baglac 

kapat
  1. kelimeler arasında bir bütünlük, ilişki ve anlam kurmaya yarayan kelimeler bütünü.
    (bkz: baglac olan de ve ki ekleri)
    (bkz: baglac olan de ayri yazilir)
    (bkz: baglac olan ki ayri yazilir)
    (asiti kaçmış kola, 28.05.2006 23:46)
  2. Kendi başlarına anlamsız oldukları halde girdikleri cümleyi anlamca değiştirebilen az heceli sözcükler.
    (Sulh, 18.08.2006 13:54)
  3. mat.
    önermeleri birbirne bağlayan ''ya da'', ''ve'',''ise'',''ancak ve ancak'',''değil'' sözcüklerinden her biri..
    (gamlibaykus, 16.12.2006 02:06)
  4. bazı bağlaçlar: ve, ile, fakat, ama, ki, de, ya, ya da, yahut, eğer, hatta, lakin, zira, çünkü, sanki, halbuki, oysa.
    (hoscakal, 13.02.2007 20:41)
  5. eş görevli sözcükleri, söz öbeklerini, cümleleri birbirine bağlayan ya da çeşitli anlamlar kuran sözcük/söz öbekleridir. bağlaç yerine virgül kullanılabilir ( edatın yerine virgül kullanılamaz).
    (unique270, 24.07.2007 13:35)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» sozcatar » gunluk » ennio morricone » kalbe ben » abdullah gul un sovalye zirhi giymesi » artur rasizade » hayattan umdugunu bulamamak » zeki alasya ya benzeyen kizlar » gsm operatorlerinin kampanya cilginligi » vecihi » kahveyle olay yerine gelen hollywood polisleri » allah vermesin » buraya kadar anlamadiginiz bir yer var mi » evinin kapisina trafik lambasi takan kadin » yaran baslikli entry lerden gina gelmesi » sirasi degil » yalandan da olsa » liberalisticcommunist » jameer nelson » cevdet sunay in sovalye olmasi » reyhanli nin tarihi eserleri » www versohaber com » boro boro » amargi » batuhan karadeniz » dunyanin en uzun isimleri » gunumuz turk siirinden unutulmaz dizeler » sozluk kullanim kilavuzu » hayati diger insanlardan bir adim onde yasamak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa