babanin izledigi programi sevdirme cabasi 

kapat
  1. bizimki gibi ataerkil ailelerde elbetteki kumandanın kumandanı babadır. ancak babanın memleket tv'den sıkılınca siyaset programı açma dışında herhangi bir atraksiyon gösterememesi zamanla önce ev halkının sıkılmasına sonra çözüm aramasına sebep olmuştur. hani her icat bir gereksinimi karşılamak içindir hesabı.
    bunun en basit çözümü de her odaya bir televizyon almak olmuştur. böylece akşam vakti evde herkes odasına çekilip kendi programını izler; baba evin salonundaki televizyonda hüküm sürer.
    ilginçtir baba bu durumdan memnun olmaz. tüm çocukları etrafında olsun, beraber eğlensinler ister. bunu sağlamak için kendi zevkinden ödün vererek çocuklarına kumandayı teslim etmek de işine gelmez.
    bu durumda babamda gözlemlediğim bazı üçkağıtlar devreye girer. baba çaktırmadan bel altına vurur. sanki 850 aydır aynı dereyi aynı tepeyi boktan bir şarkı eşliğinde ''hayden memlekete'' diye izleyen biz değilmişiz gibi başlar ballandırmaya.
    - üfffffff (sıkılmak)
    - bak bak tam da bizim oralar çıkacak şimdi
    - hmmüfffof (sıkılmak çok sıkılmak)
    - vay be şu yeşilliğe bak isviçre'de bile yok
    - hmmmüüüüüüüüüf (sıkılmak gitmek istemek)
    - bak bu şarkıyı söyleyen benim yakın arkadaşın dedesinin...
    - ... (cevap bile vermemek gitmek için zemin aramak)
    - aha valla da bizim köy heyyt beaa
    - (çaktırmadan sıyışmak)
    - otur lan oturduğun yere
    - tuvalete diye
    #3428390 (pokezat, 21.05.2008 20:37 ~ 24.05.2008 17:08)
  2. hayatında maçlar hariç doğru düzgün televizyon izlemeyen babam dadanmış bir diziye...aci hayat * ve sevdirme çabası içindeki biricik babamla şöyle bi diyalog gelişti;

-oğlum gel buraya bak izle biraz şu diziyi.
    +yok baba benim ders çalışmam lazım.* *
    -lan gel bi gel bak bi bölüm izle yahu.
    +yok baba valla istemiyorum izlemek falan.
    -ama bak bu acı hayat gerçekten çok acı gel bi.

bu laftan sonra gülmemek için bünye zor tututlur,omuzlar titreye titreye babanın yanına gidilir ve çok acı olan dizi bi güzel izlenmek zorunda kalınır.

(bkz: bu da böyle bir anımdı) *
    #3428561 (FiranZalhonan, 21.05.2008 21:15)
  3. baba kisisinin kendi izlediklerini * elestirmeme ragmen *sanki hicbirsey olmamis gibi 7/24 yapilan calismadir...*****
    #3428658 (ooopps, 21.05.2008 21:36)

© 2008 - uludağ sözlük

babanin izledigi programi sevdirme cabasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. babanin izledigi programi sevdirme cabasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu babanin izledigi programi sevdirme cabasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» buyudukce hayatin boka sarmasi » bakiniz oyunlari yapan yazar » vladimir potanin » uyumuyorum gozlerimi dinlendiriyorum » hayvan olduren insan da oldurebilir » menial » banttan ezan okuyan muezzin » icinde patlatmak » solcularin kullanmayi sevdigi kelimeler » burun killarinin biyikla birlesmesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci