: baldız baldan tatlıdır).
    #2274570 (dalton ana, 06.09.2007 21:41)
  8. 1975 tarihli, yönetmenliğini; temel gursu'nun yaptığı, Senaryo Yazarı'nın suavi sualp ve erdogan tunas olduğu, duygusal - komedi türünde, başrollerini mujde ar ve kadir inanir'ın paylaştığı sinema filmi. mujde ar'ı türkiye sineması ve izleyicileriyle buluşturan filimdir aynı zamanda.
    #2459869 (leggare, 12.10.2007 01:18 ~ 01:19)
  9. an itibarı ile kanal 1 ekranlarında sevenleri ile bulaşan türk filmi.
    iyi seyirler efendim...
    #3792638 (fernando gago, 09.08.2008 12:49 ~ 12:50)
  10. güzel yada çirkin olması farketmez, eniştesi tarafından tacize uğraması muhtemeldir.
    #3792641 (Biyolojik Baba, 09.08.2008 12:50)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

baldiz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. baldiz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu baldiz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about baldiz. Copyright of the articles are belong to their authors.

» buyudukce hayallerin kuculmesi » sister in law » ikimiz bir fidaniz » turk insaninda akrabalik meraki » kacak kelebek » hicbir erkege guvenmeyen kiz » buyudukce guzellesen kizlar » lojiler » atv ana haber muzikleri » renklere gore kisilik testi » behcet necatigil » barda » konusan sisme kadin » zerrin egeliler » kerhane » basin daveti » naughty america » bir musibet bin nasihatten iyidir » gom player » ataturk ile ilgili siirler » any time at all » fedanur hadigari amca » mezeci » ismail turut » vatan gazetesinin 30 kupona hp laptop vermesi » damar sarki dinle » yaraticilikta sinir tanimayan uuser nickleri » uyusturucu satmak » sigara » en zor anlar » baskasinin sivilcesini sikabilen kisiler » keskin sirke » handan kara » anti klise timi » viva » payiz » issiz adam i izlemeye yalniz giden erkek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » vtm » mustafa sarigul » automatik » cocukken hayal edilen tanri sekli » hani lan dort cekirdekli quad core server » melek ozdemir » eskisehir » yazarlar 80 yasinda olsa acilacak basliklar » gozlerini kapatarak sevismek » energizer ultimate lithium