bahcada yesil cinar 

kapat
  1. diyarbakır yöresine mi,elazığ yöresine mi ait olduğu tam olarak bilinmeyen ama muhteşem olduğu kesin olan bir türkü .... ne de olsa hepsi bizim,ne farkeder ki ...

kardeş türküler'in bahar albümünde en güzel versiyonu dinlenebilir .. zaten erkan ogur eli değdiğini hemen hissedeceksiniz ..

bahçada yeşil çınar
    boyun boyuma uyar
    ben seni gizli sevdim
    bilmedim alem duyar

bahçalarda gül vari
    var git ellerin yari
    sen bana yar olmazsın
    gözüme gülme bari
    #341338 (postsinaptik golge, 13.06.2006 06:54 ~ 06:57)
  2. diyarbakır yöresine ait bir enfes güzellikte türkü.sözleri celal güzelses'e aittir.kardes türküler'in bahar albümlerinde vedat yıldırım öyle bir söyler ki bu türküyü, ya alır götürür ya ağlatır.. eşsizdir, harikadır.. tekrar tekrar dinleyip "ustalara saygı"nın ne oldugunu anlar insan...
    #1283306 (crazy horse, 10.02.2007 00:39)
  3. gülay' ın dalgalar albümünde de seslendirdiği en güzel türkülerimizdendir.
    bahçalarda gül vari
    var git ellerin yari
    sen bana yar olmazsın
    gözüme gülme bari. dinlenmesi tavsiye edilir.
    #1415147 (silte, 15.03.2007 20:04)
  4. kardeş türklerin söylediği versiyonunda erkan oğur un sonunda söylediği uzun hava parçayı tam bi süper eylemiştir.
    #1481802 (altobelli, 02.04.2007 01:32)
  5. kardeş türkülerden dinlendiğinde dertlere gark edebilecek türkü.
    #1883290 (lost control, 08.07.2007 16:08 ~ 25.08.2007 06:03)
  6. öyle güzel ki dinlerken hem acıyı hem de o yumuşak müziğin buhusunu nefesinize mey edersiniz.
    #2941217 (dus pesinde dus pesime, 03.02.2008 03:08)
  7. aslı bahçada yeşil hıyar olan türkü.

sevgiliye sunulan sözlerde hıyardan bahsedilmesi ilginç, ve hatta komik olsa da türkü oldukça hüzünlüdür hatta ağlatıcıdır. kardeş türkülerin neden hıyar yerine çınar kelimesini kullanmış olması biraz anlaşılır olsa da türkünün hikayesine gölge düşürür.

hikayeye göre diyarbakırın en çirkin delikanlılarından biri hıyar tarlasında hıyar toplayan bir güzele vurulur. ancak güzel kız izlendiğini fark edip arkasını döndüğünde, bir elindeki hıyara bir de delikanlıya bakıp bakıp gülmüş. bunun üzerine delikanlı bu türküyü çığırtmış. dikkat ederseniz delikanlının tek bahsettiği ne kızın güzelliği ne de kendindeki çekici özellikler. sadece boyun boyuna uyduğunu söylemiş, ve gizli sevdiğini anlatmış. bunun yanında her ne kadar platonik bir aşk olsa da ve kızın kendisini seçmeyeceğini bilse de sevgisine saygı duyulması gerektiğini vurgulamış.
    #3515765 (tariktuna, 09.06.2008 17:16)
  8. en sevilen türkülerden biridir. belki de çok kimse duymadığı bilmediği için özeldir.

sen bana yar olmazsın
    gözüme gülme bari

güzel bir ayrılık türküsüdür bana göre. umutsuz bir aşk türküsüdür.
    #4502504 (dibi dibi rek, 10.01.2009 23:40)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

bahcada yesil cinar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. bahcada yesil cinar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bahcada yesil cinar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about bahcada yesil cinar. Copyrights of the articles are belong to their authors.