babanin yaninda kufur etmek 

kapat
  1. küçüklükten beri alışılagelen ve çıkarlar doğrultusunda saptırılmamış ve asla saptırılamayacak, aile içinde sevgi ve büyüklere saygı kuralını çiğnemektir.
    #925120 (abberline, 29.11.2006 12:05)
  2. babanın yanında maç izlendiği zaman gerçekleşebilecek hadisedir.
    #925123 (eagle is free, 29.11.2006 12:06 ~ 02.02.2008 17:51)
  3. babanın senin yanında kudur etmesinden daha kotu oldugu kesin olan olay
    #925206 (fansturk, 29.11.2006 12:28)
  4. istanbul trafiğinde sıkça gerçekleştirilebilecek eylemdir. ardından babaya yanla gözle bakılıp onayı alınır tabi bokunu çıkarmamak tadında bırakmak lazımdır yoksa sağ taraftan alınabilecek darbeyle direksiyon kontrolü kaybedilebilir.
    #2706110 (nekadinlarsevdimzatenyoktular, 17.12.2007 03:06)
  5. statta maç izlerken hemen her defasında yapılan olaydır.
    #2706125 (3742372836, 17.12.2007 03:21)
  6. bir kız çocuğu olarak çok zor bir durumdur efendim . mesela biz ailecek maça gitmeyi o stad havasını teneffüs etmeyi çok severiz . çocukluğumun önemli bir kısmı inönü de geçti diyebilirim rahatlıkla . e tabi ki bilindiği üzere stadlara giderken maç bileti yanında bir adet de küfür edebilme yeterlilik sertifikası götürmeniz gerekiyor . yoksa mesela gol kaçıran futbolcunun ayağının endazesine yada haksız davranan hakemin 7 ceddi ne sövemiyorsanız alim allah koca tribün bütün hırsını sizden çıkarır . ama siz bu durumda dahi yanınızda babanız olduğu için bu duygularınızı sonuna kadar yaşayamazsınız . pis hakem , kaka hakem , tü seni futbolcu diye transfer edenin boyu devrilsin diyebilirsiniz en fazla . bazen de kendinizi tutamadığınız yada duyulmayacağını düşündüğünüz anlarda küfür ettiğinizde babanıza yakalanırsınız onun içinde az önce yaşadığım bir olayı aktarayım . baba marketten gelmiştir ve ben aldıklarını dolaba yerleştiriyorumdur . yumurtaları dolabın yumurtalığına dizerken birinin diğerlerinin nerdeyse iki katından daha büyük olduğunu farketmemle kendimi tutamayarak " vay anasını ne göt varmış tavukta amına koyayım " derim . babam odadan beri kafasını uzatır güler ama ben nedense çok utanırım . sanırım toplum baskısı hani kız kısmı küfür etmez demişler ya küçüklükten beri teyzeler ondan herhalde . (bkz: bu da böyle bir anımdır)
    #3719072 (keskin sirke, 25.07.2008 16:07)
  7. babaya küfür etmekten daha masumdur. yanında küfür etmek elbetteki boktan bir durumdur ama yine de kötünün iyisi diyebilirim. yurtta kaldığım sıralar fanatik fenerli biriyle tanışmıştım ve babasıyla maç izlerken geçen diyaloglarını duyunca kendimden geçmiştim.

-of ya pozisyona bak hadi oğlum at şunu! mala bak topa vurmayı bilmiyor!
    * hmpfhs!!!
    -ya fener eskisi gibi değil be!!!
    * öhö hööö.
    -eşekten adam olur fenerden adam olmaz.
    *baba bir sus g.tünü yalarım!!!!
    -neeeee????
    bu olaydan sonra babası, dallama arkadaşı bir süreliğine şebeğe çevirmiş, dallama arkadaş eşin dostun geyik malzemelerinin en üst sıralarına taşınmıştır...
    #3719146 (seviyeli26m, 25.07.2008 16:17)
  8. arkasında küfür etmekten daha iyi önünde küfür etmekten daha kötü eylem.
    #3719164 (www wwwwwwwwww www, 25.07.2008 16:19)
  9. babanın insiyatifi derecesinde mümkün olabilen bir eylemdir.
    #3719173 (bedevix, 25.07.2008 16:20)
  10. durumlar karşısında, başlangıçta, şerefsiz, adi herif, piç gibi küfürlerle başlayıp, nabza göre dozajı arttırılan durumdur. genelde önce baba başlar, sonra kişi tarafından boşluklar doldurulur.
    #3719188 (nessaj, 25.07.2008 16:23)
  11. (bkz: babaya küfür etmek)
    #3719194 (sohodo, 25.07.2008 16:25)
  12. küfür etmekten son anda vazgeçmek şeklinde de olabilir.
    örnek: hass * san şaş da hiç oynayamıyor yahu!.. *
    #3869988 (kanye, 25.08.2008 21:28)

© 2008 - uludağ sözlük

babanin yaninda kufur etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. babanin yaninda kufur etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu babanin yaninda kufur etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» volkan sen » bir » evire cevire » en erken bosalma rekoru » hebeley episode iii » casuslugun temel kurallari » yaran videolar » julius aghahowa » uludag sozluk moderasyonu » ayriliktan sonra dinlenecek sarkilar » bursaspor » kareem said » edi bese pkk » poseti yikayip balkona asan anne » sakaryaspor » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » dusunce gucu » default » gay » laz » hile i seriyye » salvador dali » her sabah gunaydin mesaji bekleyen sevgili » istikrarsiz » orduevlerini satip karakol yaptiralim kampanyasi » yarim yarim yarilmak » olum » yaklasmakta olan ekonomik kriz » ikinci dunya ulkeleri » belizelilerin sozluk yazar olmasi » thomas alva edison