aziz nesin 

/ 8
kapat
  1. (bkz: eli öpülesi mübarek insan)
    #2900124 (nedir yani, 26.01.2008 19:14)
  2. 1995 yılında aksiyon dergisinde yayınlanan roportajı tekrar gündeme getiriliyor.
    http://www2.internethaber...news_detail.php?id=127176
    #2968347 (sol eliyle dusunen adam, 07.02.2008 23:44)
  3. tükiye halkını ve türkiye'de dini çok iyi tasvir etmiştir. ne söylese şakkadanak doğru çıkmıştır. herkesten '' aziz nesin az bile söyledi %80i aptal bu milletin'' nidaları yükselmektedir zaten.

fikirlerini söyleme açısından çığır açmış, hiç bir dine inanmayan ancak din düşmanığı da yapmayan yazardır. çocukluğunda dini eğitim almıştır ve hafızdır. sonrasında dine tepkisel olarak inançsızlığı benimsemiştir. fakat bende hep deist itibası uyandırmıştır. onun tepkisi dinlere ve dindar geçinen güruhlaradır. bir yaratıcıyı inkar ettiğine hiç raslamadım. *

sivas katliamı sırasında oraya gelen dindar güruhun asıl amacı aziz nesin'di elbet. diğerleri onun kadar tepki toplamamıştır. bu açıdan onların ölümüne de ben sebep oldum diye kendini suçladığını duymuştum. ki onun suçu asla değildir. ne kadar iyi bir insan olduğu anlaşılmaktadır burdan sadece..

itfaiye görevlisinin onu itfaiye arabası merdiveninden bir çuval gibi atışı yıllardır hafızamdadır. beynime kalbime kazınmış bir resimdir. ''hangisi insan?'', ''bu dindar güruh mu yoksa ateist aziz nesin mi?'' diye sorgulatmıştır. kendisi de hep bunu demeye çalışmıştır zaten..

onun kavgası inançlarla, şunla bunla değildi.. hurafeler, cehalet, gericilik ve bunların sonsuz saldırgan tutumunaydı.. şeyhlerle, şıhlarla, dindar kesimin tutumunaydı kavgası.. bu arada dinlere inanmaması diğerlerini değil onu ilgilendiren bir olgudur yalnızca..

hep demeye çalıştığı ''ben onların 5 vakit ezanına, namazına, orucuna, her türlü ibadetine, inancına sonsuz saygı duyuyorum. onlara; sapkın, şu, bu gibi ithamlarda bulunmuyorum.. artık onlarında aziz nesin'le yaşamayı öğrenmesi lazım, bunu yapmalılar.'' tavrıydı.. çünkü onlar da onun inandığı şeylere sövüyordu, inkar ediyordu ama aziz nesin onlara cihad açmıyor, yahut yakmıyordu.. biz burda dinleri bırakıp bir insanlık muhakemesi yapma gereği duyuyoruz. ve kuşkusuz aziz nesin bütün dindar güruha, hacı-hoca tayfasına tek başına fazlasıyla galip çıkıyor.. onları insanlığıyla eziyor geçiyor..

ve insan ''bir dindarla bir ateist arasında tam tersi fark olması gerekmez mi?'' diye düşüncelerle bir başına kalakalıyor..
    #3103431 (meredith, 06.03.2008 21:43 ~ 21:48)
  4. "Güz sabahı buğusunda bir salkım üzüm mü avuçlarımdaki ne?
    Ayışığı yansıyor yüzüne.
    Ben böyle bulutsu yüzü, ben böyle ışıksı yüzü
    bir on yedi yaşındakinde gördüm,
    bir de şimdi düşümde." *
    dizelerinde, elini attığı her işte olduğu gibi şairlikte de ustalığını göstermiş yazar.
    #3195723 (eski yüz, 27.03.2008 04:50)
  5. '' içimde bir merak öyle bir merak
    ölümümden bir ay sonra bir güncük yaşamak
    ve dostu düşmanı
    suçüstü yakalamak''
    #3216766 (Lynyrd, 01.04.2008 02:55)
  6. "O denli o denli çok beklettin
    Alıştırdın bekletmeye kendini
    Çok zamanlar geçti de geldin
    Senden çok seviyorum senin özlemeni."

aziz nesin - ozlem
    #3216779 (eski yüz, 01.04.2008 02:58)
  7. eli öpülesi, fikirleri altın kadar değerli, yakılmaya çalışan, aydın oğlu aydın yazarımız.
    #3301315 (oz9u12, 21.04.2008 22:00)
  8. Niye bu kadar çok kitap yazıyorsunuz sorusuna 'geçinmek için diye' alçakgönüllüce bir cevap veren, kitap setine 350 milyon para vermeme rağmen hala almadığım bir sürü kitabı olduğunu öğrenince kahrolduğum, Türkiye'nin en iyi mizah yazarı unvanına sahip kişi.
    #3344402 (ufo90, 01.05.2008 19:25 ~ 02.05.2008 12:09)
  9. '' türk halkının %60'ı aptaldır, ''ibne'' dersin kızar, ''sikersin'' aldırmaz.''

doğru söze ne hacet ?
    #3404727 (aclik kader olamaz, 16.05.2008 16:03)
  10. "yaşar ne yaşar ne yaşamaz" adlı eserinde, zamanın çarpık düzenini, kara mizah ile gün gibi ortaya koymuş yazar.
    #3406964 (aigina, 17.05.2008 01:24)
  11. şimdiki çocuklar harika adlı eserini ilk okuduğumda * gülmekten karyoladan düşmeme sebebiyet veren türk mizahının en büyük ustası.*
    #3413359 (luckysperm, 18.05.2008 17:24)
  12. bağıran bağırana...

alin teri ile kazanılmış 50 liramı koydum cebime, girdim kapıdan içeri bi de ne göreyim? alti kisiye bir kadin, allah kabul etsin deyip çıktım hemen odadan. koridorda ilerlerken bir kadın gördüm doğal olarak. adalet bakanina acik mektup yazıyordu.zaten görme sebebim de mektubun açık bir şekilde masada durmasıydı. afferiindedim kadına. tam bu sırada parsayı toplayan şişko kadın geldi yanıma ayagini kaldir pasam dedi. o an ordan kaçmasam aziz moktus ile fahise kamenna olabilirdik her an. neyse yola çıktım başladım yürümeye, bu sırada toros canavari çıkmasın mı karşıma? hemen koşmaya başladım ve kendimi bir ağacın önünde buldum. bayan araniyoryazıyordu ağacın üzerinde. biz adam olmayiz dedim kendime derken bomm diye bir ses duydum. neyse ki bombanin ustune gidilmez dedim kendime ve kaçtım oradan. az ileride bostan korkulugu borazan cavus çıkmasın mı karşıma? buyuk grev var gelsene dedi. derin saygilarimi sunarim sizlere dedim ve oradan da kaçtım. elbet bir bildigimiz vardi yani. derken bi de ne göreyim? damda deli var ayağına da giymiş emekli bir pasanin cizmesini. her şey film gibiydi. ama sanki gozum isiriyor gibi geldi damdaki adamı. gozune gozluk dedi biri. bu sırada damdaki adam bağırdı yasar ne yasar ne yasamaz diye. o an anladım ki adamın adı yaşar. derken çalgıcılar geçti yoldan. hem cal hem oyna diye bağırdım onlara. bu sırada yanımdaki polis bağırmasın mı hoptirinam diye. polis bağırdı ben durur muyum? bağırdım hemen ilerleyelim yukselelim kalkinalimdiye. bu lafı duyan makanizma kamil beni gammazlamasın mı muhterem vatandaslara? dedim, bu lafi neresinden duyuyor, polis bağırdı mufettis geliyor. baktım durum sakat musluklar acik kalmis gitmem lazım diye bağırıp, oradan da kaçtım. ileride harika cocuk otobüs bekliyordu, tuttum kolundan sordum sagci misin solcu musun harika çocuk bağırdıruhun duymaz. şaşırdım ve yürümeye devam ettim. ileride başbakan adayı profesorun sevgili karisi miting yapıyordu, başladım dinlemeye.

" evet sevgili halkım... ben iktidara gelince ilk iş, iktidarsız iken yapamadığım şeyleri yapmak olacaktır. "

baktım burda da işler kötü yasasin ilim diye bağırıp koşmaya başladım.
    derken feministler karşıma çıktı. yuruyun yigitler diye bağırdı bir kadın. bağırdım benim adım zubuk acıyın bana vurmayın. aynı kadın bağırdı curuk yumurta diye. dedim abla acı bana, neyse ki acıdı cik ulan disari dedi. çıktım aralarından çok şükür deyip yola devam ettim...

bir pankart gördüm ileride, cocuklari aglatmayin yazıyordu üstünde. bunu kesin cok zeki bir adam yazmıştır diye düşündüm. derken polisler etrafımı sardı. uzatmayalim efendim dedim, uzattım kollarımı. polisin biri uyusana tosunum ninni dedi. ben ağlamaya başladım, ama giderayak bağırdım nah kalkiniriz diye. oh olsun iyi ettim...

bir not; zor günlerimin en iyi dostu aziz insana saygılarımla...
    #3440761 (0900, 24.05.2008 16:08 ~ 16:14)
  13. ya zamanından cok erken gelirim
    dünyaya geldiğim gibi
    ya zamanından cok gec
    seni bu yasta sevdigim gibi
    mutluluga hep gec kalırım
    hep erken giderim mutsuzluga
    ya her sey bitmiştir coktan
    ya hicbir sey baslamamıs
    öyle bi zamanına geldim ki yasamın
    ölüme erken sevgiye gec
    yine gecikmişim bagısla sevgilim
    sevgiye on kala ölüme bes...
    #3602307 (genco, 30.06.2008 22:05)
  14. hem hafız hem de ateisttir
    #3760085 (haroon, 02.08.2008 16:50)
  15. (bkz: benim kabem insandır)
    #3760236 (kuantum, 02.08.2008 17:27)
  16. Aziz Nesin'den "Kimin Var Ki Senin" harika bir şiiri.

Kimi bekliyorsun hala,
    Evinden kitaplarından uzakta mısın
    Arada bir telefon et kendine
    Kendine mektuplar yaz yanıt beklemeden
    Kartlar gönder kendine her gittiğin uzaklardan
    Sevgilim diye başlayıp öperim diye biten
    Senin senden başka kimin var ki arasın

inince trenden ya da uçaktan yalnızlığın
    Sevinçle karşıla yanlızlığını garlarda hava alanlarında
    Ayrılışlarda da sarılıp öpüş yanlızlığınla
    Ugurla kendi kendini dönüşsüz yolculuklara
    Bekle kendini uzak yolculuklardan dönersin diye
    Senin senden başka kimin var ki beklesin

içki masalarında bir başına mısın
    Kendinleysen yetmelisin kendine
    Çoğaltıp yanlızlığını konuş bir çok kendinle
    Kaldır içki bardağını kendi şerefine
    Ağlaşarak gülüşerek tartışarak kendile
    Senin senden başka kimin var ki bulasın

Düşmanlarının saldırılarından yuvarlandıkça yerlere
    Tutup kendi saçlarından kaldır kendini
    Seni sana bildirecek kimsen yok başka kendinden
    Ölünce senin bile haberin olmayacak öldüğünden
    Haber ver kendine ki öldüğünü bilesin
    Kimin var ki senin sana öldüğünü söylesin

Kendi kendinin hem konuğu hem ev sahibisin
    Zamanın varken ağırla kendini sarılıp öperek
    Biliyorsun nasıl olsa yakın o gelecek
    Kimileri diyecek
    Daha şimdiden sev kendini sev kendini SEVVVV
    Kimin var ki senin seni senden başka sevecek..
    #3760354 (desalvos, 02.08.2008 17:56)
  17. bazıları kuran ı ezbere okuyan değil ezbere bilendir. parasız kaldığı yıllarda eski türkçe ve kuran dersleri de vermiştir. ve ayrıca hayatı boyunca hiç insan yakmamıştır.

"
    nasıl bittiyse bundan öncekiler
    buda biter
    bite bite ben de biterim
    olur biter
    "
    #3776375 (iyigecelertatliruyam, 06.08.2008 00:22)
  18. nesin yayınlarından çıkmış aşk şiirleri kitabındaki çizimleri ali nesin' in yaptığı yazar, daha çok düşünür.
    sivas olaylarında provakasyonla suçlanan masum.
    #3796736 (albert sartre, 10.08.2008 06:16)
  19. gerçek adı mehmet nusret. isimini ve soyadını kendi seçer. babasının adını alır. aziz olur. soyadı olarak nesin'i uygun görür kendine. niye? insanlar ona seslendiğinde kim olduğunu, ne olduğunu düşünsün diye.
    #3854081 (ssuu, 22.08.2008 13:20)
  20. Gecenin bir zamanı evine gelince
    Kilitte duyuyorsan anahtarın sesini
    Anla ki yalnızsın

Elektrik düğmesini çevirince
    Çıt diye bir ses duyuyorsan
    Anla ki yalnızsın

Yatağına yatınca
    Yüreğinin sesinden uyuyamıyorsan
    Anla ki yalnızsın

Odanda kâğıtlarını kitaplarını
    Duyuyorsan zamanın kemirdiğini
    Anla ki yalnızsın

Bir ses geçmişlerden
    Çağırıyorsa eski günlere
    Anla ki yalnızsın

Değerini bilmeden yalnızlığının
    Kurtulmak istiyorsan
    Kurtulsan da yapayalnızsın

aziz nesin - sesler
    #3866166 (myosotis, 25.08.2008 01:10)
  21. yaptığı hesabın gün itibariyle 90 lara vurduğu ülkemin yazarı.
    #3931175 (metalikadam, 07.09.2008 19:03)
  22. insan sevgisiyle dolu, büyük bir yazar. ve böyle olan herkes gibi anlaşılamamıştır. madımak olayı*ndan sonra oranı arttırıp, "90" lara çıkarmıştır zaten. maalesef bu oranın geçerliliği gün gibi ortada; umursamayan yada umursayamayan insanlar...
    #3968050 (seftalicekirdegi, 15.09.2008 23:16)
  23. bir zamanlar darüşşafaka lisesinde de okuduğu bilinen yazar.
    #3968109 (antistorax, 15.09.2008 23:27)
  24. bu ülkedeki insanların %60'ının aptal olduğunu idda eden ama günümüz koşullarında yanıldığı aşikar olan yazarımız.kim bilir aptallık belkide bulaşıcıdır ve bulaşmıştır %80'leri bulmuştur şimdi!
    #3970303 (blues and hopes, 16.09.2008 16:17 ~ 20.09.2008 21:03)
  25. yazdığı romanları kullanılmış kağıtların arkasına yazacak kadar çevreci, konuşurken tükürüklerini saçmayacak şekilde konuşabilen, madımakta beni korkarak ölmüş şekilde akıllarına getirmesinler diye yatakta ölmek isteyen madımak gazisi.
    #3970359 (lucarelli99, 16.09.2008 16:32)
/ 8
Copyright © 2008 - uludağ sözlük

aziz nesin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aziz nesin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aziz nesin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about aziz nesin. Copyright of the articles are belong to their authors.

» sen soylemeden de biliyorum » hadi oldursene canikom » cuneyt arkin a bunu da yaptilar » muzaffer izgu » bir cocugun sorusu » akp nin secimde alacagi muhtemel oy orani » edebiyatcilarin takma isimle yazmasi » siire tutunmak » m ali erbil gibilere gaz veren tipler » seviye on olume bes » biz kizlar neden aglariz » bir kadini aglatmak » halil lutfu dorduncu » dusunuyorum oyleyse vurun » beklemek » yalnizlik » tv programina cikan yazar » tiftik kecisi » tersine dunya » 1995 » turk insaninin arjantin milli takimi sevgisi » patlaksozluk aski sarkisi » hepsi ayni » sut bal yag telefon ile ulke kurtarmak » erkegin onde kadinin arkada oldugu anlar » kedi bar » bi de benim falima bak bakalim » fazilet takvimi » lolis » umraniye cakmak kapali yuzme havuzu » hac vazifesi » ara cafe » mantiksal matematiksel zeka » unutulmaz reklam filmleri » old and wise » william h mcneill » msn de sekilli nick yazanlar » nocturne in c sharp minor » fm 2009 daki genc yetenekler » see you later » umit davala tarzi sac kesimi » uclu nokta » duygu dernegi » ilk turk bilim kadinlari » pervin par » platonik ask » bahreyn » anal seksten kim olmus » tekno muzikte kalin erkek sesi fenomeni » aninda goruntu show » lustral » bir cumhurbaskani olarak baris manco » sermet serdengecti » en eski mucevher » bir jedi ile gereksiz polemige girmek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » dersim isyani » bank asya » ayi gibi uyudum » the cutting edge » carlo gesualdo » allaha emanet yasamak » kadikoy e gelen galatasarayli futbolcunun ruh hali » ava adore » mustehcen entry sonrasi sozlugun sapitmasi » osmanli imparatorlugu hakkinda bilinmeyenler