baga girdim 

kapat
  1. bir edirne türküsü. kıraç yorumuyla tanınır.

Bağa Girdim

Bağa Girdim Bağ Budanmış,
    Bağa Bülbül Dadanmış.
    On Beş Yasında Da Nazife De Hanım,
    Kimlere Aldanmış.
    Çıktım Sarkköy'ün Yoluna,
    Sıra Sıra Zeytinler.
    On Beş Yaşında Da Nazife De Hanıma,
    Doyum Olur Mu.
    O Tepeden Bu Tepeye, Oyun Olur Mu.
    On Beş Yaşında Da Nazife De Hanıma,
    Doyum Olur Mu.
    #623918 (kara hilal, 11.09.2006 00:10)
  2. bağa giren kişi tümcesi.
    #623920 (thedewil, 11.09.2006 00:10)
  3. tosunpasa filminde tellioğulları ve seferoğulları kadınlarının birbirleriyle leyla hanım için atışırken kullandıkları şarkı*.
    #623932 (dokuzhanim, 11.09.2006 00:14)
  4. türk budunbilimi hocalarının türkülerdeki imgeleri ile incelendiğinde anlamı:

bağ, tarla, ağaç gibi ürün veren cisimleri karşılayan kelimeler türkü ve manilerde kız imgesidir. bağa girmek, tarlaya inmek, ağaca çıkmak'la anlatılan bir kadınla cinsel ilişkidir. genç erkek 15 yaşındaki bu genç hanımla beraber olmuş ve onun daha önce başkasıyla birlikte olduğunu öğrenmiş.

sıra sıra zeytinlerle kasıt, başka bir çok kadının varlığıdır, ama türküyü söyleyen delikanlı, nazife hanımın yerine koyacak birini de bulamıyor.

tepe, hisar, dağ, kale gibi kelimeler erkek ve erkek cinselliğini anlatan imgelerdir. bu durumda bu delikanlı, bu oynak nazife hanımın öyle tepeden tepeye gezmesinden hoşlanmadığını anlatıyor.

halkının mizah dolu yaratıcı zekasından şüphe edenler için:
    (#328545)
    (#328501)
    #623969 (CATY Blake, 11.09.2006 00:27 ~ 00:33)

© 2008 - uludağ sözlük

baga girdim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. baga girdim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu baga girdim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zaman » katy perry » italya isci marsi » nokta » converse giyen komunist » pulp fiction » kizlar bir yasinda evlenebilir » kaza mahalinde 112 nin numarasi kacti diye sormak » numancia » ozgur birlik a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games