baba beni okula gonder 

kapat
  1. milliyetin 'okumayan kız kalmasın' hedefiyle başlattığı kampanya...
    #112483 (illegand, 13.03.2006 05:55)
  2. okuyan kızlara göre gayet anlamsız ve asla sarfedilmeyecek söz öbeği
    okumayan kızlara göre ise hayatını kurtarma "yaşayabilmek" için tek fırsatları.
    #147814 (ulamemobahbi, 03.04.2006 21:10)
  3. http://www.bababeniokulagonder.org
    #387698 (eticicibebe, 30.06.2006 18:27)
  4. bunları söyleten babaları kısık ateşte pişirmek lazım...doğan herkesin okuma hakkı vardır...
    #387713 (alem, 30.06.2006 18:34)
  5. http://www.sabah.com.tr/gnd115.html

bu da ikna edilemeyen baba... fazla uğraşmayıp ellerinize bırakıyorum...
    #387721 (aabi, 30.06.2006 18:38)
  6. (bkz: kızını okula yollamayan baba)
    #387731 (karanlikta, 30.06.2006 18:43)
  7. (bkz: baba beni okuldan al)
    (bkz: baba beni diskoya götür)
    #672608 (6.4.r.1.$.h, 28.09.2006 00:11)
  8. "baba beni okula gönder yoksa devamsızlıktan kalıcam."*şeklinde de devam ettirilebilir bir cümledir kendisi.
    #1287138 (alti, 10.02.2007 22:55)
  9. bunun gibi çetrefilli konuları karşıt görüşlü dostlarımla konuştugum zaman hep şu soruyla karşı karşıya kalıyorum. "sovyetler dağıldı, çin yarı kapitalist oldu, fidel geberip gittiğinde küba'da ne olacağı belli değil. neden hâlâ bitmiş bir ideolojinin peşinden gidiyorsun?"

bunun sosyal sorumluluk kampanyaları ile ne ilgisi var diyebilirsiniz. izah edeceğim.

bence kapitalizm sakat doğmuş bir bebek gibidir. bütün dünya üzerinde gelir dağılımındaki haksızlıktan, çocukların okuma hakkını kullanamayışlarından, ger geçen gün çocuk işçi sayısının artışının sebebi var olan ve henüz kullanımda olan sistemin ta kendisidir.

kapitalizmin sebep olduğu yıkımları sosyal sorumluluk kampanyalarıyla tamir etmeye çalışması bile sistemin çürüdüğüne ve bir şeylerin ters gittiğine işarettir. bu kampanya milliyet gazetesinin öncülüğünde yapılıyor. eminim gazetenin saygın genel yayın yönetmeni ve yazarları bu kampanyayı gönülden destekliyorlardır.

ama milyon dolarlarla oynayan, yirmi küsür tv kanalı, milliyet ve hürriyet gibi çok büyük medya organlarına sahip olan, mar varlığını bizim ortaokul matematiği ile hesaplayamayacağımız aydın doğan bu kampanyayı samimi duygularla desteklememektedir.

bunun sebeplerini aşağıdaki bakınızda dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım.

(bkz: holdinglerin yardım palavraları/@isbn)

şimdi sürekli karşılaştığım soruya cevap verebilirim.

sosyalizm yüzyıl içerisinde mağlubiyet üstüne mağlubiyet almış olabilir. ama dediğim gibi kapitalistlerin neden oldukları yıkımları sosyal sorumluluk kampanyalarıyla gidermeye çalışması sistemin aksadığını gösterir. vahşi kapitalizmin karşısındaki en büyük alternatif "bilimsel sosyalizm"dir. yeni bir alternatif olmadığı sürece ben ve benim gibi aklı selim insanlar sosyalizme inanmaya ve çalışmaya devam edeceklerdir.
    #1295129 (adini unutan adam, 12.02.2007 19:31 ~ 16.02.2007 16:57)
  10. mühendislikteki versiyonu,
    (bkz: haydi kızlar mühendisliğe)
    olan kampanya.
    #1364620 (black magic woman, 02.03.2007 10:34)
  11. tanıtım filminde sesini duyduğumuz kızın bizlere ölü kız çocuğu takıntılı japon korku filmlerinden birinin izliyormuşuz hissini verdiği kampanyadır. *
    okula göndermediği kızının sesi rüyalarına böyle giren babanın çok fazla seçeneği kalmayacaktır.
    esprisi bir yana, tam destek verilmesi gereken çabadır.
    #2162599 (alpagu, 19.08.2007 22:36)
  12. kızlarımız eğitim alırsa nolur on tane değil 2 tane yavru doğurur. yavru iki olunca nolur, insan gibi eğitim alır sokak köşelerinde eli çükünde gezmez. sonuç olarak nolur, bizlerden sonraki nesillerimiz kalifiyeli insanlardan kurulu bir toplum olur. şukela bir kampanya, unutulmaya yüz tutmasına engel olalım.
    #2477198 (kratostol, 16.10.2007 17:33)
  13. okumayan kızlar için yapılan bir yardım kampanyası.

amaç ne? kızlarımızın eline ekmeğini alması. ülkemizde kızların okumasının tek sebebi iyi bir işinin olması ve kocasına ezilmemesidir. lisede anneler kızlarına bak kızım oku da benim gibi kocana ezilme gibi laflar ederler.

e üniversite bitiren kızlar ne yaparlar? alırlar diplomalarını, evlerinde diplomalı ev hanımlığı yaparlar. (hepsi değil ama büyük kısmı böyle.)

kocandan dayak yememek için okuman lazım zihniyeti bitmedikçe... ülkenin bilim kadınlarına ihtiyacı varken kızlar, üniversiteyi bitiren kızlar güle oynaya evde oturuyorlarsa bir halt olmaz!

(bkz: eğitim şart!)

edit : okulu bitirdikten sonra evinde oturacak olan ezik bayan arkadaşlar kötülemişler.. devam etsinler böle. sonra kocamdan dayak yedim böhühüh.

(bkz: müstehak!!)
    #2657521 (yoga yapan mistiq kedi, 03.12.2007 14:03 ~ 22:04)
  14. bu kampanya güzel hoş'ta; okula gidebilen öğrencilerinde gitmemek gibi bir seçenekleri olsa kaçı devam ederdi merak konusudur.
    #2658012 (eftalia, 03.12.2007 16:49)
  15. (bkz: baba beni okuldan al)
    #2658052 (yamuq, 03.12.2007 17:12)
  16. içinde okuma isteği olan öğrenci bu tür kampanyaların içersinde adının geçmesini istemez ve kendi çabaları ile başarmaya çalışır.bu düşünceye sahip çocukları okula çağırma kampanyası yerine daha fazla okul yapılması ve aileleri bu konu üzerinde medya ortaklığı ile bilgilendirmesi daha faydalı verimli olacağı gün geçtikçe görülebilir.
    #3161088 (wegander, 19.03.2008 02:56)

© 2008 - uludağ sözlük

baba beni okula gonder başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. baba beni okula gonder ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu baba beni okula gonder nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sensiz ve sessiz » candan ercetin » mulayim » hangar 18 » agnostic » ismail yk nin bir numara olmasi » yalnizlik » soz bitti » turkiye nin ikinci buyuk golunun beysehir olmasi » minibus soforlerinin para aski a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games